@Yowannty Случајно видов дека си ме тагнала. Денес хаос ,ќере настината, само плаче, душата ми ја извади Имаш време за се. Ехее мене кога ми беа на 5 мин болките си стаив чепче дома, се прочистив, се издепилирав. Па на 2 мин кога ми беа тргнав за Тетово. Е од кога влегов во болница за саат ипол се породив. Имаш време ,ич не се секирај За полесно и побрзо породување Секс ,качување и слегување по скали и чучњеви си правев Ама тоа веќе 2 недели кога бев влезена во 9ти. Исто така што мислам дека ми помогна со болките дома а најверојатно и побрзо да се отворам, кога ми доаѓаше болката маж ми ми ставаше мокра крпа со топла вода, топла колку што можеш да издржиш, малку жива вода се правиш, ама вреди. 8 прсти заминав отворена Ова сестра ми ми го кажа , мене ми помогна.
23 недела и 3 дена и во овие 3 дена како најмногу да ми порасна стомакот. Едвај чекам петок скрининг, иако секој преглед ми е стресен и се тресам како ливче кога чекам да влезам, ама многу сакам да ги видам
Тогаш во таа болница имаше само целосна, ама јас сум дијагноза за кичмата, а спинална се става во кичма колку што знам. Претпоставувам. Ќе прашам на нареден преглед ова.
Jas sum si diskushernija i rbetna spondiloartroza, mi pobaraa rengen ili magnet star dali imam i mi ja stavia na pogirnite ne na 4,5 , jas barav celosna bidejki mi bese mnogu jezivo da sum secena i razbudena, zdravje ovaj pat ke probam za priroden so epidural ako biva
Здраво Јас си користев појас од кај 6ти-7ми месец кога почна стомакот да расти и да се познава кога пешачев чуствував како влечење надолу и одкога го купив и почнав да го ставам на секое пешачење се чуствувам поудобно и мн полесно
Леле девојки, ја имав една од полошите ноќи во животот. Мислев да ви пишам пред спиење ама ај демек да не замарам. Ме болеше левиот препон и повремено на средина. Како легнав не можев позиција да фатам, ненормално ме болеше и левата нога. Едвај станував за магнезиум да се напијам. Саат време ќе ме пушти да дремнам и пак. Ќе идев во болница 100% ептен се преплашив ама сама со малиот дома, немав на кого да го оставам. Еве од сабајле како станав на нога ништо. А кога ќе легнам ужасни болки. Што може да е?
Жени кажувајте некој спас за несоница. На работа сум и едвај издржувам. Баш си бев спанка пред бременоста, а сега едвај саат два спијам, не можам веќе вака оф
Јас завчера имав болка во десниот препон едно саат време исто навечер и се напив од тие но спа и после ми поминало сум заспала. И баш вчера прашав ама дека расте сега повеќе и се тегне матката беше одговорот. 21+5 сум
Претпоставував ама искрено многу ми е страв за вечер пак да не се повтори. Кои се тие но спа, за што се? Да прекинуваше болката ќе мислев дека се породилни, жими се, толку ужасна болка.
Веројатно некој нерв да стиснало бебето, мене такви болки и трнења константно ми се јавуваат ама веќе сфатив дека е заради нејзината позиција најчесто (покрај ширењето). Исто, сум забележала дека преку ден сум супер, ама дојде ли 8-9 навечер јас како зомби да станувам, се' почнува да боли до буквално тиштење да не можам до тоалет да отидам. Пробај со топла бања пред спиење, мене и тоа ми помага многу.
За мазни мускулни ткива, за опуштање на матка, ама мене по препорака од доктор ми се. Исто, ептен грда болка е и не поминува како и да се местиш.
Истото ми се случува кога повеќе време лежам и кога бебето е малку подолу слезено, само раздвижување и магнезиум ми помага ужасни се болките некогаш ми иди да плачам …
Леле исто, претходно воопшто не се будев сега абе сон не ме фаќа .. практикувам навечер магнезиум да пијам да ме опушти па така неколку саати да дремнам .. Туку бев на контрола и ми вика докторката гледам не одмараш колку што можиш одмарај со перница бидејќи било долу спуштено и искрено ме исплаши и со малку заматена плодова вода.. што да правам?
Јуле јас имам дијагноза на кичмата. Имам и сколиоза напредна и кифоза и болки . Супер поминав со спинална. Со искусен анестезиолог нема да имаш мака. Немам никакви последици.
Прв пат ми се случува да имам водени гаќи од утрогестанов повеќе, претходно само тој ми течел, има простор за паника?