Фала мамичка, не се плаши само се ќе биде добро, се надевам дека без многу "викање" ќе поминеме сите на пораѓај ❤❤
Што значи ацетон во урина? Знам дека е поврзано со шеќер и страв ме фати. Шеќерот ми беше 5.0 на крвната слика. Дали може да е под влијание на тоа што вечерав (јаглехидрати) подоцна вчера околу 21:30?
Ацетон во урина прв пат слушам. А дека шеќерот ти бил 5 а си јадела ЈХ можно е од нив да. Така ми беше мене првиот месец крвната слика ( вечерта јадев кифлички торта) утрото на шеќер мерење 5.4мислам беше по неколку дена напрајв нова 4.2
Јас ноќта во 12,1 се изнапив кока кола. Па другиот ден кога ми земаа крв 4.7 шеќерот ми беше. И јас помислев да не ми покаже покачен. Има некоја со киселини деновиве? Глава не можам да кренам...
Јас сум уште во прво тромесечие и мн тешко ми оди исхраната заради мачнини и повраќање, горе долу само јаглехидрати јадам, овошјето и зеленчукот најчесто ги повраќам а исто така не можам да останувам долго време гладна, не можам порано да вечерам и да трпам до сабајле, тешко ми е, ми се гади и можеби поради тоа вака ми се појавува. Се надевам не е нешто страшно
Ацетон е еден вид кетон во урината, ако имаш кетони во урина да провериш шеќер, не е под влијание на тоа што си јадела вечерта. Прашај доктор за следен чекор, може ќе ти даде да испиташ скриен шеќер, може ништо нема да ти даде доколку резултатот е незначителен.
Кетони се тоа. Јас имав кога бев на кето диета, бев влезена во кетоза. Ама ацетон обично е поврзано со шеќер.
Јас... прв пат во мивотов осетив што значи киселини ама не издржливи се , земав гастро гард , па ќе видиме
Денес бев на контрола, ми правеа прво ЦТГ 35+3, мирно е и нема контракци, a и јас немам болки фала му на Господ. Др ми рече дека постелката почнала да зрее и дека почнале да се појавуваат калцификати, плодова вода дека супер си имам и дека си имаат простор за уште да си растат. Ахам и ме провери рече еден прст сум отворена.... Пред десет дена ми ги прекина клексан, па ваљда не се страшни тие калцификати мм? Се надевам ќе издржиме уште некое време...
Mamicki ajde sovet, vo rok od 2,5 saati 3pati mi se namokrija gaki nekontrolirano, golema lokva samo od sebe na stanuvanje. Ne osekjav potreba za nuzda, ednostavno taka kako koga imame dobieno pa ke istece pogolem mlaz. Nemozam da primetam dali e mokraca ili nesto drugo. Da idam li na dezuren ili e normalno? Nemam bolki i sum 34nedela.