Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Со што се не се мачкам со павловичева со АД капки и маслиново масло, со мента, со mum care некое за стрии .... сабајле и навечер

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Geni si se geni dzabe kremite, moze maaalku da pomognat tie, jas na stomak neam ni edna a dali ednas vo nedela kje mi tekne da se namackam so mrsna krema. Imav na spojlerite crvenki koi se pojavija vo 5ti mesec, togas bea poizrazeni a sega kako da mi izbledele, a kje vleguvam vo 9ti mesec :D a imav mn ramen stomak i kozata mi e dosta rastegnata, no ete nemala majka mi izglea nema da imam i jas :)

На Maceto123 и menelele им се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Женички ,ај ако некоја знае нека ми одговори.Дали може преку крв да се провери Хламидија,Микоплазма, наместо преку брисеви ? Слушнав вакво нешто,па да видам дали е точно...

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.474
    Може.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Јас денес бев на второто ЦТГ,докторката рече дека се е во ред,болки немам, а последен термин ми е утре. Којзнае! Но,исто и вагинално ме прегледа ,ниту прст отворена. Рече дека сум многу тесна долу,и за инфекцијата ,се зачуди како сеуште не ми помина.и покрај вагиналетите. Не знам повеќе што да правам,толку многу исцедок,абе дечки како менструација си тече. Според последните брисеви пред 3 недели, само кандида имам,меѓутоа тоа ме уништи веќе,не знам како да се справам со таа бактерија. Исто,ми кажа дека бебето повеќе одговара за 38 недела,а јас веќе утре 40 ја почнувам. Што знам,веќе ми се вртат сто мисли на глава,толку сум под стрес,аууу,некако многу се грижам како ќе помине се.

П.С : Изгледа моето бебе ќе биде првото мартовско дете на форумов годинава.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Probaj so caj od brusnica.A za peckanjeto na kaj anusot,da ne ti imat izlezeno hemoroidi?Posto skoro sekade pisuva deka kaj dosta trudnici vo ovie nedeli od bremenosta moze da imat.(pu pu,ne daj Boze).
    Treba dosta pazenje koga se odi po golema nuzda.Taka barem mene mi kaza ginekologot.Da se briseme kon zadnata strana.E aj odi izbisi se taka de..:envy: Ako ne,zadolzitelno promivanje barem so voda.

8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Пијам секој ден чај од брусница, од вчера почнав двапати дневно да се одмивам со раствор со сода,па ќе видиме.Инаку, за во тоалет,јас по секоја голема нужда, се одмивам, со вода,тоа не сега,отсекогаш ми е како навика.Надворешно немам хемороиди,освен што кожата ми е некако збрчкана како фалти, а за внатрешни незнам :) Знам дека се јавуваат хемороиди,посебно кај оние што лежат цело време....

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Jas deneska pocnuvam da ja punam 36ta nedela, znaci sum 35+1 :) Toa znaci vekje vleguvam vo 9ti? ili so puni 36 vlagam vo 9ti? Ova stikercevo dole so bebencevo mi pokazuva uste 35 dena, leleee :inlove:

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    4.039
    Еве ме мене уште терминот помина јас си се тркалам низ дома, се ме нервира ќе потепам некој :( немам болки се си е нормално :/

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Stom uste 35 dena,znaci za cetiri pet dena vleguvas vo ddvetti.Kako i da e,na kraj si i nema pricina za sekiracii..:inlove:
    Jas pocnav da go sonuvam bebusot,a sinoka i cel cin od pocetok do kraj kako se odviva carskiot rez..:worried: ic ne sakam koga sonuvam.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Штом ја започнеш 36,тогаш си деветти,значи уште оваа и потоа си на посигурен терен :)

На Ivanushkaa и mariz им се допаѓа ова.
  13. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    Zenski samo da vi kazam jas se porodiv snosti mojot david se rodi2700grama pozz do sitee:inlove:

На bubic.k, SpangeBob, kukla21 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Cestitki, golem da raste i se najubavo samo da ve sledi cel zivot :* :)

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Cestito, ziv i zdrav neka e, zaedno srekni da ste i dolgovecni :* i cekame poopsirna porodilna prikazna :D

16. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Da vi se pofalam zenski nie kupivme kolicka Lorelli 3 vo 1 mnogu e ubava siva so sino :) i epten e lesna za koristenje i sklopuvanje 16900 vo Babyblu. Inaku @espana imase preubavi tamu nemozev da se odlucam, na Hauck za 18000 den. imase crna so portokalevo ama prasav mi rekoja moze da najdat vo drug grad kade sto imaat dukan krem so plavo...inaku imase i mnogi ubavi drugi od hauck ama poskapi baagi....:D i rekoja deka za edna nedela ke imaat i novi modeli ama neznaat so ceni kako ke bide....

На bile84 и espana им се допаѓа ова.
  17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да е жив,здрав и најсреќен Давид ..

18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Со убаво и создравје да си ја користитр количката....Па ,доста добра цена за 3/1,.....Благодарам на информацијата, таман за недела ,две ќе почнам да одам да купам и ќе ги видам и новитр модели...несакам црна боја иакп е со портокалово, сакам некоја тегет, сива, кафена -крем или некоја комбинација со црвено, виолетово, розевко :)

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Fala uste poubava da vi se vrati :inlove: da taman ke si razgledas inaku imase ubavi boicki :))

20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Ivanushkaa ти во која продавница беше во Сити Мол или Аеродром?