Јас одамна спијам по маица и гаќи, в лето ќе ми иди кожата да ја извадам пак имав кошмар со крварења, со глупости, не можам после цел ден да се соземам. @Misskirova мислам дека кортико капки не се дозволени во бременост, ама прашај доктор може ќе ти препишат друго за увото. Има спрејови со хидроген за одзатнување или маслен спреј.
Oj bas da kosmari sakav da pisam I jas 29 nedela sum a poliduva od cudni sonovi abre od najgllupite do najlosite sonuvam koga stanuvam serceto mislam ke mi izlezit nadvor. Nokeska cela nok sum sonuvala deka bebeto go ragam so sindrom down auu uzass… a praev nifti mislam deka nemam mesto da se zagrizuvam sto vikate?[/QUOTE]
@Joraa не, нормално било во бременост, од хормоните сонуваме глупости. Плус од потсвесно што мислиме.
So lesno da pominis , sakav da te prasam kolku e sega poragaj vo remedika? Imam uste malku do tamu ama bi sakala tamu da se poragam , staviv serklaz tamu i stvarno sum mnogu zadovolna od sve tamu
Леле ова времето ме дотепа скроз. Жешко ми е тешко ми е, абе како воз да ме прегазил се чуствувам... Немам ни сила ни воља за ништо, до вц ќе идам се осеќам како маратон да сум истрчала.. уфф и после некој ќе рече уживај во бременоста, е како кога се нешто ми е.... Јака ви душа на вас што термин ви е во август/септември со пеколните температури со лесно да се справите
Јас дојдов само да се пожалам Се избањав ја исушив косата и излегов од купатило пак жива вода. Што ќе беше со ова потењево, надвор 20+ степени мене ми е како 40+. А кога ми текнува термин јули/август ми се плаче ...
Istoto i jas go mislam celoo vreme i mene terminit mi e kraj na juli ili pocetok avgust lelee kako ke preziveeme a od sega e pekol nadvor
Јас и ти исти термин мислам дека имаме и двете девојче носиме Ништо ќе си седиме дома под клима цело време излегување само за преглед А пешачење навечер.
Бевте за срце на посебен преглед во 24 недела? Јас два пати правев втор скрининг, кај матичен во 21ва и на приватно во 23+2. Мислам веќе е тоа во 24 влезено, на двата беше се во ред со срцето. Ме запишаа и за посебен преглед за срцето, се мислам дали да одам.
Мене ништо не ми рече. Следно само ми рече дојди по 3 недели и толку. И дека се е во ред и како што треба. И чим е така ок, ќе одам за три недели, не му ја мислам до тогаш ни одам на друго место, и јас сакав да одам сега и на второ мислење ама се премислив. Да не си правам стрес каде што нема место за него.
@AugusTina! Во Плодност сите ги запишуваат за срце посебно, ама дали е за пари или навистина не можат гинеколозите толку да видат дали има проблем, не знам. Веројатно првото И мене ми се многу стресни сите прегледи.
Ако не виделе ништо сомнително нема потреба. Јас така си прашав на скрининг, кај Петрова бев, вика ако јас видам било што сомнително ќе ти речев да одиш, вака нема потреба.
Мене ми рече да одам докторката, ама на сите велела. И за првото ми рече, а се беше во ред. А матичниот ми рече како сакаш, јас мислам дека се е во ред.
Знам како е затоа ако нема не дај боже причина не си прави стрес. Како мислиш ти така, да не ти биде па после постресно зошто не си била. Јас верувам сега на последниот пат дека се е во ред и ќе си терам со таа мисла додека не ме фатат пак тие грдите мисли па да чекам преглед ко последно нешто на свет да е и да се тресам таму дур чекам. Сега демек три дена мирна сум
Ќе се тешиме овде во жештините. Јас и ко ќе не сум трудна едвај издржувам во лето, ми се активира мигрената, имам тахикардија, панични напади, не спијам воопшто.