Јас прво мачкам кокосово масло, потоа павловичева, но во павловичевата ставам АД капки и кантарионово домашно масло. Препорачано од други трудници и воопшто стрии не им се појавиле.
Прееска едвај јадев не можев да се наведнам што ме болеше толку, па прилегнав малку и ми помина, сега одвреме навреме ме здоболува, ама не многу. И грбот почна да ме боли, движењата некогаш на бебето ме здоболуваат, досега не сум имала никакви болки и сега ми е чудна секаква болка и си мислам се ли е во ред. 31ва недела сум.
Девојки дали често пешачите и по колку. Јас денеска пешачев околу 5км па си реков да не претерав. Ама добро ми дојде, не се заморив само малку нозете ме болеа.
Сметај дека сите органи се разместени за да направат место за бебето. Еве слика како обично изгледа и како е со бебе Дополнително, ако го носиш високо боли кога бебето ќе ти стисне некој орган и кога ќе те мавне негде боли повеќе негде е само непријатно. Желудник и дијафрагма највеќе патат чинам. Јадам во дневна со нозе кренати и пружени и поднавалена, не ми пропаѓа јадењето ако сум нормално седната. Тоа е. Ќе издржиме. Малку останува. Грб, кичма, сето си го зема данокот за тежината напред во стомак. Има видеа на јт, може си ги видела, каде мажите го држат стомакот на жените, прилично кратко е, ама чувството е олеснувачко. Ако не си раат, чисто за да си мирна секако можеш да си консултираш доктор.
Тука некаде, комбинирам со power yoga ако не се движам доволно. Ми помага многу во секој поглед. Ако имаш уредна бременост немаш гајле.
Женски мислам некој порано имаше пишано, не можам да најдам...Од што се случува трпнење на рацете? Посебно во спиење, во било која позиција да ги наместам, одма ми трпнат. 36та недела сум, пијам магнезиум. Некое друго чаре?
Искуство со појаси за стомак да споделите. Има некоја користено, од кога почнавте, зошто, ви олесна нешто?
Јас имам болка во ребрата. Почна осми и деветти месец во десната страна и мислев со пораѓајот ќе ми помини. Ама оваа билка не застанува. Дури и на допир на ребрата ме боли. На движење, вртење, кревање. Некој слично искуство. Се мислам дури да одам и на ортопед да ме види. Ексик
Devojki da ve prasam okolu nedelive oti me bunat sekogas deneska sum 27 nedeli i 5 dena koja nedela sum 27 ili 28? I da i koj mesec na nekoi aplikacii mi vikat 7 na nekoj 6 pa se bunam ?
Па и не е лошо да се види какво е стање таму доле . Сфатив дека беба веројатно на некој нерв лежи зошто едната страна ми е многу поотечена од другата... ама ќе се консултирам со докторот баш дали е тоа.
Verojatno e od bebeto, potisnuva nekoja arterija. Mene vo 5ti 6ti mi trnea racete, ne gi osekjav. Mackav se i sesto, najmnogu mi pomogna magnezium gel, ama verojatno bebe smeni polozba, ja oslobodi arterijata i se izgubi trnenjeto samo od sebe. Dobro e sto si pri kraj, ama se naviknuvas i na toa i posle go ignoriras samo