Најдов во Ремедика, Лајф аптеките, Зегин во Ченто,Бетти аптекитени собрав залихи Кои ги зема за замена?
И мене ми ги препорачаа овие, демек цитратот многу повеќе се апсорбирал во однос на оксидот (мг директ). Аптекарот ми рече иако 3 капсули одговараат на 1 директ, апсорпцијата на една капсула е многу подобра отколку кај цело директ.
И јас така знам. Ама може грешка знаеме. Земав си средив двор ама се некако праам на рати, страв ми е долго да сум наведната, склупчена, свиена, се си викам да не напраам беља. И после долго работа ме подболува стомакот, исто ко во циклус, телото си памти сепак. Се решив утре ќе правам уште едно бета. Да ми е мирна душата.
А како ти падна чепот, обично лигаво или со крв малку? Вака од блиски слушам со крв било. Ајде издржи, барем знаеш почнал процесот, мачно е малку ама крајот се гледа.
Офф со овој магнезиум Мене матичната ми го препорача биолектрата, а овој од ремедика некој доплер херз и уште следен пат ми вика го купи ли Само Петрова искулирана ми рече кој сакаш тој
Досадата ме убива, секој ден исто па исто. И ќе земам да чистам и заборавам дека сум бремена, ќе ми текне дур свиткана рибам нешто по дома ко да нема утре. Нема што да правам. Сама дома. Алиштата ги побелев од перење и пеглање, косата ја изречтив од пеглање, од плетенки, ноктите веќе секој ден ги правам, паркетот го излитив од рибање, изгледав се што е од серија и филм, е нема веќе што да правам...
Се мислам дугачко време и не знам што не си прашам тука Штетно е комбинацијава со пренатални, со магензиум и плус препарат за железо и во сите има фолна? Од аспект на преголема количина фолна. Пример Фемибион/Премама со магнезиум директ и б комлекс на алкалоид и фероглобин исто со б витамини.
Мене не ми кажаа кој, само ми пишаа 2х400мг, немав појма дека цитрат не смеело. Предходно коа ми беше помала дозата го користев овој
Јас ради тоа го сменив директот и фероглобинот зошто има доста фолна а јас треба да земам метилирана...
Мамички веќе втор ден во лежење и тишина осеќам и слушам како меурче да пука во стомаков дали ви се случило и вас? Првиот пат мислев ми се причинило но еве сега пак исто 35+2 г.н