Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. purple..m

purple..m Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    3.743
    Маж кога ја осети за прв пат малата како мрда ќе ми биде запаметен како еден од најубавите моменти во животот :inlove: Кои радости беше човекот, се стопив гледајќи го како ми го гушка стомакот :l:
    Е веќе и него не му е некое доживување кога ќе го викнам да ја осети како мрда поинтензивно, најчесто ќе ме погледне само во стомак и ќе рече аа да, еве ја гледам :D Ама знам дека се радува, секој ден кога доаѓа од работа си прашува дали и колку клоцнала :sun:
    Мене пак ми се познават движењата и надворешно на стомак од околу 20та недела, ми беше чудно дека некако рано, и јас очекував дека покасно се гледа :nod:

Инаку од денеска полни 23 недели, а веќе од минатата недела имам проблем со спиењето, по 3-4 часа се вртам во кревет дур да заспијам. Нелагодност и жештини од сега ме мачат, а кај му е крајот :wasntme:

На pikabu5, Bibi_23, stsmua05 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    8.912
    Јас оф топик :$
    Ефремовски те има пораѓано?

Околу ЦТГ, и кај мене се уште вака шкртаници, би сакала да издржам баш до термин.

На тема нокти, фризер и секс, се си правам, се нијансирав, нокти средив, spray tan бев да ставам, едно време психа многу ме мавна дека ми се промени телото и морав да се кренам малку.
    Желба за секс имам голема]:), само што забележав разлика дека повеќе сум стегната долу и почудно е чувството, не знам зошто.

Читав на некои мами им се спушта стомакот пред пораѓај, како изгледа тоа? Дишете ли полесно, некој симптом за препознавање има? Визуелно не знам колку би забележала...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Da da se slusnavme rece ako do vecer pak imam bolki jaki da go baram a utre vo 9 imame zakazano za bris , samo maticnata me ispanici mi rece da odis da te zadrzat na bolnica

4. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Блазе си ти. Мојов толку беше желен да осети како мрда и кога конечно можеше, се извади од памет и само кога знае дека спие или не се движи иде до стомакот да прави муабет и да го бацува. Јас не знам што е тој страв. Не носам вонземјанец. Што човек ќе беше.

На mal.ecka, purple..m и eli25 им се допаѓа ова.
  5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    50.869
    Мојов гајле нема, обожава да ми го гали мешето и да осети како мрда :inlove: секоја вечер пред спиење ми го бакнува мешето и зборува нешто и наутро исто. :D
    Откако дознав дека сум бремена така прави цело време.
    Галениче уште во мешето е. :inlove:

На Srcka28, purple..m, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, здравје и за второто сакам пак кај него.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    8.912
    Како помина првиот пат?
    Јас со него имам договорено, цела бременост кај него ми беше и пресмирен човек е, да не зборам искусен.
    Не знам каков став има околу епидурална, не сме стигнале до таму.

И уште едно прашање до сите мами со епидурална што се пораѓале, каков е всушност процесот?

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Епидурална без проблем ќе ти стават. Мене ме прими дежурниот ноќта и не му се јавија дека не ми беше време за пораѓај. Ако се отворев ќе му ѕвонеа. Кога дојде Ефремовски сабајле јас веќе имав епидурална, неотворена се уште и на пладне ме породи царски.
    А епидуралната прво те обезболуваат со една инекција во рбетот и после ја ставаат епидуралната и те оставаат така. По потреба се појачува или намалува. Ако друго нешто те интересира прашувај слободно.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.581
    Допаѓања:
    8.599
    Кога сме кај стомакот.
    Само јас сум ваква чудна у однос на покажување емоции, љубов?
    На стомаков никогаш не сум му зборувала, не сум му пуштила музика ништо од тоа.
    И кога ќе се породам првата средба со бебето мислам нема да биде како на филмовите да паѓам во трансови. Ќе ми треба малку време да се привикнам на новата состојба. Сигурно ќе се чудат тие што ќе ме пораѓаат. :rofl:
    Ама тоа е сепак дел од карактерот.
    А може сега така зборувам, после ќе биде друга песна :D

На girlgirlgirl, MeowMeow, Bibi_23 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Mene ctg cisto bez bolki, a Jas umirav, prviot pat vo cetvrtok otidov u bolnica me vratija I sekoj den odev do ponedelnik I sekoj den me proveruvaa I vaginalno, ne e tolku bolno kolku sto e nevoobicaeno I vo vtornikot posle 6 dena Se porodiv

11. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Pravi I ic ne mu ja misli, dve bebinja izgubiv vo 22 nedela I na tretoto napraviv i si go iznosiv die 37+6. sega se guskame so bebka

На eli25 и fana им се допаѓа ова.
  12. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Дали и вие си го чувате тестот што сте го мочкале да утврдите бременост? :D јас да. Во кутија со сликичките. Кога ја правев не знаев пол, само две срциња слушнав и затоа само главчиња се, треба да им доцртам машна и панделче сега :D IMG_20220516_175934_edit_110544166587298.jpg

На Anturium, Suze18992, spasovskam и 23 други им се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Не, гадно ми е. Чувам целосна документација, сите ехо слики и извештаи, крвни слики итн. Го чувам папочето во кеса.
    Слики имам ептен малку извадено, сите ми се на хард диск.

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  14. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    5.997
    Ја па ко немајка се осеќам што неам такви изливи на емоции. Полесно ми е да знам дека не сум единствена. Фала ти што сподели :inlove:

На simplegirll, le.dentiste, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @AugusTina! Ги чувам јас и од првото 5 теста и сега 2-3, во кутија ми се. :D За првото не ми се веруваше дека подолго пробувавме, а сега гледав дали ќе е појака линијата. Си стојат уште линиите иако е толку време поминато.

На Eli23, Coco31, Freckles. и 3 други им се допаѓа ова.
  16. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Не е гаден, ти донел најубава вест.:D:hug: Мене не ми е, дреми тука во кутијата, со датум кога е правен. Ама и јас така се си чувам, имам 7 фиоки длабоки, сите полни со спомени. А слики имам и јас така, овие си ги правев сама дома имам копир и си се занимавав некако :D имам и еден бележник огромен, секој ден си го запишувам. Јас така и за корона кога имав пишував :D ако сакаш да ти го сликам и бележникот :D:D

На MeowMeow, Eli23, Coco31 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    50.869
    Го чувам да, нема шанси да го фрлам.
    И сликички иако имам 3-4 само.

На Coco31, purple..m, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Да и кај мене исти се жар црвени двете како тогаш кога ги правев.
    @shz мене некои ми се принтани од моб што сме сликале, си правев некои комбинации нешто, да си имам спомени.

На Coco31, eli25 и kristina.k им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.355
    Допаѓања:
    119.401
    Oд првото дете не го чувам, од ова бебче тестот го ставив во едно кутивче во форма на срце (од некоја играчка на ќерче), напишав подарок за хххх и го ставив во неговата фиока.
    Намерно извадив чорапи од фиоката и кога си дојде од работа му реков ај те молам стави си ги чорапите во твојата фиока и така го виде кутивчето и тестот. Така сеуште си стои тестот во кутивчето во неговата фиока.
    :)

На betty oh, Xanty, Ljubica87 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    И јас така со мојот тест направив, дека беше нова година тогаш, го ставив во украсно кутивче и на сите им го дадов поклон, па си го зедов назад :D

На mal.ecka и purple..m им се допаѓа ова.