Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    За Чаир, само најпофални зборови! Нема да згрешите што ќе одите таму, јас сто деца да родам, за сите таму ќе одам.

На TIGARCE86, mariz и bile84 им се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мешиња, ајде да ви посакам убава недела,исполнета со убави мигови, без болки,грчеви,брзо да ни помине,знам сите чекаме ден за ден :) Како сте? Јас сум добра, по дома со стандард работи :книги и филмчиња и мала прошетка низ собите :) Пецкањево не е страшно, се одмивам со сода,па следната недела на контрола ќе видиме што ќе
    каже Др.Апетитов ми се намалу некако, за еден месец сум качила само 1 кг.Спиењето ми е хаос, нема позиција за мене :) ама нели се се ова слатки маки?Поздравче до сите :) :) :)

На TIGARCE86, galapce, irena.1 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Razocaruvacka krvna slika pak, iako pijam Feroglobin zelezoto ovoj pat rekordno pod granica 6. Zar e mozno apcinjata da ne mi pomagaat, odam posle do apteka i baram nesto pojako. Ne mi se veruva pokraj cveklo, morkovi, brokuli i plus apcinja voopsto da ne se kacilo, tuku mi padnalo... a jas se cudam sto mi se vrti seuste :/
    i hemoglobinot mi e isto taka pak pod granica...

4. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Баш те читам некое време со проблемиве со крвната слика и сакав да те прашам дали ги земаш правилно ти апчињата или ова со е ко сирупче? И ја сум цел зивот слабокрвна и долго време никако неможев да се опраам а што се не пробав од лекарства,додека ен свативем уствари дека јас цело врем погресно ги пијам уствари! Се сто се пие сто е за крвна слика се пие на гладно срце плус заедно со витамин ц,и во наредните 1-2 никако јадење! Од кога почнав вака почна и крвта полека да се средува.Чисто ти го кажувам мојот пример.Се надевам ке ти се среди знам како ти е

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.976
    Јас веке еднаш кажав џабе се труете со вештачки витамини.
    Ке земеш 200 гр мед и во него ке ставиш 200 гр сок од морков и 200 гр сок од цвекло.Но не купени сокови туку од сокововник дома извадени.Ке додадеш 200 гр сецкани ореви и 200 гр суво гројзе.Се ова содржи железо и на крак два лимона убавооо истискани.Три пати на ден ке јадеш по 1-2 големи лажици пред јадење пола час.Почни уште утре со ова.

На Asja, TIGARCE86, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Feroglobinov gi piev posle jadenje, bidejki i taka pisuvase na upatstvoto, a i doktorkata taka mi kaza... Mora da go sredam, bidejki za 4 nedeli kje treba i da se poragjam... :/

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Fala kje vidam sto kje napravam, edna drugarka isto mi dade recept so med, limoni i seme od kopriva, koe i pomognalo mnogu... Ako treba kje pijam i apcinja i plus prirodno, zatoa sto mnogu brzo mi padna prvo na 8, a eve go sega za 2, 3 nedeli na 6... A za 4 nedeli kje se poragjam, vlece ova moe zelezno bebe :)

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.976
    И мене на порагај 6 ми беше но немав проблеми поради тоа :)

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Pa znam mislam deka imam procitano nekade imas pisano, no da ne mi padne povekje, zatoa sto kako sto trgnalo... :D ajde uste 4 nedeli kje jadam se sto sodrzi zelezo i se nadevam deka nema da padne uste... :)

На espana и joy1 им се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz, зашто не ми го прифати советот да ги пиеш на гладно апчињата, тоа е совет од докторка,така најдобро имале ефект.Убаво си велиш, јади се што има железо,храбра си и позитивна :) се ќе биде на крај во ред...па ти веќе го гледаш крајот срцка ;)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Pa neznam... Deka zaterav da gi pijam posle rucek, a sekoe sabajle se sto jadam skoro e so mleko ili jogurt, a znam deka ne e ubavo so mlecni proizvodi da se kombinira. A spijam do kaj 11h i stanuvam mrtva gladna, odma si ksnuvam nesto.. :)
    Eve sega kje si pravam so med na prirodna baza i baska kje odam do apteka da zemam nesto za zelezo, kje vidam sto kje mi preporacaat :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мене ми даде докторот по две магнезиум од 300 на ден, ми рече по потреба,ако ми се појават грчеви да земам по три.

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Pred nekoj den pisav bas za ova,mozebi si propustila...I mene mi bese zelezoto za nigde,sto ne piev dzabe i na kraj mi pomogna "ferolin c",se prodava na parce mislam 10-15 den bese i nameneto e bas za trudnici oti sodrzi I folna.Inaku e kak o sirupce vo onakvo dzebno pakuvanje

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Da da vidov imase ostaveno slika mislam :) Denes zemav dve ampuli totema zelezo, aptekarkata mi rece poubavo zemi dve da probas, zatoa sto nemoze sekoj da gi podnese... A inace si napraviv i priroden lek od drugarka recept: pola tegla med, 3 limoni blendirani i 50g seme od kopriva, samo so lapnav edna lazicka za proba, vkusno e :) od utre kje pocnam na gladno na sabajle po edna golema lazica da si pijam...

На bile84 и PUPICA им се допаѓа ова.
  15. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Самошто ми го донесоа мобилниот,се вклучив тука да ве поздравам.. Мешиња,јас станав МАЈКА! Денес во 6:45 рано наутро се роди мојот син,најубав на мама. Чувството не се опишува,само посакувам сите со лесно да се породите и што побрзо да се гушкате. Би лажела,доколку кажам дека не боли,оти сека

На bubic.k, TIGARCE86, pilenka и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Мешиња ,јас станав МАЈКА.. Денес во 6:45 рано наутро се породив и го добив мојот син,најубав на мама.. Што и да кажам,нема да успеам да го опишам чувството,зборови за таа радост нема. Ви посакувам на сите вас што побрзо и полесно да се породите,па потоа ве чека вистинско уживање. Верувам дека во следните неколку дена ќе се опоравам,па ќе ви пишам пак. Со Господ напред,болките се навистина големи,ама кога ќе завршат,во раце ќе го имате највредното нешто на свет.. Ве бакнувам

На makedonkamak, kukla21, SpangeBob и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Честитки Asja, да е жив и здрав малиот и голем да расте :hug:

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    @Asja golem da raste i srekja da vi nosi cel zivot :) a bas te mislev do kade si, deka neli ni pisa :D
    ajde guskaj si se so bebus :*

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Zenicki da ve prasam totema ampulite za zelezo dali nekoja od vas gi piela i kako e najdobro da se pijat? :)

20. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Здраво девојки :)
    Честитки прво за новите мамички,нека ви се живи и здрави бебенцата и најсреќно детство да имаат.
    Мене гледам ми се познава веќе стомачето,а се чудам како наеднаш да рипна :) Јас така дека премногуу слабичка...само се да е ок се молам.
    Дали е нормално скоро секој ден крв од носот и главоболки?