Zencinja pomos, imam bolki na saat i pol 4 pati po red, ama kratko traat. Kicma, kolkovi, dole kaj cerviks, preponi, se mi se koci i trae nekoi 5-8min. Sega bev vo wc posleden pat koga me fatija bolki i na uloskata imav ligav iscedok so rozevo. Mozno li e da e cepot? Se blizi li vrme da se zapoznaam so bebe?
Кратко траат? Оти 5-8 минути не е кратко. Без чеп може да се породиш и за 10 часа и за 10 дена, нема правило.
Mislev podolgo treba da traat, zatoa prasuvam iskusni Fala ti, sepak moze da se ocekuva da se porodam znaci
Znam deka prvo na podolgo rastojanie pa se krati ( kolku sto sum citala a i doktorot mi rece da zapisuvam pa da vidi utre). Mi padna cudno deka na saat i pol 4 pati po red me fakja.
A @Pajace77 се породи? Што направи? Сега ми текна дека и таа една недела беше со паднат чеп па со болки цело време ја враќаа од болница .
На почеток вистинските болки траат многу кратко но се на правилен интервал. На 20 минути имаш болка од 10 секунди (пример), па 20 мин ништо пак нова болка од 10 секунди. Како што се ближи породувањето болки ќе имаш многу почесто (многу малку одмор меѓу болките) и многу подолго ќе траат.
Вие што имате лажни контракции во трет триместар, колку често на ден ги имате? Оние стегања на матката? Не ми направија ЦТГ затоа што побитно било да се измери грлото на матката, а тоа е одлично. И сега малку во мисла ми остана.
Гинекологот ме уплаши кога ми рече дека 5-6 било нормално. Си велам, јас по 10-20 пати на ден се случува да ги имам, не секогаш со ист интензитет, ама сепак...
Kako si Verce? Dali imas uste bolki ? Daa sigurno poveke od 5-6 se i so podolgo traenje , stignav 9ti mesec so ist intenzitet mi se kako i prethodno….magnezium, voda ama iskreno ne mi pomagase nesto premnogu
И јас ставам утрогестан, нормално е да имаш бел како секрет, тоа ептен се гледа дека не е секрет туку од вагиналетата. Јас ставам со прст, колку можам подлабоко ама не е дека ја пикам скроз внатре. Немам секогаш можност да легнам. 1 ставам на работа, 1 во 1 по полноќ веќе како во сон ми е, не се ни сеќавам и третата во 5 попладне.
Мами сега примерувам на крвна слика кај епителни клетки и кристали во урина референтна вредност е +, а мене ми се - Ај ако може некој да ми објасни малџе околу ова
Dobra sum mamicki, se drzam seuste, bolkite se namalija, ama serklazot go izvadija i sum 3 prsta otvorena. Ke cekame bolki, momentalno sum na strogo lezenje za da izdrzam povekje. CTG e mirno za sega.