Здраво пред некој ден на рутински преглед докторката ми го пронајде ова и ми рече како малце цервиксот да е дилатиран а ме гледаше исто и со спекулум вика не си отворена,за сега должината на цервиксот рече дека е супер ама ако продолжи вака ќе треба да се прави серклаж иначе 10 недели и 5 дена сум. Некоја дали се сретнала со ваков проблем и подетално да ми објасни јас читав нешто на нет ама испомешана ми е главата и се плашам многу Фала однапред.
Не се секирај , ако треба серклаж битно е на време да се фати. Побарај уште едно мислење , пример Систина Гледам 3,16 цервиксот, мислам дека е малку ко за 10та недела….
Па и јас тоа се прашував дали смееш да одбиеш пошто стварно не е пријатно а и на секое да те чепка некој.. А каде ова? Бидејќи јас во државна одам.
Конкретно кај кого? Јас читав многу позитивни искуства за др Дракулевски ако знаете некој препорачајте ми јас еднаш бев кај др Матевска ама она киретажа ми правеше и биопсија не ги знам мн докторите од Систина.
Си била стегната сигурно. Кога ќе тргнат да те проверат само опушти се, нема зошто да се одбива веројатно со причина проверуваат. Инаку, мажите стварно имаат полесна рака, мене ме болеше од сестрите.
I jas sum so kiselini krs, si zemav od zegin soda bez aluminium, taa e za trudnici, vo malku voda stavam 1-1,5 lazicka soda ja mesam ubavo i stavam pola ceden limon, dodeka vrie ja pijam na eks i pominuva.
Купив уште пред 2 месеца, се мачам да се наместам со неа и на крај завршува на земја Утеха ми е кога ве читам дека не сум сама, изгледа бебињата го најавуваат периодот на неспиење Спас ќе ми е да си напуштам работа и да си подзаспивам цел ден
Јас би отишла на второ мислење приватно. Пробај да бидеш опуштена. Мене двајца доктори ме проверуваа и подлосливо е.
Јас одам на н прегледи кај Димчев, а за серклаж он ми го препорача Баџаков, и тој ми направи серклаж во 16 недела, а после продолжив со контроли кај Димчев.
Девојки пиела некоја од вас чај од лист од малина во последен триместар? И ако знаете кај може да се најде по Ск, да ми кажете.
Па можда е боље да се почне во сигурна зона кога ќе влезеш после 8ми. Пишуваше негде и како припрема за доење е добар. Затоа прашувам некој поискусен и да пробал. Инаку гледам во некоја билна Матија го има.
Имам еден проблем. 18 недела терам, од 5та сум на утрогестан, сега последниве недела две сум како подмочана, ама тоа не е бело од утрогестанот, туку проѕирно како вода, не е многу голема количина, по малку и осеќам кога ми тече како при добиено.. Ама сликовито ви објаснив, извинете ама ме фаќа паника...