Како се породи со првото? Природно или царски? Дали примаше анестезија. Сакам да примам епидурал ама дека долго си патам од мигрена ми е страв. Да не имам главоболки од анестезијата :/
Август тука Дење немам уште мака, туширање ладно е уште дома. Амааа нооооќеее по гаќи спијам со еден чаршав на половината само. И цела ноќ мијам нозе со ладна вода...
Со лесно до август мила Ма секогаш имам мака, дење со жештини, тешкотии, ноќе неможам да спијам воопшто. Како се приближува време за пораѓај мислите ме напаѓаат особено ноќе и нема спиење, па едвај се вртам, нозе ме чешаат исто станувам по стопати ги мијам со мраз ладна вода, спијам по маица и гаќи ама склетот работи. Абе раат да се немало
Царски со спинална. Немав главоболки воопшто после, ама ќе напомениш пред пораѓај обавезно дека имаш мигрена, да примаш повеќе течности после. Јас бев 24 часа со инфузија плус ми даваа сок и вода нонстоп.
И уште едно прашање после пораѓај кога ти се врати мигрената после колку време. Јас до 3 месец имав пострашни напади од претходно. Ама во 4 и 5ти месец скроз ми исчезна. Сега од 6ти наваму имам понекогаш ама не се такви напади како што траеле по 3 дена. Па ме интересира кога се активира мигрената пак. Се надевам нема одма барем првите месеци додека е мало бебето.
Не, поголем беше ко ми се активира пак. Дури беше бебе и после второ тромесечие немав воопшто. И сега од второ тромесечие наваму немам. За првото после година и пол добив циклус, после се вратија и мигрените, битно првите месеци дури беше бебе сигурно немав.
Аууу а тек кога ќе се породите Првото ми е почеток август, ова во јуни. Хормони вријат, ти нервозна, се потиш и смрдиш ненормално, се мразиш најмногу на цел свет @kristina.k јас не сум била ни со првото, ни со второто. За првото скрининг правев кај Димчев, второто кај Петрова , никој ништо не ми рече нити па прашав. Сметам ако имало потреба ќе кажеле зошто баш детално го гледаат срцето…
Сабајлево по првото мокрење ко наеднаш да ме фатија болки во десен бубрег, ме боли баш десна страна назад кај слабините, дур седам се смирува ама при секое движење и одење боли, дали е бубрег, дали е мускулно, некој со слично искуство? Инаку сум 25та недела.
Urino kultura I eho na bubreg moze bebeto pritiska na bubregot I pravi zastoj na mokracata .lezenje na levata strana I pienje mnogu tecnosti.So pomin
Ме фати паника пред малку. Утре треба да идам на забар имам закажано, знам дека ќе треба зафат со локална анестезија, а примам клексани. И ме фати страв сега. Јас секако ќе кажам дека примам, ама не знам дали смее. Многу ми е битно да го завршам ова со забите, па ако некоја од вас знае дали едново со друго се комбинираат.
Исто прашував и јас пред некој ден. Мене Ана Данева ме гледаше на гак, Михајло ме гледаше во Битола и матичната ме гледаше. Сите рекоа во ред е. Одлучив да не одам за дополнителниот преглед.
Јас не бев , докторката што ме гледаше го гледаше и срцето , рече се е во ред и не ни препрашав , ама верувам дека ако имало потреба ќе ми кажела.
Девојки денес имав стресен ден многу плачев и некако бебуш ми е вознемирен многу некое чаре шо би пиела да се смирам , многу ми е тешко на душава зарем треба трудница во 9ти месец да и се прави стрес и проблеми за ситници
Mi rekoja ama ne otidov.....koga gji prashav Dali neshto ne e vo red so srceto mi rekoja deka sve e vo red ama trebalo preventivno da se napravi I poradi toa ne otidov....rodiv zdrava I zhiva kjerka.
B6 земи , можеш до 3 пати на ден да го пиеш , и најдобро да не се замараш за ништо , поготово не за ситници .
Сама ти гледај си се да не те допира ништо, луѓето ништо не разбираат, гледаш гајле не им е за ништо веќе освен за свој газ на сите, така и ти прави си. Ако ти е некоја утеха кога ти е тешко дојди тука ќе си потресеме глупости, ако сакаш и пиши, него да се нервираш и да мислиш и да се сожалуваш.
Ако си многу под стрес земи дијазепам од 2мг, дозволен е за трудници. Јас кога прокрварив отидов кај матичната и таа многу ме искара, ми кажа дека или морам да се контролирам и чувам од стрес или ако сепак многу да се вознемирам да се напијам дијазепам затоа што е безбеден за трудници. Сепак, консултирај се со лекар ако ти е мисла.
Тежина ми е на душава , во сопствена куќа да е проблем дека родена сестра дошла да ти помага и околу тоа да се крева врева сами солза ми идат ќе пробам со б6 сега па ако не и 2мг диазепам како што ми пишаја другиве мамички…фала ви на сите