Јас се мислам колку алишта да земам повеќе на кратки или на долги, почетокот на Јули ми е термин знам ќе е жешко ама кај нас внатре е свежичко посебно во дневната, а во спалната е потопло и тие што ги имам на долги се ептен тенки. Ќе земам и на кратки за секој случај.
Па толку планирам да се соберат и јас, нешто имам розево, а ова машко . Само дилемата ми е дали вкупно 6 7 и на кратки и на долги, или посебно. ПОсебно стануваат 12. Мене ме искараа за муабетов, ќе сум го сварела.
Морам така. Средина на август ќе се породам, без клима е неподносливо за живеење а ми е страв со уклучена клима да го облекувам по кратки ...
Ако станот/куќата ти е ок во лето без клима и јас би го облекувала по кратки дефинитивно. Кај мене нема таква опција, клима мора а новороденче со клима и кратки .... не не.
Mamicki da ve prasam samo deneska bev na kontrolla i bebusot bese okolu 1kg plus minus 150 grami, e sega oti sum so serklaz mi kazaa da pijam L-Arginine? Moze da mi kazite nekoia sto gi piela ovie kapsuli sto se? Ne mozev mnogu da go potprasuvam dr a kaj nego na kontrola duri ponedelnik sum
Мене ми е ладно од клима кога ќе ја оптеретат некои во канцеларија на пример или во маркетиве во сред лето внатре е 17степени како у фрижидер да влагам... Сега дома секако нема да ти е толку ладно веројатно, ама на новороденче бар првиот месец би му облекла долги тенки... Генерално, колку и да е топло треба да се има и нешто облека на долги затоа што ете се носи на преглед,на вакцина итн па таму клима на максимум и сл.
Многу ми е топло дома, ќе морам и јас на клима, затоа по долги мислам дома да го облакам. Нема да пуштам 15 степени сигурно, ама околу 25 да биде.
6 бодиња и 6 шпихозни. Или 6 бодиња со 4-5 долни тренерки хеланки. Некогаш моѓе ке затреба и боди со кратки и доле долги. Мене и на невклучена клима ми е шубе бебе по кратки само. Затоа клима и долги носеше синко.
Апсолутно. Инаку како и секоја година така и оваа ќе биде на 25-26 степени ја местам. Пријатно е а не ко што велиш во фрижидер да ти се укочи и врат и рамена.
Па и мене така ме советуваат по долги тенки , јас така земав , а станов ни е пријатен и лето не е топло , многу ретко клима се уклучува , ама дека бебе бе штотуку родено , некако не ми оди со кратки , може едно две бодиња за да има
Мене ми е повеќе страв да не се прегрее бебе, поопасно е тоа од да е ладно. Особено новороденчиња што не регулираат температура ко нас. Во лето бебињата се облекуваат помалку од нас еден слој, се сеќавам од Шведска роднини ко беа во лето дојдени постојано беше само по пелена, значи ништо друго на него. Сега дека новороденче сигурно не би оставила така, ама и облечено на високи температури не е во ред. Со кратки ќе земам повеќе, и јас сум средина на август ама на југ сме, и со клима е пекол кај нас, се загреваат ѕидовите многу во цел стан.
Уште еден фактор кој влијае. Во куќа кај свекрва ми е ладно во некои соби на север што се, во други клима. Сега станот ни е на север и баш е ладно, терасата не ја фаќа сонце до 5-6 навечер, сега сум со долги и џемпер.
Пишав, ќе раѓам во јули и не, не планирам во долги да го облекувам. Јас сум летно бебе, и сум била на боди и пелена. Има и поладни денови, навечер, за шеткање, тогаш да, може долги. Мора да се има и на кратки и на долги. И јас се мислам за 56 ка да зимам оти 50 ка се носи многу малку. Мислам, заборавив,па ве читам вас.
Јас не знам зошто на долги во Јули, ќе се свари бебево. Јули кај нас е 50 степени. Бебе се облекува како нас. Него од држење му е уште потопло.
И јас не знам, јас овде морам да имам, морска е климата да, ама доста често навечер е посвежо. Има и бури. Ама зборувам за овде. Во Мк на 50 степени доволно е пелена и боди на кратки.
Бременост со второ поминува многу полесно и побрзо бидејќи првото мозокот ти го прави попара и немаш време да мислиш колку ти е тешко што си бремена
Искусни мајки, а јас со термин почеток на Септември што да купувам? Станот ни е на 8ми спрат и цел ден ни го грее сонце, без клима не се живее. Ама Септември веќе секако заладува. Мислев само на долги да купувам, бидејќи и да е топло секако ќе работи клима. Ама ваќа читајки ве се мислам дали ќе има потреба од некое боди и по кратки.