Немој да бидеш сигурна. Со 98 отидов да раѓам, после 2 години имав 100, не ги симнав и 5 години потоа. Проширен желудник си е проширен желудник. Јас не каснувам се што ми се јаде, 3 дена ми се јадеше сладолед на 4тиот си купив, сега пак може ќе помине 5 дена дур купам. Ако сме трудни не треба изговор да ни е да се поправиме. Бременоста е 9м, ама килажата си останува, а ризик на бебе да му правам и на себе, не е во ред. Ако, имате желба, се е супер, ама не значи дека треба да се јаде ко да нема утре. Што се тиче мојот апетит, се сведува на оброците од програмите на Ана што ги терав 1г претходно, благо ограничено, ограничено масти, протеински побогата храна. Блачко еднаш во 10тина дена, ама па и уште немам некој изразен апетит. Со синко качив само 8 кила, планот и овој пат е ист, а по можност и помалку нели. Да ве прашам, дали сте приметиле надуваност во стомакот од утрогестанот? Ко балонче ми се направи стомакот, ми рипна за 6+4 е голем некако. Не дека бев рамна даска, ама сега некако ми рипна. Сепак втора бременост е и знам дека порано ќе ми се познава, само се научив на мало меше и сега ми е чудно
Јас со првото јаки болки имав 10 мин на бокс кога бев 10 прсти отворена предходно само слаби болки во кичмата и како да ми се оди во вц. Им се чудев на жените во предпородилна сала зошто толку викаат. Сега за второто ме фаќа страв немој уште помалку болки да имам, па да не отидам на време
Јас баш бев пишала за тоа. Тука ми пишаа се истегнувало бебето и косчињата му пукаат, кога бев на преглед баш го прашав докторот и тој ми го кажа истото.
Еден *tip* и од мене ако сте во можност при контракции да бидете под туш и топла вода , да знаев дека толку помага ќе седев цела ноќ под туш ама касно открив веќе бев спремна за у породилна.
Frezyderm за пеленска регија топ е и големо е паковањето а за бањање јас почнав со Weleda ама премногу брзо ми се троши а 600 ден е па почнав со купката на Бејби лав и супер е.
Мора да се опуштиш максимално , само така нема да те боли јас имав над 5+ прегледи кога имав породилни болки и ич не ме болеше бев опуштена и тоа ми беше најмала мака.
Точно иста ситуација како мојата и точно знам како ти е. Ќе се бориш со сите сили. Еве јас нека сум ти пример дека за брзо се ќе помине и душата ќе ти се радува пак. Тука сум ако ти треба нешто
Бев на гинекологија, не е плодова вода сигурно, не ми кажаа што е ама плодова вода со сигурност не е, и цервикс 40 мм... На спекулум виде само бел секрет, претпоставувам од утрогестанот, ми кажаа ако не да направам уште еднаш брисеви.. Во 13 недела ми беа добри. Дали е можно од утрогестанот да останува, да не се растопува баш? Некако многу тешко ми е да го аплицирам, нели треба што подлабоко а некако како да нема толку место...
Па само од него ставам пишува дека е за цело тело (Бејби лав),од почеток ама само у водата не директно на тело уште така правам многу ми е мала за директно на тело плус чисти се многу нема потреба од премногу купка.
Јас до скоро јадев само јаболки, ама сега по една кутија сладолед на ден можам да изедам. Зимам еден од Лидл, 12 има внатре, за 2 дена ги нема. Страшни нагони за благо. Еднаш сум јадена денес, ама благо колку изедов Утре правам тест за скриен шеќер. На толку благо што јадам, јас тегла мед имам изедено, мислам ок ќе бидам со гликозата, ама кажете, ќе бидам после способна на возење до дома? Да си носам со себе нешто?
Утре сум на скрининг во 12. Нема да спијам цела вечер, утре ќе се тресам таму, срцето ќе ми излезе и дај боже како секој пат и овој пат да си одам со осмех од уво до уво. Добро само мене толку ми се стресни прегледите и само јас си правам филмови? И што е тоа серклаж ќе може да ми кажете?
I jas na sekoj pregled idev so stres ama nemalo potreba Serklaz e ustvari zafat, koga e skraten cerviksot, go zategaat so konec, go sijat, i se preporacuva strogo lezenje za da ne dojde do predvremen poragjaj. Intervencijata trae kratko, 15-20 min, ama so celosna anestezija, ne boli nisto.
Nie sme zadovolni od kozmetikata na babylove, so malava go koristam samponot i mlekoto za telo i malata krema za gaze a golemata krema po potreba koga ke se vcrvi. I cepkalkite za usi ni se od nivna firma za malovo za u bolnica zemav nivni vlazni i kremce i pampers. Ke go banjam so istite, mng mi se svigja mirisot i ne pecat oci najvazno (10000 pati testirano haha)
Оф бе, жал ми е Квинке. Ќе се случи пак во свое време ❤️ Не се плаши, во сигурни раце ќе си. Тука за тебе. ❤️