Uste sme vo.bolnica se oporavuvame se porodiv carski sekoj.den.sme podobri se porodiv vo 36 ta nedela
@bile84 , само уште нешто ме интересира.Како дозна дека се работи за внатрешни хемороиди, беше на доктор?Кои симптоми ги имаше,каде точно печење,дали и вагинално, дали имаше промена во столицата? И ме интересира како ставаш кантарионово масло,само на памук и на аналниот отвор?....извини што те ,,малтретирам,, ама сакам да знам дали и кај мене е навистина внатр.хемороиди,како што мислам .
мила ако не ги напипувас и ги нема на надворешниот дел сигурно со овие симптоми се внатрешни,а за вагинално пецкање јас немав.Ова ти го пишувам од досегашно мое и на некои мои членови од фамилија искуство,ако се сомневаш за твојот случај сепак накратко исконсултирај се со лекар
,Ти благодарам за одговорот,јас бев,се консултирав, бактерија вагинално нема, уринокултура чиста, ми спомна и тој дека може се хемороиди,ама ми помина неколку дена,и занемарив.Сега еве повторно...Би пробала со кантарионово масло и како што кажа со памукче и на влошка , мислам дека нема штета од тоа ...
Штета наможе од кантарионот никаква да има тој е добар за било какви иритации или ранички,така да може само да ти го смири местото
Ke vi se umesam malku zenicki.Za kantarionot znam deka ne se preporacuva da se pie kako caj za vreme na bremenost a za stavanje na analniot otvor protiv hemoroidi,n veruvam deka moze da e problem,no sepak ne e loso kako i za se drugo,da se konsultira ginekolog. @Matea212 cestitki i da e zivo i zdravo maleckoto..
Јас пак имам информација дека чај од нане несмее да се пие во бременоста и затоа јас 4 години не сум се напила нане Ова за чаевиве,секој различно кажува ....
Асја чекај си за два три дена ќе си се олесниш бар така беше со мене. Под услов да не. Е обилно крварење само ептен малку. Со среќа и со лес
Jas obozavam caj od nane, no i jas slusnav deka trudnici ne smeat da pijat caj od nane i eve cela bremenost ne sum se napila, a kolkuuu sakaaam
Мамички да споделам една информација-baby&home продавницата не е повеке на бит пазар-затворена е на таа локација! Им пишав на фб заинформација за евентуална нова локација па ко нешто вратат ке споделам или ако некој у меѓу време дознае нека пише
Јас малце се напнав со продавницата ги најдов на фб им пишав и тие испаднаа мн ажурни-одма ми вратија-од среда почнуваат на нова локација во ѓорче на главната улица одма после зегин
Eве ме мене,сеуште без бебее .. Денес бев пак до болница,ми направија ЦТГ и се беше уредно,само еден прст сум отворена,па ми рекоа рано наутро пак да си одам оти водата пополека се намалува.. Се надевам ќе дочекаме до утре,оти еве во моментов имам болки,и тоа не се баш ретки.. Ама ќе си почекам уште малку,ако продолжам вака,ќе морам оти не се трпат..
Мешиња... На пρегледот пρед неκој ден му κажав на доκтоρот за гρчењата на стомаκот и ме стави на цтг. Ми вели многу се ρазмρдало бебево. Што му значи тоа κојзнае. Туκу малκу ме загρижи. Утρе паκ да одам да ме стави на цтг ми ρече. Инаκу 29 та недела сум. Имала ли неκоја слично исκуство? Κолκу магнезиум е дозволено во теκот на денот? Аκо знае неκој ве молам пишете ми.
Of dusa, ajde kje bide utre a kade kje se poragjas? I cim imas bolki i toa ne retki, zasto ne te zadrzale do sabajle barem.. ili preeska gi nemase tie bolki?
Одлучив во Чаир,оти имам и роднина акушерка таму,па затоа. Уствари ,да ти кажам право ,она ме праша дали сакам да останам во болница,ама тогаш болките не беа вакви,плус беше порано,накај 3 часот.. А потоа посилни болки почнаа накај 9
Meri si gi, ako se uste pocesti i vo ist interval odi vo Cair.. inace i jas tamu izgleda kje si se poragjam srekjno, pa te cekame da ni pises deka si se olesnila i deka si so bebce vo racete