Тоа ми е и мене...или па некој орган да не ми нагмечат хахаха. Се ќе прифатам, само да трае до 2 - 3 саати, а не 12 ко со првото.
Абе царски. 45 мин до саат трае. Не можам да поднесам неизвесност јас. Не ми е за болките стварно, епидурална има за тоа. Ама да не знам од почеток за колку време ќе завршиме ... Не не.
Добар ден Што ќе правиме со топлово другарки? Сега бев до кај матичниот пешки блиску ми е ептен, а се препотив лом станав (а тогаш излегов од туширање). Пред бременост и на +40 не се потев, сега што е ова не можам да се поднесам. Одвај се стабилизирав. Тешко ми паѓа потењево А тек сме почели со жештиниве... Една членка погоре прашуваше еве и јас исто, На резултатот од урина имав покачени леукоцити, уринокултурата чиста. Матичниот ми рече да пијам чај од брусница и увин чај. Некоја да сподели искуство дали ви препишале нешто во ваков случај. Исто имам и бело прање а брисевите чисти. Ми спомна нешто камилица ваљда да се одмивам со тоа.
Немав време да размислувам,немав поим што прават. Памтам дека старата акушерка само ми се дереше да туркам ( без да објасни како) а докторот и уште една акушерка ми го туркаа бебето. А старкава се дереше туркај да не го вадиме со вакум
Dobra sum mila, fala Definitivno e vodenjakot, ama srekja po malku tece, pa mi dadoa vtoro zreenje i nema da go brzaat bebe, ke cekame bolki, sto znaci moze odma da dobijam a moze i da potrae. Primam antibiotik sega za sega i lezam ama nemam bolki pa se nadevam ke izdrzam vaka bar do 36ta.
Прави си нифти и мирна глава да ти е. Сигурно ке бидат добри резултатите, а најбитно од се сигурни. Грешка кај нифти нема. Јас немам никакви индикации, но своеволно правев нифти да сум мирна и сигурна дека се е добро со бебето.
Имам некои болки над мешето што може да е? Досега не сум имала, кога се движам ме боли и кога го притискам местото.
Јас сум збунета. Пред 2 недели во Мк ми кажаа женско и тоа 100%, а денес овде кај што сум машко е сега бог знае што е. 22недела сум плодот напреден за 6 дена. А баш сакав да купам нешто за бебе уствари веќе имам 4 комплета за женско
Кажувајте марифети за пораѓање Урми, ананаси, пилатес топки.. Што не пробав и денес пак ЦТГ мирно а 40та недела сум
Не само секс. Туку да свршува во тебе. Спермата содржи супстанци налик хормони кои го созреваат грлото на матката, со тоа и процесот на пораѓај почнува. Такви слични синтетички супстанци се користат за индуциран пораѓај. И ја би сакала да прочитам искуства, дека некому навистина помогнало ова. Дечки вие што сте природно породени, кога ќе пукне водењак или ве фатиле контракции па сте отишле во болница има време за клизма.. или како? @Kate Rina 93 кај си ти денеска?
Ехеее имаш време и да се издепилираш, не па за клизма, не е ко на филмовите, фаќаат контракции/пука водењак и едвај се стига до болница. Може да потрае и троа повеќе