Мајки што планирате да доите да си земете влошки за гради моја препорака. Јас за првото земав се што треба и не треба, а за влошки никој не ми спомна. Додека се свестив кај сум што сум мислам дека 2 месеци лом се правев. Веќе кога планирате козметика да имате во предвид
Знае ли некој да објасни PVU sakralizirano,razmeknato,neizgladeno OUE vlozlivo za vrv od prst. Ова е од вагиналниот преглед ама не разбирам баш што значи.
Јас од синоќа сум со перница за трудници, ваљда дека прва ноќ едвај се наместив ама мислам дека подобро спиев..А може и дека касно легнав во 2 па побрзо заспав.. Вечер пак ке пробам и утре ке ти кажам
Јас сум 37ма, на цтг се покажаа болки па најверојатно ради тоа ме прегледа и вагинално. Инаку нормално последните недели од бременоста, ако те фатат болки се прави вагинален за да проверат колку и дали си отворена.
Jas gi imam tie bolki samo koga se dvizam malku po dolgo utre vleguvam 36 g.n … mislam deka se pripremni lazni bolki
Му се јавив на докторот и тој истото ми го рече ама сепак утре одам на прво цтг па ќе видиме како ќе биди нема да издржам до наредната недела
Се гледа богами, дури сега почна да ме фаќа некоја паника а истовремено и еуфорија дека за брзо ќе се гушкаме со бебче. Сите лесно да си поминеме
Мене не ме проверуваа на секое. Само кога им викав дека имам болки или цтг ако регистрира болки. Јас имас само 2 прегледи со прсти, а последните 2 недели одев на секои 2 дена на цтг.
На секое цтг нема да те проверуваат, без грижи. Ама ќе се случува како се ближи терминот, зависи од цтгето и ситуацијата. Кога ќе те примат за порагај, тој ден почесто Ајде се ближи моментот кога ќе го земеш бебчето во раце, мисли на тој најубав момент
Мене ме прегледаа 2-3 пати со рака. Можеш и да одбиеш преглед со рака, потпишуваш изјава таму. Кога ме примија со првото со болки, млади дечки беа, не ме проверија, ми дадоа изјава да потпишам дека нејќам. И така вика додека се породиш ќе те проверат сто пати, не мора и ние да те малтретираме.