Почеток на шести месец. А што убаво се ми смрдеше во прво тромесечие, јадев само салати и ништо друго не поднесував, буквално само душкав и ми се гадеше. Преку ноќ некако се смени се. И од тогаш навака, се луфтирам во фрижидерот.
Женски каков дезодоранс да купам за користење за време на доење? За време на бременост си користев како и претходно Rexona. Ама за доење сега малку шубе ми е..
Сосем нормален е исцедок како водичка. Го има, па го нема, па пак го има. Башка исто и се потиш повеќе и тоа си додава да мислиш дека е повеќе исцедок од што навистина е, плус пушташ по малку. Јас мислам дека немаш простор за грижа, ама ако толку си на мерак, оди да те видат за да си раат. @Alexandrite само количински не претерувај. Иначе ок е. Јас почнав благо да јадам кога доев. Имав потреба на секое да каснам некое чоколатце. Тоа оти доењето те истрошува и самиот организам си бара. Ем јадев благо, ем слабеев и после некој месец по пораѓај изгледав најдобро во живот.
Имаш во ДМ стик Алверде со зелен Чај и лимета. Многу убаво мириса и трае неколку саати. Дополнително е без штетни состојки.
Добро да ве прашам, читав тука пред некое време слушате како пукање во стомак и се чудев Еве ме снајде овие неколку дена многу често. Денес сум полни 27 недели Што се случува има некое објаснување?
За тие што прашувавте за чај од лист од малина, во билна Алкалоид нема. Земав од Билна аптека Матија во Кисела Вода. Сега баш ќе го пробам.
Вчера бев на преглед. 16 недела сум. Плодот ниско поставен. Уште не се крева. Ми закажа за една недела да измери грло на матката. Ме исплаши многу.
Јас сум болна за благо, денот не го започнувам со саглам доручекз туку со крем банани, чоколадо, што ми се најде... Во текот на денот ако не сум каснала благо, исто како да не сум јадела ништо и нон стоп снага ми се тресе. Кока кола, сладоледи, урми, овошни карамели... you name it. За доручек купив Чоко Макс на Витаминка, благи се ама не содржат многу шеќер по порција, ги јадам со млеко за да намалам на потребата од шеќер... Скриениот шеќер малку висок, матичниот гинеколог, општата матична и приватниот гинеколог не ми рекоа ништо, а немав сили да барам ендокркнолог, сигурно би ме ставиле на режим. Бременоста ја почнав со 65, сега сум 75, ама се ми е во стомак. За жал многу е тешко да се прекине со благо, мене ми е невозможно и мислам дури терапија да ми дадеа пак ќе јадев зошто едноставно не можам да функционирам.
Исто значи , јас утре сабајле сум за скриен шеќер па ќе видиме , инаку јас сум зависна од благо цел живот
И јас да се приклучам ма групата Благомани, и пред бременост а и сега живеам од балго, кока кола, сладолед, останав бремена со 55, а сега машала сум скоро 80 кг, за шеќер до сега секое испитување што го правев никаде не покажа дека ми е висок шеќерот, ако не каснам благо не ми е денот. ❤
@Angella7 @DaisyDoo Девојки, како прво фала ви што ме помисливте, многу ми значи, поготово во овој момент. Дојдов само да ви кажам еден краток апдејт за мене. За жал, мојата бременост заврши. За срценце 2 пати ме вратија, денеска бев на трето мислење. Бебето престанало да се развива во 6та недела. Утре ќе правам киретажа, преплашена сум. Светот ми се сруши, ама еве некако собирам сили за периодот кој што доаѓа. Многу ми е тешко, ама нема назад. За сега ве напуштам, ама се надевам дека годинава пак ќе ве дружам, ве гушкам!!!!
Zal mi e mnogu , no veruvaj vikat sve se slicuvat za nekoja pricina i ova mora da e za nesto. Sekako te ocekuvame brzo tuka da ne rasprasas “ cudnii budalski “ prasanja i toa brzo ke bidit ke vidis te guskam i bidi silna
Душо Жал ми е многу. Ќе помине и ова, добро е што си останала бремена еднаш, пак ќе останеш. Те очекувам набрзо да се вратиш, позитива голема си