Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Iskreno ne bi ti preporacala da pocnes da se dvizis I da ti Se zgolemi, bidejki mene vo rok od 4 dena mi se skrati od 2,6 na 1,6 cm Samo zatoa sto vo denot pocnav rucek da pravam od koj sto Pola vreme od praenjeto na rucekot go pravev sedejki Ama sepak ke skrati, najubavo dojdi si do 35 nedela I posle pocni da se dvizis normalno a do togas ne rizikuvaj, lezi, bockaj Se I primaj si gi medikamentite sto ti se prepisani! Toa e moj sovet, Jas premnogu maka vidov I dve bebinja izgubiv I nesakav I so ova nesto da se sluci :(

Joraa and macalavica like this.
  2. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Mene doktorkata tuka vo Germanija mi potencirase deka hrana sto ne e pasterizirana nesmee da se jade. Bas mi rece mocarela, susi, Salami, svezo mleko, kremsir, meso sto e Medium isprceno isto ne.! prasaj si najubavo pak doktorkata

kristina.k likes this.
  3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Сите овие работи што ги наброја има пастеризирани и плус зготвено суши :D

4. Iris-1234

Iris-1234 Форумски идол

Девојки хелп, сега во тоалет на гаќите има две три капки светло кафен исцедок, на бришење ништо немав, инаку сум 10+2. Дали е опасно? Утре ќе се јавам кај матичната ама сега мир немам:worried:

5. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Normalno deka ima I takvi I takvi, no da vnimavam kakvi kupuvam, primer mesoto medium e meso medium nemozes da go smenis, mleko pesno e mleko sto ne e pasterizirano taka da I od toa sto sum nabrojala sepak ima raboti sto voopsto nemozes da gi jades. Realno ne sum ljubutel na Susi taka da Poim neam dali postoi osven sirovo I drug vid, izvinete ako gresam za nesto, Jas Samo prenesuvam sto mi kazala mojata doktorka. Znam neso mi spomna I za slanina nekoja deka I taa nesmeam da ja jadam, I plus nekoja si prsuta.

6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Јасно ми е што си пишала ама членката сигурно ќе провери дали е пастеризирано , а тука кај нас ретко некој па можда и никој не јаде medium rare месо :lol:

Pajace77 likes this.
  7. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Не треба да е нешто страшно ама оди си на преглед да си мирна ❤️

Iris-1234 likes this.
  8. oblace1

oblace1 Популарен член

Оди си на преглед обавезно уште утре за да си мирна, а и да почнеш со терапија ако има потреба. Најверојатно прогестерон. Но сигурна сум дека не е ништо страшно, немој да се грижиш.

И јас сум како тебе 10та недела. Имав светло кафеав исцедок и се испостави дека е хематом. Поминаа 2 недели од тогаш, примам прогестеронска терапија и фала богу немам никаков исцедок повеќе. Те сфаќам , јас сум преплашени искрено поради хематомот и се надевам ке се повлече за брзо.
    На крај на мај сум на контрола и сум мнооогу нестрплива. Прва бременост ми е и сум тотално исплашена.

Iris-1234 likes this.
  9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

И јас имав еднаш на бришење така само не ми текнува која недела бев, некаде на почетокот. Му се јавив на матичниот ми рече да земам утрогестан до 12та недела.
    Потоа околу 11 недела на ехо виде хематом.
    Да не кревам тешко ми рече, и дека не е нешто опасно.
    Помина и тоа.

Iris-1234 likes this.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Форумски идол

Ете сега пак сабајлево една капка на гаќите, на бришење ништо. Примам утрогестан еднаш дневно, може треба да се зголеми дозата, а и клексан и аспирин примам ради мутации. Докторката ми имаше речено ако прокрварам ќе ми го исклучи аспиринот. Не знам што да мислам, во паника сум, чекам да помине 8 и да и се јавам на матичната затоа што умирам од грижи:worried::worried::worried:

11. eli25

eli25 Форумски идол

Мешиња вчера изгледа од промаја во канцеларија, се вкочанив, т.е мн.чудно вратот ме боли мн. малце болката е повеќе веднаш под десната града кај ребрата , неможам да вдишам и издишам, ме сече.
    Што смеам да користам од креми малку да ме опушти :( Неможев ни да спијам невозможно е да се свртам :(

Eli23 likes this.
  12. jelo

jelo Популарен член

И јас сум 21+1 :l:

AugusTina! and purple..m like this.
  13. Kbr

Kbr Истакнат член

Јас купив кадичка, комплет со мрежичка, па сега колку ќе се користи ќе видиме, прва бременост ми е, така да сигурно ќе се користи, ако не мрежичката може и да не ја ставам ❤

Калатеа likes this.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

@Erika.greeneyes
    Јас имав хематом на почеток на бременост, се повлече со прогестеронска терапија и си го износев бебето до 40 недела. Ене го дете трча по дома, 2 ипол години има.
    Се ќе биде добро, не се плаши:l:

oblace1 and Iris-1234 like this.
  15. Freckles.

Freckles. Популарен член

Најверојатно е хематомче мила. Имав во 8ма недела кафеав исцедок, се среди со 2 недели мирување и никако тешко дигање. Веќе на следното ехо го немаше. Може ќе ти дадат да пиеш дабростон за да не го ставаш утрогестанот вагинално.

Iris-1234 likes this.
  16. Калатеа

Калатеа Популарен член

Од каде ја зема?
    Некако мрежичката мислам поискористена ќе е, дека мекичка и ќе може да си лежи бебе.
    Ама па тоа додека не падне папочето... до тогаш миење на рака само некако, многу ми е страв за тој период додека падне.:sweat:

17. barba12

barba12 Истакнат член

Predlozete mi nekoja strana na fb za fraerski kompletcina za novorodencinja za masko baram za izleguvanje od bolnica. Ne mozam nikade da najdam nekoj interesni

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Бев на втор скрининг и во Плодност, не издржав само со скринингот кај матичен :D Преубав преглед ми направи докторката, многу детално и долго гледаше и еден куп слики добив, конечно видовме лице. :inlove: Го пушти и мм и ни потврди 100% дека е женско, и од долу слика ни извади да сме сигурни. :D
    Наредно за гестациски ќе одам, па на ехо за срце, а ќе барам и Д-димери од матичен да проверам, иако во ред беше циркулација на плацента и срце денес. Ме искара што сум толку испаничена докторката, ама тоа е посилно е од мене, битно е се во ред.

@eli25 како си, подобро ти е? Да прашаш дали кремите за масажа за болка што се смее во бременост, надворешно дека се аплицира би требало да се дозволени. Мене вратот често ми се укочува ама поминувам со масажа и мирување неколку дена.

Doktor F, _Monroe, Anturium and 12 others like this.
  19. Sandra@T

Sandra@T Истакнат член

https://www.facebook.com/babyshoppmk јас искрено од овие планирам нешто да нарачам зошто другарка ги испофали дека биле доста квалитетни а и со цените гледам ок се...за други не сум гледала ич дека некако со нарачките онлајн на фб сум скептик освен ако не ми е проверено од некој сигурно :)

20. eli25

eli25 Форумски идол

Не , дури и повеќе ме фати :(