Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Нас кога ни кажаа пол, јас му кажав име на мм, секако со негова согласност имавме неколку ама падна комптомис (по мое) да боде тоа име, е сега да и јас мислам дека ина право да си даде мислење ама мисла дека на крај ние (претседателките) потпишуваме за името односно даваме одобрение хаха. Во глобала и двајцата се сложивме за тоа име, иако сеупте на никој не го соопштивме освен на кумот, знам малку ќе има мрчења од другите ама ич не се замарам. Само нека ни се живи и здрави бебушките па другите можат пто сакаат да си кажуваат. ❤

На pikachu2, Eli23, Yowannty и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    За првото, мене не ми се свиѓаа предлозите на мм (дури бев као втф, кај ги најде), исто и моите не му се свиѓаа на него. Кумот на една седенка предложи едно, ни се свиѓаше ама беше ептен америчко и му ставивме наша верзија. Значи не се вика како што сакавме ама пак најдовме компромис за убаво име :)
    Е сега, ако биде женско имам милион имиња во глава, а ако биде машко пак истите кавги |(

Него кажувајте како преживувате со веќе големко меше и тодлер :sweat:
    Па и денеска колку беше топло, жива вода се вративме дома. Четири саати шетање, трчање, се убаво ама мака ми е веќе да трчам :|

На mal.ecka, Kate Rina 93, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Devojki imam bodezi vaginalno pred eden saat sega pak , nesto e povrzano so porodilni da krevam panika ? :wasntme::D 36 nedela sum

4. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.592
    И јас немам идеа никаква, оставив мм како сака така ама он неќе сам сака заедно да одлучуваме :D
    Некако битно ми е само да биде се во ред и окупирана сум со тоа и ваљда затоа не мислам на имиња

На Dea** и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  5. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Да исто и јас,само си викам да биде се во ред со бебе и со мене па ќе мислиме од после (fingers)

На Kate Rina 93 и Cloverrrr им се допаѓа ова.
  6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    14.276
    Не

На Indi96 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Јас имам цел трет триместар. Нема простор за паника.

На pikachu2 и Indi96 им се допаѓа ова.
  8. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Само јас ли имам одмазднички став спрема детето. Јас ќе те раѓам па после мењај име ако сакаш, бирај пол… на почеток кога ме прашуваа какво е им кажував биолошки женско ко ќе се роди само ќе каже. Мислев дека постариве ќе реагираат лошо, ама гледам не се бунат. За име ја викам по една девојка што си го смени името по пунолетство зашто не и се свиѓаше и така си ја завикаа сите сега и знаат зашто ја викаме така (мислам дека и ќе и остане како прекар и кога ќе се роди). :D

На Kate Rina 93 и Eli23 им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.850
    Допаѓања:
    21.572
    Познавам една жена кога се родија децата едно име она едно име маж и. Не се на иста буква, а ич па и слични.

На emche05 и AugusTina! им се допаѓа ова.
  10. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    760
    Ние уште пред долго време се согласивме за име ако имаме женско. Е во меѓувреме, една моја познаничка со "нашето" име си го крсти девојчето и сега јас се премислувам :^) маж ништо живо не попушта, тоа и готово, сме си ветиле одамна, а и ептен емотивен момент му е, модерна верзија на името на дедо му покоен. Преубаво ми е името мене, ама ете хормони и бубачки во глава и некако не сакам сега така да се вика, ама па и шубе ми е што стварно си ветив и јас. :D и не знам што ќе испадне на крај :rofl:

На pikachu2, Kate Rina 93 и Kbr им се допаѓа ова.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    6.506
    И ние уште на почетокот имаме име за женско. Јас го кажав, мм одма се согласи. Женска верзија од името на свекор ми е и многу ни се допаѓа на двајцата. Ако е машко немам никаква идеја за име, ниедно не ми се допаѓа. Се мислам дека за машко во последен момент ќе одлучиме :^)

На emche05 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Не гледам проблем ако ти е само познаничка или ете и пријателка. Не би крстила исто само ако е најблизок, сестра/брат мои или на мм.
    Ние пред 7 години ко го сакавме името за женско беше поретко, сега има многу девојчиња со тоа име ама не ми прави разлика. Тие се имињата, освен ако не е некое преуникатно, ќе се повторуваат секако.
    Во одделението кај малиот од многу имиња по двајца има, и машки и женски. :D

На emche05, Kate Rina 93, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.754
    Мојата покојна баба се викаше Софија и многу сакав еден ден ако имам девојче да се вика по нејзе убаво име и ќе ме потсеќа на неа. Во меѓувреме 5 од моите другарки имаат ќерки со име Софија, двајца братучеди имаат ќерки со име Софија:D уште јас фалам со исто име што е многу многу е, нема да се знае кој да се сврти кога ќе викнеш по име :D
    Сега веќе имам ново име на кое што мм беше на почетокот скептик ама почна дома со име веќе ја да вика и се навикна сега и него да му се допаѓа. :D

На emche05 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    980
    Ние за првото двајцата имавме имиња, и на крај преоблада неговото :)
    Сега за ова, дај боже само се да биде во ред, јас кажувам име :)

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.920
    Не знаете уште пол?:)
    За меше немам решение, трчам и заборавам дека сум трудна. Тек вечер кога ќе легнам, почнува да мрда и ме потсека дека сум трудна(facepalm)

Последна измена: 14 мај 2022
    На Jana06, Kbr и fana им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Демек машко е ама има надеж да сврти на девојче, не беше докторката 100% сигурна. :D

На Mari-Li и Kbr им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.355
    Допаѓања:
    107.994
    Денес значи колку ми се гади, тоа е чудо некое. Од мириси ми се гади а не па од храна. Сега ќе спремам ручек-вечера од што до толку бев неспособна до сега.

18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.604
    Допаѓања:
    52.953
    3 месеци свекрва ми и маж ми готвеа јадења за ќере. Мене само од помислата на тоа што треба да го зготвам ми доаѓаа нагони да повраќам.
    Ама помина и тоа.
    Издржи:hug::D

На AngelOfArh, Yowannty, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600
    Здраво женски:)
    Има ли некоја од вас искуство или да планира да се пораѓа кај др.Неџипи во Чаир ?
    Ќе се пораѓам царски, слушав позитивни искуства па сакав да се консултирам и тука :inlove:

20. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Женски да Ве прашам, еве денеска ми е термин прва бременост, сабајле на контрола ЦТГ мирно, со минимални лажни болки, со слаба болка во срамната коска како да се отвара карлуцата, ехо преглед се во ред, вагинален ми кажа не сум била отворена ама цервикс помал од 1, (пред два дрна 1.5 пишала докторката) плодова вода има, бебе напикано во канал мислишбрака ќе извади да мафта, ниско ја носам, постелка 3 степен зрелост, па ме вратија дома и ми рекоа пак за два дена на контрола. Страшно ли е нешто затоа што до денеска ми е термин, а на женскава моја како да не и се излага, прва бременост ми е па не фати паника мене и мм заради терминот или нема врска тоа?

На Eli23, Enn001, Mari-Li и 5 други им се допаѓа ова.