Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mene na nekolku pati mi se ima deseno taka,ednas i na brzata otidov od strav da ne e bidnalo nesto no se bese vo red so bebeto,mi rekoa spasmeks da se napijam koga imam takvi bolki,a konkretno ne mi kazaa od sto moze da bide,rece deka so bremenosta e se ok a bolkite mozat da bidat od mnogu drugi faktori..jas zabelezav koga nemam ideno vo wc poveke vreme taka mi doagaat bolki,kako silni grcevi,duri lako krakorenje osekam,ili pri legnuvanje ili loga sednuvam vo kola,taka nekoja neprirodna polozba zemam i osetam bolki,no za pomalku od pola saat kako da ne e bilo..

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.483
    И јас на неколку пати имам добиено така јаки грчеви кога подолго немам отидено во веце.
    Среќа тој период бебчето беше скроз десно, го чуствував, а болките скроз лево и утврдив дека е поради неодењето во веце и не се уплашив. Во спротивно при такви болки ќе отрчав во брза помош.

Премногу јаки грчеви, се виткав до веце додека отидам...и потоа стварно како ништо да не било.
    Едит. Да мариз, камен тврд и кај мене беше стомакот.

На bella.s и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Da da imam i grcevi i krkorenja duri preglasni se i maz mj gi slisa :D samo sabajle bev vo vece pa mozno e da e zatoa sto ne sum bila... Samo me isplasi zatoa sto mi pocrvene cel stomak i takov kamen tvrd.. se sprema bebco popoleka :D

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Mesinja samo da ve pozdravam, mnogu mi nedostasuvate, uste nemam ni poraki ni cestitki procitano, tolku nemam vreme, neznam glava kaj mi e, bebuska mnogu place po cela nok, od grcevi, nemam nikakva pomos, sami so maz mi, abe crknata sum, pa uste so doenjevo maka vidov, edinstveno uzivav prviot den koga se porodiv, ostanatoto mi e strasno, mnogu mi e tesko ama ke izdrzam, Ve baknuvam site,i se nadevam ke najdam vreme da procitam sto se slucuva so vas, Mnogu mnogu mi nedostaigate, cuvajte se i ve guskame site so mojata kuklicka:hug::l::*

На Moira, Maceto123, elena.mak и 13 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.003
    Давај нешто против грчеви.Саб симплекс,еспумисан,чајче,затоплувај го мешето и трпение.Грчевите може до трети месец да траат.

На Bufi и PUPICA им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, баш пред некое време пишав за тоа и јас,ме фатиа грчеви, од памет се извадив, ама тоа дека не бев во тоалет,кога одам редовно се си е ок....

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @mariz @espana ne panicete,normal no e vo toj period vo bremenosta(a I dvete ste mislam nakaj 7-mi ako ne I poveke) taka da go custvuvate stomakot,najverojatno bebulinjata fakjaat pozicija,mene na primer sto pati mi se prevrtuvase de karlicno postaveno de so glavata nadolu,toa znaci deka ja menuva pozicijata za recisi 360stepeni pa od tie pricini vi se grcevite i tvrdiot stomakot...I jas mislev lele ke ispadne I trk na lekar I koga ke me zirnese,bebus skroz se pevrtel :lol:

На espana и mariz им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Jas drugata nedela vo 9ti vlagam :D so glavceto si bese on nadole, kje vidime dali fatil nova pozicija, cesto ika taka da kje primetam kade e zavrten :)

9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Kolku I da zvuci smesno I neverojatno mi pomogna fen.Znaci vkluci fen,zvukot gi smiruva.Ako imas t.n.smart telefon simni aplikacija ima specijalna za bebinja,zvuci na fen,pravosmukalka,voz,centrifugal,potoce,plima I oseka...nas toa ne spasi...daj boze I kaj vas da upali...baraj gi kako "beli zvuci","baby instant sleep"...

