Штом дундата ја покажувам горе веќе гајле ми е каква сум Од збор до збор се сложувам со @Yowannty и јас мислев втора бременост топ ќе е. Страв не ми е ич за породување. Мислам штом Софи лесно ја родив ова само ќе излезе ако не се искомплицира нешто па да мора царски. Ама луѓе се изнамалтретирав. Од дома не сум мрдната. Крварење, хематоми, матичната косата ми ја креваше секое одење со некои богдачува мислења и заклучоци, па кафеав исцедок, па терапии, па лежи, па не по скали,не по ова не по она Само сакам да се роди живо и здраво. А знам ќе жалам по мешето.И криво ќе ми е дека не уживав во бременоста поради здравствениве проблеми, а последна бременост ќе ми е,не планирам да рАѓам освен ако нешто испадне непланирано Наредна недела сум на контрола кај мојот доктор,таман да го прашам дали може малку да се опуштам со движење
И мене вчера ми ги препиша, ама не ми објасни за што се. Гледам некои сумплименти се. А пијам Фембион 2 исто, незнам по состав да ли содржат истото.
Јас ги шмукам секој ден Тоа е калциум за коските, зошто сме на клексани, а клексанот долго ако се користи знае да предизвика остеопероза и затоа ги дава. Тоа објаснување јас го добив
Јас ги пијам (џвакам) идеос, ми ги даде др. Јани, заедно со клексаните се земаат да не добиеме остеопороза барем јас така го сватив.
А од кога може да се пиат? Која недела? Јас исто примам клексани а и до крај ќе сум да си земам и јас
Фала жени. Знам овде можам да добијам појаснување/ одговор кое треба да го даде и општиот матичен, ама нејсе, сам свој доктор.
Ма каков матичен бре, јас мислам дека не ни не погледнуваат. Мојана од 20 недела ме прашува каде ќе раѓам време било да одлучам. Последно ко и кажав најверојатно систина и олесна,супер да одиш таму, многу е добро, работава ќе почнам да одам таму на прегледи кај и да е. Може се филмам ама...
Искуство со зголемено ТСХ во бременост? Пред бременост 1.18, 20 недели во бременоста цело време околу 4, сега дури и 4.5…а на терапија моментално преку недела 0.25 за викенд 0.50…консултиран еднокринолог ама дури чекаме одговор да прашам искуства тука
Нормално е да расте ТСХ во бременост и затоа редовно треба да се контролира. И кај мене беше 4, па зголемивме доза па падна на 3,5 и пак ми ја зголемија дозата затоа што во бременост требало вредноста да е околу 2 па шест дена пијам од 50мкг, а еден ден од 75. Денес баш испитував и чекам резултати па ќе видам како ќе биде.
Хахаха ме насмеа. Иста сум, само што ме нервира цел ден да сум по пижами па се пресоблекувам во нешто спортско. Ееее колку убави работи си купив за дотерување пролетни и ништо, ете ги дремат во плакар. Се надевам летните ке ги поносам .
Јеса се најдобри, имаше едни со органски памук, тие барајте ги. Мене ме нервираа дневни па менував гаќи многу често.
Па се фатив за нив и ај викам ќе земам едни на Виолета што дишат божем и најдолги ми се видоа, пошто јас лом се правам. Следен пат Џеса ќе ги земам.
Имам читано дека Џеса се со многу добар состав и без хемикалии. Како што спомна членката погоре има и едни од органски памук ама се мн скапи и неисплатливи со оглед на тоа дека ние менуваме влошка на секое