Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Vincent

Vincent Истакнат член

Znaci so lekarstva se regulira i puls i pritisok vo takov slucaj

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас пак, толку сум опуштена оваа бременост, чудо.
    Одам на лекар кога ќе ми кажат, испитувам всушност ништо не испитувам:D, единствено мачно ми е заради кичмата, имав мачнини на почетокот, ама генерално досега е во ред.
    Е сега синко цела бременост ги прележа сите можни вируси(facepalm). Прележавме корона, сега има сипаници и да ви кажам ми летна бременоста.
    Јас оддамна пишав дека мене не ми е убав период, ама се трпи.
    Немам качено многу килограми, се уште се држам, лицето стакло, не сум се уште како балон, ама влегов во седми месец и кај и да е ќе се претворам во слон:D:D.

AugusTina!, Coco31, Eli23 and 4 others like this.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Нормално, нема да те остават така. :)

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Не мисли негативно!

Saf and Kbr like this.
  5. fana

fana Форумски идол

Да :D :sweat:

Kbr likes this.
  6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас се надевам дека сите нервози и грижи и сè што сме поминале ќе вреди кога ќе го земеме бебето во раце:l:

AugusTina!, oblace1 and Kbr like this.
  7. jelo

jelo Популарен член

Јас имам вакви болки уште од 15та недела ама јас дека така седам на работа оти не сакам да сум многу свиткана и знам дека ми се од тоа, некој пат се случува од што ме боли едвај да се исправам...:D

Erika.greeneyes likes this.
  8. V.N.

V.N. Популарен член

Па тука имало жалби и поплаки цела вечер, се сум пропуштила значи :)
    Ве исчитав сите и кај секоја од вас си најдов по некоја мака.
    Со првата бременост не бев седната, нон-стоп во движење, нова работа, барање-купување стан, реновирање....ништо не ми беше летав.
    Оваа бременост пандемија, страв, седење дома, движење на минимум, работа никако, по дома од една на друга страна на креветот само се префрлам и толку и нормално секој ден си имам нова дијагноза, болка, чешање, исцедок...абе сама себе се мрднав.
    Ама ај на арно нека е само, уште 3 дена почнувам 28 недела, тоа е блиску до 30, а па ко ќе почнам на 3 веќе се гледа крајот:D

AugusTina!, oblace1, JuLleE and 6 others like this.
  9. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Аха најубав :/
    Јас си замислував секогаш дека кога ќе бидам трудна тоа ќе биде дотерување па сликање аууу … испадна од пружени мои алишта испрани има само пижами, гаќи и маици толку. Косата реп и all day all night пижама парти :(

AugusTina!, Inamya, oblace1 and 10 others like this.
  10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Јас само ќе кажам секоја чест на вас со мали деца веќе што издржувате бременост, јас буквално сама себе не можам да се поднесам веќе.

Беше симпатично дека прва бременост, нова состојба, ама како ме лажеа дека ќе ми биде најпрекрасно на целиот свет зошто тоа е најмагичниот период за една жена (да, магично голтам апчиња ко наркоман) - аммм.:drunk::shake:

Е за некој месец верувам дека ќе речам леле ми фали бременоста кога ќе сфатам дека потешкотиот дел сега почнува. :wasntme:

Pajace77, Inamya, JuLleE and 10 others like this.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

пиј го тој од сабајле, јас сабајле пиев затоа што одев на работа, навечер го ставав вагинално така терав до 36та. со лесно ! :)
    не ми се лошеше од него, ништо не ми беше

12. bella12

bella12 Популарен член

Ќе ви се придружам за кратко пак во темата, сега само читам и го споделувам од тоа што го имам доживеано.:):)
    Инаку ако мислиш на бременоста од зимата кога пишував таа ми заврши со спонтан.

mal.ecka and Yowannty like this.
  13. emche05

emche05 Истакнат член

Никогаш нема да речам дека ми фали. :shake: Прва бременост ми е, 36та недела сум, како тенк се осеќам, едвај мрднувам од едно место на друго, ама ич нема да ми фали. И милион пати да е потешко, ќе си ја гушнам беба и се ќе ми помине :D

AugusTina!, Kbr, Freckles. and 3 others like this.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

ќе речеш :) ја едвај чекав да се породам и се чудев шо ми викаа луѓе ова ти е најубавиот период од животот :?: јас бев таква шо е убаво жити се :rofl: сега ептен ми фали :D

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Не знаев. :|
    Тогаш што поскоро да ни се придружиш и следниот пат школски да е. :hug: :hug: :hug:

mal.ecka and bella12 like this.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Утро женски!

Фала ви на сите на споделените мислења, сега го гледам рецептот и заокружено е вагинално да се става. Иначе јас вака крварење немам, докторот виде мало крварење во матката, ама си мислам тоа може да е и имплантациско, зошто од петокот кога немаше ништо во матка до вчера ако се појавило точлето претпоставувам дека е тоа, имплантациско. И со првото немав крварење никакво. Ќе видам, денес ќе ја ставам вагиналетката, како ќе биде, па ќе видиме за утре задутре. Дај кажете кои секојдневни ги користите, многу ми смета исцедокот, дома менувам гаки ама на работа ќе изгинам од нелагодност.

Инаку мене првата бременост ми беше многу убава, ако го исклучиме безобразниот газда на фирма. Сега исто се осеќам убаво со тоа што да слушнам срценце и уште поубаво ќе се осеќам. После вчерашниот преглед ми олесна доста, се олабавив, ама уште сум малку под притисок до 23ти. Ќе биде се добро, сега веќе можам да си ја визуелизирам бепка, се накако на женско ме тера паметот, за првото посакував женско ама потсвесно знаев дека ќе е машко. Ама и машко да е, само да е живо и здраво, мајка ќе го сака подеднакво како и бато. Јас сум изгледа меѓу ретките што уживаат во бременостите, што не се замараат ни со вишок килограми, ни со стрии, ни со отоци, ни со мачнини, постојат, ги имам, ми сметаат, ама така знам дека има нешто. Вчера коментирав со братучетка ми и баш и она ми вика, тешкичко беше, ама ми фали.

Убав ден!

Mateas, fana, Kate Rina 93 and 8 others like this.
  17. Vincent

Vincent Истакнат член

Ista sum :D

Kbr and Cloverrrr like this.
  18. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Јас имав крварење од хематом во 6 та недела еден ден, после беше кафенко извесен период и утрогестанот вагинално ми рекоа тогаш да го ставам и така и го ставав по две навечер и едно насабајле, баш докторот ми рече дека подобро се апсорбира ради тоа и се беше ви ред еве си тераме 21 недела. :)
    Јас мислам како твојот доктор ќе каже така да си правиш ❤️

AngelOfArh and jelo like this.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Морнинг.
    Едвај дишам веќе.
    Денес влегувам во 7ми месец.
    Веќе ми е жешко од времево.
    Идеос таблети за шмукање пиела ли некоја?

Yowannty, mal.ecka, eli25 and 3 others like this.
  20. Алек***

Алек*** Популарен член

Jas gi pijam mi gi dade Dr Jani

Eli23 likes this.