И јас прекинав со клексанот, бебка е во ред, и јас пишав погоре дека сум со калцификати и зрела постелка уште од 6 месеци, прошлата недела кога бев на контрола др ми рече да испитам ддимери и беа добри во нормала, за разлика од тоа што ми беа плафон ддимерите, така да мислам дека немаш место за паника, само позитивни мисли и ти наскоро ќе гушкаш бебчиња (ако не се лажам со близнаци си), бидо спокојна и гали си меше ❤
Па и Др ми вика немаш простор за паника, ама секако јас да си ги прашам другарките овде ♥️ да со близнаци сум фала ти миличка, гали меше и ти па наскоро ќе си ги галиме
Во 6 месец влегов и место да се подобрувам, јас бетер со повраќањето. Не сум за никаде да одам, не можам да се контролирам веќе, одма блувнувам. Не можам да шетам и да повраќам по секакви вециња, па и на другарки на кафе да им одам и да им повраќам, во вц пола сат да им дремам. Не оди, срамота е и незгодно. Само дома сега.
Јас трет месец сум и иста сум таква и се надевам дека за брзо ќе заврши, а дај Боже и тебе да ти помине што побрзо, доста е веќе 6ти месец си. Нигде не се оди вака, на улица ми доаѓа нагон, во кола исто, ако седнеме негде исто така. Ужас, страв ми е некаде да отидам затоа што не знам што ќе ме снајде, а не можам никако да се исконтролирам.
И јас влегувам во шести и уште сум со гадење и повраќање. Класика од сабајле уште од почетокот, а и преку ден обавезно
Isto i mene, ne ja preoblekuvav ako mene mi e zesko znaci i nea i e zesko. Taka i pedijatarot mi kaza oblekuvanje mnogu ne, isto kako nas da bide obleceno, taka i si terav.
Така е мамичка ❤ сите да имаме лесни пораѓања со помалку "викања" и сите здрави и живи бевулиња да си галиме ❤
Mamicki dobra sum, me zadrzaa vo cair, ne se sigurni dali e plodova voda, pa za sekoj slucaj moram da bidam tuka. Ako e, verojatno ke me porodat so carski, taka rekoa. Sega za sega moram pod nadzor.
Е исто и мене и само си подголтнувам да издржам и само ме прашуваат што ти е, што ти е а не можам да им одговорам и нервози и плачки ме фаќаат, прегрдо е знам... Тебе ќе ти помине уште малце, јас до крај изгледа вака ќе бидам.
Јас сум 21+ и искрено ко да не сум бремена. Ништо не осеќам. Ни болка, ни гадење ништо ама баш ништо. Фамибион 2 пијам и толку. Прва бременост ми е. Ете на сите ви посакувам ваква бременост. Туку дали породување во вода е добра опција?
Значи не се спие... Мака ми е веќе, не можам да се наместам а тек сум петти месец, што ке се прави понатаму не знам. Еве не спијам последниве две недели ич како што треба, до 3-4 се местам само, после само мењам страна де лево де десно... Дајте некоја утеха, спас некој има ли
И јас не спијам. Вчера 5 ме фати, ќе видиме денес. Ни лево, ни десно можам да се наместам, ни на грб, никако.
Како јас да сум го пишувала постот. Дополнително препони ме болат на лежење и секое превртување ми е со офкање. Само на грб ми е поубаво, лево десно воопшто не ми е лагодно.