Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    249
    Bas taka, nekoj oblekuva premnogu nekoj pomalku, nekoj dava voda dodeka doi nekoj ne. Jas zemav dr brown ama koga ne mi cicase mi preporaca vikam ajde ke probam, ali neznaci deka eve vtorobo isto ke bide:D
    Edina dilema mi e so cuclive, jas se poragav remedika i tamu mi ja donesoa so cucla iako nesakav i ja stavaa celo vreme,ama a zaplaci cuclava me spasi osven za odviknuvanje(facepalm) e sega za vtoroto sistina moze da se poragam tamu pa se protiv cucli i neznam dali da davam cucla ili ne… Iskustva?

На Vincent му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.159
    Допаѓања:
    107.169
    И мене ми го донесоа со цуцла и да ти кажам искрено млечни заби ко под конец му излегоа, тек сега почнаа да му се расипуваат. Нека е се во ред и сега ќе земам.

3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.806
    Допаѓања:
    18.606
    (facepalm) Еве јас давав шише па не се одби. Друго дете може да се одбие од цицка ако осети дека од шише е подобро. Тоа не го прави мојот совет корисен. Туку потенцијално опасен.
    Никого не нападнав, кажав став на доктори.
    Кој сака нека купи. Од аспект на доктор и од мој аспект кажувам како е и што е употреба на гнездо.
    Кажав дека сум најмака? Или тоа ви е комплекс?

4. simplegirll

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    249
    da isto, mi rekoja da koristam od tie zeleni bea philips mislam tie ne pravat problemi si zabite …i jas vikam da si zemam samo ako sum sistina neznam dalj ke dadat… ajde da bide se kako sto treba samo

5. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    3.062
    Ствараш паника тука, еве со твоите совети мене ми го крена притисокот. И тоа е баш голема опасност за трудница.

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.159
    Допаѓања:
    107.169
    Проблемот со гнездото е што е премногу ризично да се задуши во тоа сунѓерот. Бебето нема инстинкт да се тргне ако се убута со глава во сунѓерот и може да се деси тој непосакуван СИД, иначе нема врска со меко,тврдо. Исто е и со оградици, ќебиња, играчки во креветче, доволно е соодветна вреќа, секако бебиња се со рацете нагоре и не се покриени скроз па да им е ладно. И без дополнителни ќебиња, јоргани.

На Schkolska, mal.ecka, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.806
    Допаѓања:
    18.606
    Каква паника? Тоа што кажав дека од гнездо и многу други работи може да дојде до несакани последици? Дека ако го заградиш со перници не е безбедно и може да падне? Дека од капа може да прегрее бебе и да качи температура?
    Како може да ти се крене притисок од совет кој може да ти биде добредојден?
    Можеш и да ме игнорираш, нема да помислам дека е лично.

На GirlVolley, Eli23, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    116.644
    Епа треба малку да научите да се носите со тежината на информациите бидејќи сме возрасни и ќе станеме мајки.
    Членката е дефинитивно во право за гнездото и тоа е тоа. Понатаму кој како ќе постапува со СВОЕТО бебе е лично негова и само негова одлука.

На Coco31, Grungie, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.611
    Баш така, ако кажеш свое искуство или мислење поразлично од нечие одма те напаѓаат. Никој овде не може да ве натера на ништо, сите споделуваме лични искуства и мислења што можат да помогнат а ако сметате дека не е така едноставно одминете, нема потреба од кавги и напнатост (facepalm)

На Doktor F, Blue moon и Bebetoo им се допаѓа ова.
  10. simplegirll

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    249
    Majki zasto se stvara tenzija, ajde ne kacuvajte hormoni:DSekoj ima razlicno iskustvo i razlicno mislenje. Pa pedijatrive ni se so razlicni stavovi neli? Edni velat bebe oblekuvaj kako i ti, drugi prenatrupvat, edni da se pocni so ovosje drugi so zelencuk, edni povoj da drugi ne…. Logicki znaeme sto e pravilno no moze ima vlijanie i majka svekrva doktor iskustvo itn. Dajte da spodeluvame iskustva, a ne da gi nametnuvame.:l: Nekoj ceka prvo dete ionaka se im e haos.

