Нема такво шише, не постои. Томи Типи беше наајприближно, ама јас доење не знам што е, такада само се молзев и мене ништо не ми правеше разлика. Со тек на време бирав поефтини шишенца пошто реално јас ги мењав на 1м и ми требаше опција. Што се однесува до болки и до тежини, со првото останав бремена со 90 кила, разлика со ова огромна, со ова со 75 кила, ама и прилично активна, па се осеќам поповижна, полесна, поубаво се осеќам засега, додуша уште е почеток рано е, ама јас се сеќавам со синко од прв ден како дознав бев ко препарирана, со ова се си работам, дури и повеќе од што треба за да не мислам. Јас магнезиум пиев по 2, сабајле вечер, грчеви ретко имав ама затоа од магнезиумот дијареа имав, ама среќа пошто јас па имам хронична опстипација. Количка земав на Фри Он, задоволна бев, ама тркалата се излижаа брзо сега ќе треба нови тркала да нарачуваме ако воопшто најдат. Од оние што се пумпаат тркалата е, само 1 ги напумпа маж, топ издржаа, ама па надворешните партал се.
Јас ќе се сложам со Ерика, дефинитивно. Многу ми беше прелошо до 13,14 недела и само си кукав тука Сега реално ( фалабогу) сум екстра, освен од време на време низок притисок што гледам со течности да го одржавам. Е сега после 30 недела @Erika.greeneyes мислам пак тука ќе си се жалиме како ќе се тркаламе на топлото
Паааа нема повеќе да спиеш сигурно После следи дали е се океј, дали диши, зошто плаче, дали му е ладно, топло.... Ансиозност на 100ка Ама многу брзо проаѓа и ништо не се менуваат нежните гушкања и галења со бебуш. И ова сега е најнормално и природно што чуствуваш
Камо среќа капчињата да ти се најголемата грешка како мајка Не се преоптоварувај за ситници, секако можеш да си ги искористиш за поладно време, секое шетање со различно капче
Мене ме боли и тоа само левиот препон и срамната коска, 23 недела сум. Три пати од паника бев да ми мерат цервикс и се си е во ред, така требало да биде, требало да боли. Со првото немав таков проблем, ама еве сега тоа ми е најголемата мака.
И мене ме боли ,левиот препон и срамната коска,а еве 19та недела ја терам Со првото ваква мака немав..
24недела баш вчера имав болка во лев препон цееееел ден. На седење стоење постојано ми се грчи стомакот ( лажни контракции) и во моментот ме тера во вц а и ме боли ко ќе е така 4 5 пати денот ми е така. Кај мене можи и од стрес толку да се зачестени периодов. Ваљда ќе се смири
https://rmccares.org/2020/01/14/sciatic-nerve-pain-during-pregnancy-heres-what-to-do/ Ако ве боли само лева страна тоа е нервот sciatica. Од јога го имав истегнато и знам уште тогаш како боли Инаку има нежни вежби за да се опушти, зашто баш во бременост е најнезгоден.
Морген мешиња.... Денес за шо ќе се караме? Мала шала, ама хормони се у прашање, па некогаш и потребно е да се спукаш со некој.
Ich da ne se plashish.....I ne prashuvaj mnogu za iskustva...sekoja zhena svoja politika....pushti mozok na pasenje I kje vidish sve kje bide vo red....jas se porodiv carski na 22,04...vekje tolku Ako sakash kje ti kazham sve vo detail...
Жени во јуни ќе сум во мк па планирам право да правам втор скрининг и таму. Да ми предложете кај кој во приватните клиники да закажам? И ќе правам тука на 31.05 па после 2 недели ќе треба пак да го правам во мк. Да не ми дојде многу гледање на ехо? Планирам на 23+ да го закажам
Мами знам дека е кај сите различно ама како почнува процесот на пораѓање? Имав стресни 2 дена, денес имам како некој жолтеникав лигав исцедок и болка во колкови и кичма долен дел, менструални минимални. 35+4 сум, може ли да е тоа?
Повеќе време гледа нели и кажува убаво се? Се радувам што конечно преглед на македонски, да не завршиме за 10 мин
Јас втор планирам кај Димчев во Систина. Ако се одлучиш за таму нека ти закаже некој порано, нема термини обично, или се чека.
Не би требало. Стално вака боли при крајот. Инаку кај мене почна со менструални болки и стегање во кичма ама прво на неколку саати со долги паузи, а после се почесто. Не боли константно. 30-32.
Ако ти каже дека е се супер тогаш е се супер и тоа е најбитно , кај некои збори повеќе кај некои помалку на нас ни го имитираше бебето у која поза лега