И додека да падне папчето јас ја бањав со тетра пелени неколку и подебел слој за главчето да е поподигнато со многу малку вода само пазев да не го топам , мислам дека така е стварно попрактично.
Мене страв ми беше, со маж ми сами цело време (во карантини и полициски часови се породив) и како изгубени бевме првите недели Ама да, ако не се мокри зошто да не.
Јас правам во биотек со упат. На шалтер треба да напоменеш дека е за трудница и нема да платиш ништо. Комплет кс со масти, гликоза, седиментација, урина све.
Јас од почетокот правам во авицена, покрај крв и урина и никогаш не сум платила, со упат од матичен гинеколог.
Јас правев еднаш со упат основна крвна, не ми наплатија ништо, и еднаш си платив сама за хемостаза ама во резултатите ми стоеше само време < х, за што трансфузиологот ми рече дека не значи ништо зашто е потребно да знае колку е точно времето, и од тогаш не сум правела веќе таму.
Правев понеделник а ми се јавија наредна среда. Во пакетот одеше и цистична фиброза, за тоа 2-3 дена покасно.
Кој период го правеше тестот? Јас правев декември 2021 ама не ми спомнаа дека оди во пакетот и цистична фиброза…
Мешиња земав стаклено од Авент 150мл. Колку ми требаат шишиња и која е предноста на стакло/пластиката? Гледам на акција се во зегин па дали да си земам и од 260мл.
За почеток едно е доста. Ако треба ке доземеш. Често се на попуст дали дм зегин рамстор. Стакло е век.