@eli25 го гледав магнезиумот што го пиеш ти, супер што пишува на нив и за трудници, нели се мислевме каков е дозволен. Ме интересира дали се осеќа одма ефект како кај директот? Јас сум уште со директ ама не можам многу ми се грди за пиење сите, морам да земам капсули.
Јас се породив 35та недела, ден два претходно имав нагони за повраќање, ден претходно ме болеше кичма или бубрези или што знам што беше тоа, многу ми се спиеше и имав вртоглавици. Ме разбуди пукнат водењак. Исцедок може да е и мукозниот.
@Bibi_23 овој Биолектра. https://www.zegin.com.mk/mk/hermes-biolectra-magnezium-ultra-400-mg-20-kapsuli
Другарки утре треба да проверам крвна слика. Денеска да ги пијам тие за хемоглобинот? Пошто сирупот го пијам вечер пред спиење, да не има влијание врз резултатот или нема врска.
Јас дента пред тоа не пиев. Ми се уврте у глава дека негде прочитав дека не требало. Можда нема врска.
Мн.тешко се наоѓа само да знаеш.Зегин имаа по едно кутивче собирам од каде најдам. Порано онлајн ги земав, ама сега гледам не се достапни
Се пие секој ден 2x400 да немаш грчеви и болки јас пиев од почеток и немав никаков проблем до крај ништо не ме болеше и не се чувствував како да сум бремена.
Јас и вака заборавам дека сум бремена освен понекогаш некоја лажна контракција Муабетот ми е не е задолжително како фолната на пример?
Мислам ако се пораѓаме царски сигурно, може до крај да се пие. Тоа за природен е повеќе да се престане во одредена недела.
Јас пијам магнезиум на pharmavital таблетки се по 250мг. Пијам 3×500мг и е единствен што ми помага со болки (грчеви, менструални болки итн) Имам пробано и од кесичките од сите можни и цитрат на Now. Ништо не ми делуваше. Има 150 таблетки што значи доста време ми трае и таблетките се малечки и лесни за голтање. Кој си има мака нека ги проба.