Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Iskreno ne bi ti preporacala da pocnes da se dvizis I da ti Se zgolemi, bidejki mene vo rok od 4 dena mi se skrati od 2,6 na 1,6 cm Samo zatoa sto vo denot pocnav rucek da pravam od koj sto Pola vreme od praenjeto na rucekot go pravev sedejki Ama sepak ke skrati, najubavo dojdi si do 35 nedela I posle pocni da se dvizis normalno a do togas ne rizikuvaj, lezi, bockaj Se I primaj si gi medikamentite sto ti se prepisani! Toa e moj sovet, Jas premnogu maka vidov I dve bebinja izgubiv I nesakav I so ova nesto da se sluci :(

На Joraa и macalavica им се допаѓа ова.
  2. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Mene doktorkata tuka vo Germanija mi potencirase deka hrana sto ne e pasterizirana nesmee da se jade. Bas mi rece mocarela, susi, Salami, svezo mleko, kremsir, meso sto e Medium isprceno isto ne.! prasaj si najubavo pak doktorkata

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.229
    Сите овие работи што ги наброја има пастеризирани и плус зготвено суши :D

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Девојки хелп, сега во тоалет на гаќите има две три капки светло кафен исцедок, на бришење ништо немав, инаку сум 10+2. Дали е опасно? Утре ќе се јавам кај матичната ама сега мир немам:worried:

5. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Normalno deka ima I takvi I takvi, no da vnimavam kakvi kupuvam, primer mesoto medium e meso medium nemozes da go smenis, mleko pesno e mleko sto ne e pasterizirano taka da I od toa sto sum nabrojala sepak ima raboti sto voopsto nemozes da gi jades. Realno ne sum ljubutel na Susi taka da Poim neam dali postoi osven sirovo I drug vid, izvinete ako gresam za nesto, Jas Samo prenesuvam sto mi kazala mojata doktorka. Znam neso mi spomna I za slanina nekoja deka I taa nesmeam da ja jadam, I plus nekoja si prsuta.

6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.229
    Јасно ми е што си пишала ама членката сигурно ќе провери дали е пастеризирано , а тука кај нас ретко некој па можда и никој не јаде medium rare месо :lol:

На Pajace77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.229
    Не треба да е нешто страшно ама оди си на преглед да си мирна ❤️

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    8.498
    Оди си на преглед обавезно уште утре за да си мирна, а и да почнеш со терапија ако има потреба. Најверојатно прогестерон. Но сигурна сум дека не е ништо страшно, немој да се грижиш.

И јас сум како тебе 10та недела. Имав светло кафеав исцедок и се испостави дека е хематом. Поминаа 2 недели од тогаш, примам прогестеронска терапија и фала богу немам никаков исцедок повеќе. Те сфаќам , јас сум преплашени искрено поради хематомот и се надевам ке се повлече за брзо.
    На крај на мај сум на контрола и сум мнооогу нестрплива. Прва бременост ми е и сум тотално исплашена.

9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.421
    Допаѓања:
    8.335
    И јас имав еднаш на бришење така само не ми текнува која недела бев, некаде на почетокот. Му се јавив на матичниот ми рече да земам утрогестан до 12та недела.
    Потоа околу 11 недела на ехо виде хематом.
    Да не кревам тешко ми рече, и дека не е нешто опасно.
    Помина и тоа.

10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Ете сега пак сабајлево една капка на гаќите, на бришење ништо. Примам утрогестан еднаш дневно, може треба да се зголеми дозата, а и клексан и аспирин примам ради мутации. Докторката ми имаше речено ако прокрварам ќе ми го исклучи аспиринот. Не знам што да мислам, во паника сум, чекам да помине 8 и да и се јавам на матичната затоа што умирам од грижи:worried::worried::worried:

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.101
    Допаѓања:
    124.318
    Мешиња вчера изгледа од промаја во канцеларија, се вкочанив, т.е мн.чудно вратот ме боли мн. малце болката е повеќе веднаш под десната града кај ребрата , неможам да вдишам и издишам, ме сече.
    Што смеам да користам од креми малку да ме опушти :( Неможев ни да спијам невозможно е да се свртам :(

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.208
    И јас сум 21+1 :l:

На AugusTina! и purple..m им се допаѓа ова.
  13. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Јас купив кадичка, комплет со мрежичка, па сега колку ќе се користи ќе видиме, прва бременост ми е, така да сигурно ќе се користи, ако не мрежичката може и да не ја ставам ❤

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.216
    Допаѓања:
    27.786
    @Erika.greeneyes
    Јас имав хематом на почеток на бременост, се повлече со прогестеронска терапија и си го износев бебето до 40 недела. Ене го дете трча по дома, 2 ипол години има.
    Се ќе биде добро, не се плаши:l:

На oblace1 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  15. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Најверојатно е хематомче мила. Имав во 8ма недела кафеав исцедок, се среди со 2 недели мирување и никако тешко дигање. Веќе на следното ехо го немаше. Може ќе ти дадат да пиеш дабростон за да не го ставаш утрогестанот вагинално.

16. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.409
    Допаѓања:
    7.940
    Од каде ја зема?
    Некако мрежичката мислам поискористена ќе е, дека мекичка и ќе може да си лежи бебе.
    Ама па тоа додека не падне папочето... до тогаш миење на рака само некако, многу ми е страв за тој период додека падне.:sweat:

17. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Predlozete mi nekoja strana na fb za fraerski kompletcina za novorodencinja za masko baram za izleguvanje od bolnica. Ne mozam nikade da najdam nekoj interesni

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Бев на втор скрининг и во Плодност, не издржав само со скринингот кај матичен :D Преубав преглед ми направи докторката, многу детално и долго гледаше и еден куп слики добив, конечно видовме лице. :inlove: Го пушти и мм и ни потврди 100% дека е женско, и од долу слика ни извади да сме сигурни. :D
    Наредно за гестациски ќе одам, па на ехо за срце, а ќе барам и Д-димери од матичен да проверам, иако во ред беше циркулација на плацента и срце денес. Ме искара што сум толку испаничена докторката, ама тоа е посилно е од мене, битно е се во ред.

@eli25 како си, подобро ти е? Да прашаш дали кремите за масажа за болка што се смее во бременост, надворешно дека се аплицира би требало да се дозволени. Мене вратот често ми се укочува ама поминувам со масажа и мирување неколку дена.

На Doktor F, _Monroe, Anturium и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    119
    https://www.facebook.com/babyshoppmk јас искрено од овие планирам нешто да нарачам зошто другарка ги испофали дека биле доста квалитетни а и со цените гледам ок се...за други не сум гледала ич дека некако со нарачките онлајн на фб сум скептик освен ако не ми е проверено од некој сигурно :)

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.101
    Допаѓања:
    124.318
    Не , дури и повеќе ме фати :(