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас утре влегувам во 32 недела,го почнувам 8-ми месец....мене грчеви ми се јавија само кога не одам во тоалет,но јас си имам мака со вагиналново пецкање,де внатре ме пече, де надворешно,површно дури и накај анусот надворешно, па и ка бутовите внатрешен дел.....а незнам одшто, нема бактерија,и сега со милион прашалници сум ....@PUPICA, благодарам за советот :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Пробај со промивки од сода или чај од кантарион.
    Јас истиов проблем со пецкање го имав минатата недела и направив промивка со чај од кантарион и невен. Среќа многу ми помогна, инаку на лекар бев во план да одам.
    Мене од кандидата најверојатно ми беше, но ете со чајот некако подобро ми е.

12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Одма одам да купам, како обичен чај си правиш?
    Па и јас се сомневав на кандида,ставав вагиналети,ама непомогнаа,плус мислам дека веќе и сум добила иритација,досега,речиси секој втор месец сум со вагиналети.

13. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Исто и јас бев со вагиналети за таа кандида, но ништо не помогнаа. Знаците на инфекцијата за брзо време ми се јавија повторно. Што значи, мора да е кандидата активна повторно;(
    Јас имав дома кантарион и невен и направив обичен чај. Само поконцентриран беше. Инаку за кантарионот и невенот во една книга за билки, прочитав и пробав. Вака како за прв пат имаше добар ефект. Се на се, околу 3 пати правев промивки и толку. Не се издржува веќе со инфекцијава, аман, спас да се немало.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Бидејќи е мнооооогу рано за грчеви, мое мислење е дека можеби е гладна, со оглед на тоа што велиш дека имаш проблем со цицањето...

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Извини со прашањава,ама дека си имам мака затоа убаво да прашам, дневно по три пати си правеше одмивање или????

16. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Еднаш на ден:)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Да ви кажам една колешка на работа која е трудна ми кажа дека на ГАк имало предавања секој четврток од 6-8 саат за пораѓај, доење, чување.....
    Па ако некој е заинтересиран може да дојде!

Е и да се пофалам ко стриии да ми се појавија стомакот а се мачкам откако дознав дека сум бремена и ќе си пукнам од мака :devil::headbang:
    Цела тема за стрии ја прочитав ама тоа е тоа:(

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас сум горда на моите стрии! Немам многу, ама како што немам голема разлика помеѓу децата, најверојатно сега ќе ми испукаат уште. Се мачкав со се и сешто цела бременост, и сега исто се мачкам, само со кокосово масло. Секој пат кога ќе ги погледнам стриите, се враќам назад колку тие стрии и јас поминавме! :D Не би сакала многу да се намножат ептен ко пајажина да ми биде стомакот, ама секоја стрија ја ценам како достигнување. Поминав многу тешко забременување, тешко губење на претходните бремености, тешка и страшна бременост, комплициран пороѓај, не би сакала да кажам лош збор за тој ценет стомак мој, споменик ќе му направам. :D Плус со второво малтене од прва останав бремена, еве терам 12 недела и умен е. :D

На Kaetana, galapce, Maceto123 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    A koj mesec si i so sto se mackas,jas uste nekolku dena i vleguvam vo 8,se mackam so pavliceva i edno ulje a i posle tusiranje so ona mlekoto na nivea za pod tus,do sega nemam zabelezano na stomakot, samo na butovite nekolku,ama nese raduvam predvreme,znam deka mozat da se dobijat i otkako ke se porodis,ama toa e,ni nema spas,se e do kozata,do nisto drugo.

20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас се мачкам со Бекутан павловичева маст и тоа заради стегната кожа,некако поубаво се осеќам кога ќе се намачкам,помека кожа :) Да бидам искрена,воопшто не ми е важно дали ќе имам стрии или не, само да сме добри со бебето...а за стриите не ни помислив ;)

На SpangeBob, Ivanushkaa и elena.mak им се допаѓа ова.