Хаха иста сум ко тебе. На почетокот пиев. После кога почнав да пијам и за хемоглобинот апчиња некако мн апчиња ми дојдоа не можев да се организирам и магнезиумот го заборавив веќе. Ама ќе гледам да почнам барем по едно на ден
Добро е не сум сама Баш некаде читав дека тие болки биле поизразени во 2ра бременост, ама чим е нормално ќе ги истрпиме. Ете повеќето ги имаме, не е ништо страшно. Мене ако ме фаќа паника и мисла за било што во врска за бременоста, си одам кај матичниот, ќе ме прегледа ќе ми каже дека се е во ред и после сум мирна дури не си смислам некоја нова паника Со првото не бев таква, повеќе проблеми имав ама бев по смирена. Сега се си е во ред ама пак си наоѓам симптоми. Кога бев кај Димчев на вториот скрининг ми вика на вас денешниве трудници најголем проблем ви е што многу читатете по фб и форуми и секое туѓо искуство мислите дека и на вас ќе ви се случи, ми вика опушти не читај се и сешто, глеј си колички, релаксатори. Ама ја па се имам од првото, може затоа вртам на паника
@kalinaka јас некни ко бев кај докторката во Плодност за скрининг ја прашав за тупаничето, зошто често е така во раката во стегнато тупаниче. Се изнасмеа и ми рече пола од гинеколозите не го знаат ова, ти кај го научи. Истото ми го рече и мене, многу читате и после паничите, а треба опуштено, ама не делува кај мене муабетот.
Фала ви женски, ќе почекам да не паничам одма, ако не се смири ќе тркнам до Ремедика вечер. Во меѓувреме да исперам за бебе се што не ми е испрано, ме фати паника сега
За да се добие реална слика колку е хемоглобинот треба 2 недели предходно да не пиеш препарати за железо, така да и да го испиеш и да не го испиеш исто ќе ти се фати
2 недели на месечни проверки е пола бременост без суплементи. Ќе останеме без хемоглобин така, ова можда у нормално стање. Секако у бременост треба да следиме да го одржуваме повисоко.
Нема да прекине терапија во никој случај. Терапија за железо и хемоглобин се пие 3 месеци, се прави пауза од 2 недели и тогаш ќе ја добие реалната слика. Сакав да и кажам дека и да се напие и да не се напие апче исто и се фаќа, а не дека не треба да пие 2 недели.
На преглед сум во вторник, ама пишав дека го осеќам бебето долу, кај препони. Ама од синоќа осеќам нагон, напон како. Мочам нормално. Ама еве сега печев палачинки и пак напон. Не знам бебето удара и од нејзе да е притисокот долу. Не ми се оди на дежурен. Нормално ли е?
Јас осеќам на моменти, ама мислам ме удира силно во бешика па осеќам како напон. Незнам дали мислиш на истото.
Ohhh Jas mislev so pagjanje na toj mukozen cep ke pocne Se, veke nedela ipol Kako mi e padnat, I aber nemam ni da se otvoram a kontrakcii pred dva tri dena Eden Ton, maka macam veke od cetvrtokot sabajle eve I denes na Pola saat, saat Samo nekoi bolki, kontrakcii veke nemozam da izdrzam, nit spijam ni funkcioniram Kako sto treba, neznam veke sto da napravam za da pocnam da se otvaram. Inaku sum 37+4 I vo petokot posle polnok bev vo bolnica I bev Samo Eden prst otvorena, veke ne mi se ni odi vo bolnica, ke cekam veke koga ke nemozam da disam Pa da pojdam
@JuLleE и јас така стално осеќав мислиш готово искача. Како на цервикс да ти скока. Еве и вчера имав неколку минутно такво шоу
Ми се случувало така и веднаш ме тера да одам во вц не знам кај тебе дали е така. Последен пат кога бев на преглед така ме претискаше и докторот ми кажа дека со главчето ме притиска на бешиката.