Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Таа чико трио спирит и јас ја имам,многу е згодна еве се возиме веќе,лесно се управува и се склопува за една секунда,во корпата бебуш ми спие кога одиме некаде

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Женски ,да ве известам, бидејќи пред некој ден разговаравме за кантарионово масло,па чисто информативно да си знаете ,мене гинекологот ми рече несмеам да ставам облоги од маслото во бременост, смеам само да се одмивам со камилица и да се мачкам со маст Синопен (таа е за алергија од промена на прашак, тиалетна, секојдневни итн)

3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Zenski da ve prasam vo vrska so kandidata,dali vaginata vi e otecena pogotovo dolu kon vlezot,jas od vcera zabelezav taka,se oseka i na dopir kako otoci,neramnini,a i me cesa,pa se mislam da nesum zakacila nekoja dr infekcija,se mackam so kanesten ako e candida bi trebalo da pomine

4. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Kako ste zeni borci ? :) jas se boram sekoj den sama so svoeto telo, so cudni bolki,grcenja bockanja, infekcii, bakterii, nastinki..........psihicki so mojot pamet...... i samo guram den za den i se nadevam deka ke se izboram......placam skoro sekoj den, koga ke me zaboli nesto, me tishtat cudno jajnicite, mi gura nadolu bebceto, beshikata mi e krsh....kicmata i kolkovite isto i samo se molam na gospod so lesno da pomine uste eden, pa uste eden den.....i se taka....mnogu pominavme malku ostana....drzetesee :***

Последна измена: 3 март 2015
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,од кандида баш така е на допир како поткрената кожа,отокче круто.Мачкај се со канестен, ако не помине ,консултација со Др.

6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Оф, леле срце,ајде уште малку, јас си осетив денес некоја болка како боцкање внатре во вагина,ме штрекна,ама помина.Инаку стандард сум со пецкањево и тоа е тоа,есвај чекам контрола.Баш како што велиш, се молам секој ден и се радувам на секој поминат ден :)

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Terame nekako, sega na kraj najde grip da me fati... Si pijam cajce i si lezam pod kebe i pak me trese :( Se nadevam so caevive, supive, ovosjevo kje bidam podobro za den, dva... Glas nemam ic, si kjutam po doma... A i ako zboram mi se kasla uste povekje :) Jas i ti tuka nekade sme, ajde kje isterame uste malku :) pozz

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Fala ti espana,vo vtornik imam za na ginekolog pa ako ne pomine do togas ke vidime sto moze da e dr.pozz

9. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Fala ti espana,vo vtornik imam za na ginekolog pa ako ne pomine do togas ke vidime sto moze da e dr.pozz

10. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Fala ti mila na sovet i korisnava informacija,bas ke otidam znam za koe moe mi zboris i do tamu

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    @espana i @mariz mora da ni pomine se :) ama bukvalno se osekam ko da se boram so se i seshto i tuku ke se umoram, isplacam....i pak glava gore i vo borba :D Inaku Espana i mene me bocka dolu :/ edvaj cekam brisevi da napravam..... A Mariz mene mnogu mi pomogna inhalacija so morska sol, kamilica i bosilek i kapki marisol.....a sto me bolese grloto i sto kaslav mnogu mi pomogna strepsils od med i limon pokraj caevite i dr.. pozz zenski :*

На espana и mariz им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    A muskulite te bolea? Kaj i da se pipnam, me boli... Duri i kozava mislam deka me boli :/ Edvaj jadam deneska po malku i edvaj se vozdrzuvam da ne povratam... A samo sto ja ispiv tothemata za zelezo, pa taa pa odvratna odvratna.. Bebco go izmaltretirav, mrda po malkucka samo dusa :(

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @Ivanushkaa , тоа боцкање ако е исто онака краткотрајно вагинално, не е од бактерија, така од ширење на матка, промена на вагина,така ми кажаа.....

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Jas moze stanav dosadna ama i doma nikoj ne mi znae dali e normalna temperaturava sto ja imam. Imam 37,8... ?

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    па и нее башнормално, тоа значи дека имаш некоја инфекција и организмот се бори со тоа.. нормална темп е под 37. можеш да се наапиеш прашок тулол хот, помага при настинки, и не е штетен во бременост. Тоа е од настинкта, ако е до 38 не естрашно, но реагирај, а за железото, апчинјата се пијат на гладно, подобро е со витамин ц ( шумливи ), или со лимонада, нешто слично, а пред тоа 2 часа и после тоа 2 часа нема да конзумираш ниту млеко, ниту млечен производ, зошто џабе ги пиеш

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Abe od deneska sum zanikade, vcera bev krv da proveram i babi, dedovci, deca tamu zakaciv virus, a kaj mi bese pametot so padnat imunitet bez maska da otidam...
    Kaslam, sve me boli, temperatura imam, pravev inhalacija, piev caj od bel slez, so rakija na grlo sum abe zanikade... Sega i paracitamol eden kje se napijam...

17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Следи ја температурата, лошо е доколку се зголеми, не е лошо да се напиеш парацетамол да спречиш да ти порасне температурата.Пиј чаеви,инхалации, цеден лимон.....утре консултирај се со докторката,ако нема подобрување.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    мој предлог, земи од аптеката прашок тулол хот, поефикасен е од парацетамолот, и побрзо делува, и влијае и на дишните патишта, го одзатнува носот... јас бев така 4-5дена, само од него ми помина, сега напиј се едно за да можеш да спиеш, и утре ако ти е исто упте 1-2 кеси, се појат во топла вода од 200 мл, 2-3 пати на ден

19. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Da me bolea, od malaksanost toa tie...no jas nemav temperatura sigurno virus mi bese, uste mi e podzatnat nosot no se gura nekako....vidi ako ne spaga na doktor odi mozebi ke ti dade nesto...
    @espana bas taka kratkotrajno bockanje osekam i preponite nakaj nozete me bolat....samo da e dobro se so bebceto, abe bi odela sekoj vtor den da go proveram :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Хеххехе, и јас би одела ама нема :) :) :)
    4 недели чекам, уште една и ќе одам...долги се пет недели ;)