Mene nosot ne mi tece, samo grloto mi e zanikade, imam i na plukja slaem, mi hrci koga disam... Utre kje odam na lekar obavezno, sega piev paracetamol, pa kje pijam pak cajce i kje meram temperatura da vidam dali kje padne
Добра вечер, да се пишам и јас во листа на болни. Толку се пазев и бегав од луѓе и пак ме фати на крај, ќе се убијам. Носот ми е затнат, малку главата ме боли и осеќам малку слабост. Чај, лимон мед, и најмногу за одзатнување ми помагаат инхалациите, повеќе пати на ден. Кажете ми што е дозволено од апче?
Kaj mene mislam deka cat pat bebus ika. Jas ne ikam.Da ne si nastinata,so bi rekle nasite babi ...cimercevo ika ama ne od onaa ikavica da receme koga ke te fati i si ikas pet ses minuti tuku od ikavicite od tipot(ikanje ednas dva pati)kako sto ikaat babite. Na cel glas,da cue cela ginekologija.No primetuvam deka mnogu slabo pie voda.Edno sise od litro i polovimna go pie dva dena. Jas pijam sigurno poveke od dve litra dnevno.
Не е таква икавица како настинка...чудна е, а и за сега сум во добра здравствена состојба па би елиминирала тоа. Длабока некако е . Како кога ќе се прејадеш, така некокако слична. Ама не дека јас се прејадувам . А за течности пијам...доволно предоволно.
Stom velis od tie dlabokite,znaci od tie jas sto gi vikam babeski,po dva pati ili ednas...ama nekolku pati dnevno.Ako e istata ne e od prejaduvanje.Oti cimercevo ne jade. Mene pocnaa da me mavaat pointenzivni stravovi od prevremen,a bogami i od navremen porogaj. Me mava i bebus,me mavaat i emocii po dlaboki,me mava se mi se cini.. Ups,gladovi me mavaat ne smeam da zaboravam.
Јас ќе речев како пијаниците, ама и бабешкиве одговара. Јас важно бев една болница за пораѓај да посетам и плус си најдов бабица. Бабицата ми рече да и се прејавам за две недели кога ќе бидам целосно преселена, па потоа ќе договорам термин со неа да дојде да ме посети и лично да ме советува што како. Од болницата истотака презадоволна. Мала и компактна...некако се чуствувам удобно. А не некоја хаотична да не знаеш влезот да го најдеш и да се изгубиш по ходниците додека стасаш до собата. Мојов одма ми рече ќе го уплател луксуз апартманот со фамилијарна соба доколку мама е веќе дојдена за да не седи сама дома туку да биде со мене таму. Читај меѓу редови доколку подрани малава а мама не е стасана нема фамилијарна соба, он дома ќе си седи. Абе ко у хотел...уште друг и болките да ги трпи Накнадно ќе договорам термин и со нив за лично да им се преставам и да добијат целосна историја за мене. Некако сум ангажирана со други работи и обврски сеуште пораѓај не ми е дојдено на дневен ред. По околу месец кога ќе се заврши се со преселбата и се можно за бебчето ќе имам дигнато купено ќе ме фати веројатно и мене. Засега имам занимации колку сакаш.
Не. Терминот кој ми го кажаа при утврдување на бременост. Тогаш ми рекоа 26 Јуни, ама нели знаеме не е сигурен, само отприлика. Може плус минус. А мама мора да работи, дури кај 20 ќе стаса...па ќе биде кнап. Тука нудат избор во вода, природно, со анестезија...поим немам ни јас каков се не. Ќе прашам ако може првен природно да терам, па ако не бива и паѓам у несвест од боолки нешто да шприцнат малку од малку да олесни. Тој муабет со бабицата и при разговорот во болницата ќе се доинформирам. Ама не сакам царски.
@danichap ако планираш со епидурална да се породиш тоа мора да се знае однапред, после од кога ќе се отвориш не може да се става епидурална. Мислам не е опција од кога ќе станат поболни контракциите па да се одлучуваш накнадно за епидурална, кај мене после 2-3 прста не ставаат веќе епидурална. Јас сакав со вториот син ама кога отидов во болница веќе бев отворена 6 прста, па си го родив така природно, без епидурална анестезија.
срцки 16 недела и некој ден конечно со потврда кажувам дека го осечам бебчето како си мрда. осеќав нешто и пред 1 -2 недели ама некако набрзина и неможев да утврдам дали е бебето ама сега дилемата решена
Da ne bidam tamu off,@bella.s nie sme epten blizu so terminite znaci. Mene posledna menstruacija 4ti Avgust,termin 11 Maj ama najverojatno radi cirklazot ke sum carski i nema da odime do kraj.Spored ona sto go pisuva na Moe Bebe za 30 ta nedela,procitaj si i ke vidis so pisuva za bebus.
И јас сум во вашава група страв од превремен, мисли кои ги ,,бркам,,...емоции помешани ем среќа и радост,ем страв и исчекување.
Lele mamicki pazete se, grip opasen zakaciv jas. Sega bev kaj opstiot lekar i strav i bese da mi prepise ona nesto i me prati na infektivno, poposle kje odam, sea sum zanikade. Povrakjam, 38.2 temperatura, plukja i grlo zanikade se otkornav od kaslanje i sve me boli ... mi prepisa samo sirupce koe moze bremeni da go pijat. Strav mi e za bebco, preeska placev zaso go macam so kaslanjeto...
Mariz zemi mila caj od bel slez,tuka kaj so lezam imase dve tri sto mnogu kaslea.Veruvaj,ne e steten za bremenost a ima za brzo efekt.Ama ne vo kesicki tuku toj sto e kako drvca i ke go precaduvas.
Лелел ,срцка ,па кај сега го закачи на крај грипов? А толку е сериозно за до инфективно?Зашто не ти даде Оспен, смее во бременост за јаки настинки,јас сум пиела....ајде како те советува доктор така прави....а да се јавиш и кај гинекологот да го прашаш за мислење ?