Која недела си? Мене на почеток така се ми се здрвуваше во лежење и спиење и видов дека било тогаш на почетоците од згрченост, од страв, да не легнеш некако како што не треба и се грчи телото не ти е слободно и боли се. После од кога се навикнав послабо ми се случува.
Истите маки ги мачам и јас од околу 30та недела. Колку повеќе натежнува бебето толку потешко ми е. Морам да менувам страна на секој саат ноќе ради болки во колковите и бутот. Немам заспано од 30та недела наваму, од болки во колкови, од мокрење 5 пати минимум, не можам да се свртам од што ме боли карлица и срамна коска ама тоа е ќе се издржи.
Прееска гледав на тв, на тлц, ете тоа гледам само глупости, се породи мајката, дома уште замисли 4 деца имаа и таа само што дојде од болница трча по децата, насмеана, ведра, енергична. Тој се затворил во соба се депресира. И оди кај него женава што ти е, па почна да плаче, тешко му било, не можел да биде со децата, поминувал низ тежок психички период, читал и на крај дошол до заклучок дека и мажите во голем процент пателе од постпородилна депресија и сега тој тоа имал и не може да помага, ќе спиел, ќе се опоравувал. Ете и ова ако ви се случи да не се чудите.
Од кај знаеш ќе види некој од нашиве ќе си рече аа мачно ми е да ми плаче бебе сега во 3 сабајле, ете некој има постпородилна депресија може имам и јас и оди после убеди се пу пу не дај боже.
Со Сидерал форте за железо треба да земам додатно витамин Ц? Пишува во него дека има 70мг, тоа малку ми изгледа дека е. Да земам од 500 или 1000мг? Деновиве имам како некоја нелагодност во желудников, не е баш болка туку како подуеност како топка ми е. Не знам од што вака.
Nñ Јас во првата бременост ги пиев, вит ц од 500 мг плус земав. Мене ич не ми помогнаа за железото. А цела бременост ги пиев.
devojki povtorno jas zdosadiv izvinete no denes bev na pregled i za brisevi Doktorot rece deka bebeto e malo a i merkite odgovarale za 33+4 no navodno site organi bile pravilno razvieni i nisto strasno ne bilo …isto taka vide i hematomce vo postelkata i kalcifikati no ne gi pisuva vo izvestajot … vase mislenje ili iskustvo Izvinete uste ednas ve napnav
Земам и тоа по една лажица на сабајле. Само готов го купив од Веро. Не го правев дома. Мене железото добро ми е, хемоглобинот ми е малку намален
Јас пиев сок цеден од портокал,цвекло,лимон,морков и јаболко скоро секој ден. Со мраз. Убавини. Ни со железо имав проблем ни со хемоглобин. А претходно се изнамачив и се изнададов пари дека двете ми беа ниски.. Ама пробај пиј, може ќе има ефект кај тебе, ако нема, пробај со ова.
По колку чаши дневно пиеше? Јас направив со истиве состојки само без портокал. И пишуваше на рецептот за 3,4 дена да се испие сокот. Ама мене скоро 5 шишиња ми излегоа не можам да го допијам ќе треба да го фрлам остатокот. Пијам по 2,3 чаши дневно ама многу ми доаѓа некако. Подобро вака како тебе по малку да цедам тазе на тазе. Како ти беше мерата по колку ставаше? Нешто шеќер, вода додаде?
По една чаша, и тоа пиев само 9ти месец, претопло беше, со сламка со мраз со све И за еден месец имав топ крвна слика. Ништо не додавав. Мерата што знам, од се по 1 или зависи во моментот што имам највеќе од тоа ставав по две.Заедно со маж пиевме. Само јас без кора го ставав портокалот и лимонот дека со кора ми горчеше. Околу 2,3 чаши големи излегуваа Да допишам, најди благи јаболка + морковот топ е, нема потреба за шеќер. Вода не додавај, ако имаш соковник само цеди.