Ми падна камен од срце, конечно ги видов, сакав уште, многу кратко беше Машкото 687 грама и 32 см, женското 685 грама и 32 см, стари двете 23 недели и 3 дена, супер во се, се е како што треба нормални прави здрави одлични. Термин за раѓање, мојот роденден
Често , 20 пати, дури не ги почнав но спа таблетите. Сега уствари повеќе сум во мирување, може затоа. Мене ми рекоа дека нема врска кратењето на цервикс со лажните контракции, ама јас читав тука и барав. Докторот сам ми напраи цтг во 32ра за да види да не има нешто.
Супер мама сега уживкај Него како бе ви мерат должина на плод, само мојана вика неможе должина само тежина? Има некој друг вака ко мене што го возат?
И мене само тежина ми мерат, неможе должина не се исправени прави ко фишек, нормално си имаат заземно позиција со свиткани ноџиња или слично и не е возможно да измери должина. Должина на почеток дур се мали до 3-4 месец. Така да не се секирај мила не те мафтаат
Ви благодарам, јас па викам мојава нешто забушава, а баш ја прашав на последниот преглед за должина и ми вика тоа неможе Ми олесна малце
Да прашам и јас за воден исцедок, во паника сум од вчера. Се спремавме за на роденден и ставив нов долен веш, пред излегување реков да одам во вц уште еднаш, и гледам флека влажна од десна страна на вешот. Сменив нови пак, и пешачевме до таму, а бев по фустан. Штом стигнавме од двете страни имав такви влажни флеки, а до крај цело се направи дури седев. Значи не да протекува од друга страна или да тече вода, ама не беше исцедок како нормално туку проѕирно. Не знам дали е пот, ама дома дури се спремав за многу кратко време се направи првиот пат. Од тогаш немам така, бебе си мрда, немам болки ништо. Нонстоп се проверувам дали ми истекува нешто. Можно е да е плодова или ви се случува таков воден исцедок да имате? Или па повеќе се потиме сега, а од што сум дома претежно немам заприметено. Пред една недела бев на скрининг, се беше во ред, не знам дали да одам или да не паничам.
Verce ti posakuvam sto poveke da izdrzis , i jas deneska se vrativ od kontrolla so cerviks 24 i prodolzuvam so strogo miruvanje ke izdrzime sve za bebusi i taka veke sme na nekako bezbedna zona ❤️
Fala mila, i ti da miruvas i da izdrzis do kraj. Dobro e 24mm, mojot bese 21mm i seuste si drzese do preeska dodeka ne go izvadija Ke uspeeme ❤️
Јас почнав да паничам исто како тебе. Претходниве денови и јас имав како воден исцедок, повеќе кога пешачам, но и преку цел ден. Сега не е тоа кој знае колку по една точка ама се исплашив. Матичниот ми рече на телефон нормално било зголемен исцедок во бременост, ама не бев мирна и отидов на Гак и истото ми го кажаа. Направија ехо, плацентата си е ок, не е плодова вода. Членки тука кажуваа дека може и урина да е... На гак ми кажаа не се чека неколку дена ако приметиш такво нешто, еве сега не е плодова вода ама нели недај боже.. Јас сум паничар по природа, а и толку го чекав ова дете е се притресувам само, така да ако не си мирна оди нека те видат.. Верувам не е ништо опасно
И се потиме сега повеќе и си имаме исцедок некој, уживај и јас нон стоп имам нешто воденикаво веќе пукнав ама тоа е