На Pajace77, AugusTina!, Coco31 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.229
    Од omnibaby имаме нон стоп си спие у него па дури и у креветче го ставам и си спие најискористена работа ни е на сите би препорачала да си земат.

На Verce28, Doktor F и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  12. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    3.062
    Да појаснам, се наоѓаме на форум и секој можи да сподели мислење/искуство но не и да наметне, многу работи се ризични кога се работи за бебе па некоја мајка ги практикува и не можи да се кажи дека шири опасност. Има многу мајки задоволни од гнездата и што не им се задушило детето и не можиш да ги обвиниш.
    Едноставно е, секој има свое мислење и штом се одлучил да добие бебе значи е доволно возрасен да размисли што е најдобро за неговото бебе и еве пак ќе напоменам имам две внуки големи здрави прави незадушени од гнездото и не можите да ми го смените мислењето, можи само да ми кажите вашето мислење/искуство а мое е дали ќе го прифатам или не без да ме обвините. Толку од дискусијата тука ќе ја завршам.

На Verce28 и eli25 им се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.806
    Допаѓања:
    18.606
    Не знам кој дел од препораки од педијатри ортопеди и други специјалисти во областа сидс имаат став за гнездо кој јас го пренесов. Истажиле, заклучиле дека е опасно а има и смртни случаи.
    И јас на црвено на семафор поминувам, уште жива здрава, безбедно не е. Дали утре некој ке ме крене на хауба на пешачки не се знае, тоа што сум уште жива не е изговор да советувам други да поминуваат на црвено. Сега разбра?

На Kate Rina 93 и fana им се допаѓа ова.
  14. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    3.062
    Абе јас те разбрав од почеток ама ти мене не сакаш да ме разбереш изгледа. Го прифаќам твоето мислење, јасно ми е што сакаш да ми кажиш.

15. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.611
    Не се совети. Искуства се,потполно различно. И да е совет,секој има свое јас и знае да избере што е добар совет и дали да го примени. Барем јас по мене си кажувам,нешто што мислам дека не е добро и 10000 други да кажат дека е добро нема да го применам.

На Verce28 и Doktor F им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    116.644
    Тогаш имаш проблем.
    Дефинитивно нема потреба да споделуваме искуства колку пати сме поминале на необележан пешачки премин ниту на црвено, таквото поминување е докажано дека е небезбедно.
    Кога некој ти кажува дека таквото преминување е небезбедно ти дава совет така да не преминуваш, а ти секако после тоа можеш што сакаш да правиш.

За разлика од овој совет, искуство е која како се породила на пример, колку часа се отварала, што и помогнало да се справи со болките итн.[/QUOTE]

17. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.611
    Очигледно е дека не се разбираме. Некој да вика купи го гнездото мораш да го купиш, ако не го купиш детето нема да ти спие,пример, ќе разберам да го нападнете,ама за ова не гледам никаква причина.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.806
    Допаѓања:
    18.606
    Ти се водиш по тоа дека некоја мајка така правела, нема последици, значи добро е. Доктори велат не е.
    Совет е кое шише да земеш. Шише ко шише исти се горе долу сите. Совет е стакло или пластика. Памперс кој тип. Дали прво компир или јаболко. Исто е што и да одбереш. Безбедно за бебе.

Доктор вели нешто дека не е. Конкретно гнездово.
    Не е совет. Препорака е, нема дома да дојде да провери користиш ли гнездо и мн други работи кои не се безбедни.

На Tiny Love и fana им се допаѓа ова.
  19. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.283
    Мислам доста беше за гнездото, пет страни уназад само тоа. Споделете си свое искуство, некој може ќе прифати некој не, Али немора цел ден за едно те исто да се дебатира, сепак секој си има право на свој избор. И башка хормоните на сите работат на највисоко ниво.
    Така да мешиња олабавете и имајте убав остаток од викендот :)

На Pajace77, Dea**, Marija2007 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Да ми препорачаш некое за шише што имитира града? Мислам потежок проток да има.
    Со керчава користев бабулов, паралелно ја доев и хранев со одмолзено, па на крај се одвикна од цицање бидејќи полесно и беше од шише. Готован.