Јас сум во труднички со една нога, ама морам да се пожалам и јас. НЕМА ЖИВОТ СО УТРОГЕСТАНОТ Во 13ч го пијам до 16ч сум умрена. Ова е легална дрога. Ама ако, само пакетчето после Нова година да си го земам живо и здраво
Ај добар ден,нема ден да не прашувам нешто. Денес бев кај матичен,цтг минимални болки. Ама 37ма недела сум и постелката почнала да созрева,ми рече дека почнале да се прават калцификати а и плодова вода почнала да се намалува. Кога почнува да зрее постелка и има ли некој слично искуство со калцификативе,прв пат слушам. Докторов ми рече не е ништо страшно бидејќи бебе си напредува нормално ама пак ме копка,а и плодовата вода ако се намалува значи дека ќе се породам за брзо или?
Да пораѓајот ке се случи за брзо. Ке следат плодова вода па ако не тргне природно ке одат со провокации. Постелката кога зрее почнува да старее и да не праќа доволно хранливи материи.
Јас бев цел 9ти месец со намалена плодова вода и често бев на ехо и цтг па на крај се породив три дена пред термин со провокации, не им се чекаше уште
Сакам да прашам дали го депилирате стомакот? 12 недела сум, многу влакненца ми излегоа, но не знам дали е безбедно сега?
Прочитав по форумиве дека ако била многу созреана и со калцификации не излегувала на пораѓај и правеле киретажа и 300 филмови сега. Не може човек мирен да биде значи
Имаше една беба кога бев во Ремедика на друг рандом преглед, седам во чекална, не бев ни трудна пред некоја година во август,. И ги испраќа сестрата, малово го извадија од транспортерот боса, цветен фустан на прерамки и шешир. Значи сите паднавме во транс колку беше слатка Тоа беше едно жешко лето од 50 степени. Па и не е ок климата на 20 степени да е, пак баланс мора внатре/надвор. Така се е до услови, време и родителите како сакаат
Не ти е само од утрогестанот, еден од првите симптоми на бременост е умор и поспаност. Мене во првите недели толку многу ми се спиеше што малку да затворев очи одма заспивав, по 2-3 пати на ден дремнував
Мене со првото не ми излезе постелката, ме успаа после пораѓај и ми направија киретажа. Ништо страшно и да дојде до тоа, најлесен и најбезболен дел од пораѓајот ми беше.
Бев на преглед, треба да частам добив крвна слика Втора кс досега И скриен шеќер ќе проверувам. Пред преглед ме мереа, притисок и урина да проверат да нема протеини во урина. Краток ултразвук, бебе во ред било, плодова вода, постелка, глава горе високо. Што значи тоа, не знам. Прашав за напоните, не е ниско долу, туку така го осеќам заради царскиот. Следен преглед, ултразвук, за 3 недели, 31 ќе сум. Прашав за магнезиумот, ако сум имала грчеви да пијам, калциум не. Овде и така се е нормално
Во право си , со анестезија ништо не ни знаеш ни пак боли само се будиш и завршиле работа , си има свои ризици да ама подобро да те чистат него да те остават така.
На пораѓај сешто може да се случи. Не мисли на работи врз кои не можеш да влијаеш. Ке си има доктори кои ке си водат сметка за се. Тоа што си читала не се случува секогаш. Во безбедна недела си, битно е ти и бебето да сте добри. Потоа што како ке биде, ке видат тие што треба. Мисли позитивно, ке станеш мајка за брзо.
Мислам дека немаш место за паника, јас имам зрела постелка и калцификати уште од 6 мессц, ме прати матичната на ГАК и таму докторката ми даде клексани, еве јас сум 5 ддна до термин за пораѓај, бебка ми е според мерки 3200, добро напредува и се, ниту ми спомнала киретажа на пораѓај ништо, а претходно матичната ми спомна дека можно да се породам порано поради постелката и намалената плодова вода, ама на мојава како да не и се излегува баш, ние се плашевме да не се породам порано ама фала богу се е добро и еве сега сум на контрола за два дена и чекаме да видиме што че каже докторката, така да мислам дека немаш место за паника и страв, башка си 37 недела и во безбедна недела си, со лесно и лесен пораѓај наскоро ќе си гушкаш здраво бебуленце ❤❤
Мене во 38ма недела ми спомна калцификати првпат. Нормално било. Ве читав сега за бременоста дали е убав период или не… Мене ми е прва бременост, без никакви здравствени проблеми и пак не би кажала дека ми е убав период да бидам искрена.. На почеток 3 месеци не кренав глава од шоља ради повраќање.. После тоа си го гледав цело тело како ми се менува и некако не го преживеав тоа добро.. 9тиов месец ми е страв на вага да се качам затоа што веќе сум 20кг плус, а пазам на исхрана и сум активна цела бременост.. Подуена сум како жаба и мислам дека ќе прснам.. И да, утре ми е краен термин а од беба нема глас.. Немам ни лажни контракции ни ништо.. Ќе спобудалам Морав да си се пожалам тука затоа што на “нетрудни” кога ќе им ги кажам макиве ми се смеат и одговорите им се: “Не си дебела, трудна си.”, “Ајде ништо не ти е, уште малку остана” и “Ова ништо не е, чекај да се породиш, тогаш почнува тешкото”…