Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    3.117
    Со душа чекам да се породам и да го земам во раце здраво и живо а во меѓувреме ми се прават многу филмови дали ќе е се во ред и затоа не сакам да се поврзам, да му зборувам, да го галам и да му пуштам музика. Само го буцкам да добијам одговор дека е во ред:lol: единствено што сум му зборнала до сега е “фала ти” што ми одговорил да не си правам безпотребен стрес.
    Инаку имам две внуки од брат ми и ги сакам повеќе од животов, сега само се прашувам дали ќе можам да го сакам како нив:rofl:

Последна измена: 17 мај 2022
    На Kbr, Erika.greeneyes и le.soleil им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.918
    Допаѓања:
    18.807
    Немам искуство. Со спинална бев на царски. Во државна се породив.

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    250
    Kaj koj ke se poragas? Kaj nas veke i bliznaci i pogolemi vebinja i prvo ako bilo so carski se tera so carski, izgleda i im odgovara poveke taka, doaga zakazan zavrsuva rabota:?:

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    250
    a kade ova kaj nas vo mk? Neznaev deka carski moze sk epidural ami sto ako pusti:rofl:mene strav ke mi bidi:worried:

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ни игла немав. Го наместија цевчето и иглата ја извадија. Исто како инфузијата, ме боцнаа, иглата ја извадија и само цевче имав во вена. А болки стварно немав, барем не неиздржливи, ниедно апче се немав напиено.

На fana и Yowannty им се допаѓа ова.
  6. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.241
    Значи и јас како доаѓа пеколов така се повеќе си мислам што ќе биде кога ќе треба да раѓам крај на јули.
    Едни болки во половина уште сега, а и како внатрешна темп. да имам.
    И периодов ме мава на психа дека порано ќе излезе бебево… се си викам ајде уште малку!

На TheBluePhoenix, Bebetoo и Kbr им се допаѓа ова.
  7. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Друштво, само јас ли патам од несоница?! :(. Неколку дена ми е поизразено:?:

На Erika.greeneyes, Doktor F, Alexandrite и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.537
    Допаѓања:
    184.385
    Игла и во рака имав. (facepalm) Во дланката. Таа мислам воопшто не ја ни искористија, ама ми стоеше исто скоро до крај и само ми се запнуваше. :|
    Блазе си ти. И Кристина ја прочитав дека од следниот ден немало потреба од инфуз. Јас па убедена дека јас лесно поминав, а јас бев нон стоп со нешто против болки и мислев као така треба да е. :D

:hai:
    Ела кафе ќе праам. :coffee:

На Eli23, fana, Arababy и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас се породив царски со епидурал. Пробувавме природно, меѓутоа не успеав да се отворам, го појачаа епидуралот и така легнав на маса.
    Инаку имам сколиоза и не знам дали е заради тоа, едната нога повеќе ми беше фатена и покасно пушти,дури два до три часа после операцијата. Инаку воопшто не го чувствував долниот дел од телото за време на операцијата,ама го почувствував мачкањето на стомакот со нешто ладно пред сечење и ме фати паника дека и сечењето ќе го чувствувам,ама не...
    Инаку во Систина во салата има стаклени врати,јас со глава на страна лежев и во рефлексијата од стаклото видов како го извадија :inlove:
    Потоа ми додадоа некој седатив изгледа и додека ме шиеја сум била out.Паметам педијатарот ми кажа оцена,должина и килажа и ме однесоа во шок соба,ми дадоа мобилен да се испофалам на блиските дека бидна:D
    Додека мене ме шиеле, бебето беше во соседната соба со сопругот,му го дале да се запознаат десетина минути:)
    Потоа три дена поминаа без саглам храна,само вода и сок од јаболко, анестетик венски,инекции за контахирање на матка и клексани... Болеше првите три дена екстра, но до 10 тиот ден,а потоа магично престана болката. Треба да се внимава отпосле да не се крева тешко,јас се зезнав,заборавив и добив болки, среќа не си направив проблеми...

Поздрав до колешките со несоница:yawn:

На Coco31, Enn001, Kbr и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    2.626
    Here :(
    Кај мене е веќе по одамна незнам колку е здраво ова неспиење

На purple..m, Arababy и kristina.k им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.327
    И со синко и сега, во 9 глава ми паѓа за спиење, ама затоа во 3 кукурек будна. Станав додуша денес во 5, напредок, и сега таман да заминам на работа ми се приспа пак. Налет. Со синко па поише несоница ме маваше, во 1 ќе станев, во 3, во 5, додека станам асално јас 10 пати сум се разбудила во ноќта.

На eli25, Kbr и Arababy им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.210
    Допаѓања:
    124.902
    Дека си на почеток. И јас неможев да се наспијам.
    Сега се смени се:(

На Coco31, Yowannty и fana им се допаѓа ова.
  13. TheBluePhoenix

TheBluePhoenix Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    251
    Не си сама, деновиве и јас дежурам низ дома и цел ден после ми е никаков (facepalm)

На pikachu2, Coco31, Kbr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.327
    Абе ми се спие, ама да легнам во 10 во 12 сум кукурек. У моментот ми се спие, ама на пладне доста ми се и 15мин.

Добар градник памучен, ама да има жица, не да е живо богатство, нормална цена, кај да најдам? Без чипки, без ништо, само памук, ластик и жица, пошто јас без жица ќе си ги барам под маса.

На eli25 и Kbr им се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.273
    Допаѓања:
    50.869
    Порано не спиев сега почна нешто многу да ми се спие едвај до 23ч издржувам.
    За деца не сум по лигавењето, ниту сум дечар освен со децата на сестра ми кога беа мали ги чував и си играв многу, а со други фрца некако не можам да си играм.
    Маж ми е многу дечар не е важно кое дете е со секое си игра, ги закачка а и тие како да се хипнотизирани од него веднаш трчаат кај него.:D
    Му велам си погрешил професијата требало да работиш во градинка. :D

На Erika.greeneyes и Kbr им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.210
    Допаѓања:
    124.902
    Сега да, ама после купувај обавезно со жица. Кога ми порасна стомачето, си напраив страшна инфекција. Бев на кожен ме искара зошто носам без жица.
    Да видиш Сара Фешн на НББ? (иако мене не ми се иччч погодени).
    Едно има мајка ми нарачува Ella Underwear имаат супер цени а наш квалитет се, сега отворија во Буњаковец продавниче?
    Јас од Лиска земам, таму ми е најпогоден бројот, последните ги зедов без жица, ама мн.убаво држат.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Провери во Oysho во Ист Гејт. Јас многу убав земав памучен ама е без жица мојот (верувам дека имаат со жица). Поудобно нешто не сум носела во живот.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.327
    Ау тоа Ела се катастрофа, од Тезенис и Сара фешн носам 85ка, од овие 85ка минијатурни. Башка лош квалитет.

19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас последниве години носам без жица,многу ми е погоден моделот wireless soft victoria на lisca, баш е за поголеми гради а убаво ги држи нагоре...
    Не сфаќам како инфекција по пораснато стомаче/жица на градник? Логика жицата да ги држи горе па да не се тријат од мешето ли? Извини на експлицитното прашање...

Исто имам земано од Bonatti без жица,ама се деформираше по два месеци, овие на lisca по две години ги носам...

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.186
    Допаѓања:
    111.327
    Што пари се?