Јас јадев насабајле по една лажица, прекинав после резултатите од скриен шеќер. Никогаш не сум слушнала дека не се препорачува за трудници...ме замисли сеа
Незнам и мене ме зачуди, а знам доста жени го конзумират и сестра ми исто и имаше доста резултат во железото од него
Ви велам јас како уште едно дете се рачуна. Ама јас си враќам на други начини, има рамнотежа и немам право да се лутам За тие кифлички изнудив 1000 денари за во Џамбо.
Леле за тепање е тој твој маж Мојов ми помага ептен не можам да се пожалам, а за јадење се на нас остава и се нервирам што не јаде. Јас како да имам мало дете дома пред некој ден толку се внесе во работата по дома што цел ден не јадеше, а мене ме нервоза фаќа и само викам по него да јаде.
Jas ako ne prasav sama za postelkata nemase ni da e provereno , se sami da prasuvame da barame za ispituvanja nikoj za nisto ne e zainteresiran…. Se slusnav so doktorkata kade sto odev privatno deka po nejzinite merki 2450 bese pred 10 dena i 34+6 mi kaza deka razlicen doktor gi gleda merkite i zatoa e taka da ne se sekiram , isto za postelkata i potencirav i mi rece jas pred 10 dena ne vidov kalcifikat nitu hematom znaci ne e mozno za tolku kratko period da se pojavi …. malku mi olesna
Никогаш кај нас нема да се случи тој да не јаде цел ден, тоа можам јас само. Шала на страна, арен е, да му речам никако нема да ме одбие за ништо, е сега емоции не искажува баш, ама јас сум сигурна и за почит и за љубов, гледам по други дела. И малце така што е како дете тоа јас сум крива, остави тоа јас ќе средам, не се мешај дај јас, бегај чекај јас и јас останав да правам се. Е сега бебињата кога ќе дојдат не попуштам, макар и депресијата ја фатил
Јас со првата бременост во 9 месеец ми падна железото и го јадев истово, не многу недела или две. Е сега сум 7 месец ама пак го почнав и планирам толку пак недела или две па да проверам крвна слика, ако е ок ќе престанам и ќе си продолжам со цедени сокови
Јас јадам ,32 недела сум и му кажав и на докторот ,не ми рече дека не треба , ама почнав да пијам и сидерал фолик на сабајле и навечер сидерал форте оти 100 ми е хемог мора терапија.
Еднаш ве прашав за миленичиња и дали имате и што планирате со нив кога ќе дојдат бебиња... Моето куче е многу љубоморно, енергично, разгалено и знам дека ќе имам проблем, ама ми се крши срцето да го оставам кај роднини, 6 години заедно со нас живее, со мене спие, прав рамномерен член на семејството е. Да е до мене јас би го оставила, ќе пазам многу, ама сите се бунат, никако тој до нив барем првите месеци. Многу ќе ми недостига, депресијата со него полесно ќе си ја поминам
Сама го правиш? Јас зедов од Веро мед со таан и семе од коприва, не знам ова колку би имало ефект. @Cloverrrr мене баш матичниот ми го препорача.
На фб ни инста немам цела година ништо закачено, тука само вас сакам да ви покажувам. А слики си правам за спомени. Оваа си ја направив за своја душа, за спомен, еве со вас ќе ја споделам. Како некоја голема фамилија да сме ве осеќам Се надевам дека не ве замарам, секој ден ме има
И моето маче е љубоморно, си бара внимание и лигла е Ама од кога е родено бебево се нема доближено. Еднаш два пати само ја помирисна и не ја рецка веќе, само ја гледа чат пат
@AugusTina! еден куп семејства имаат бебе и милениче, види прво како ќе биде, може ќе нема никаков проблем. И свекрва ми сака мачето да го земе ама јас и кажав дека нема шанси. Освен ако е алергично бебето во тој случај само, се надевам дека нема да е. Никој не може да те натера да го дадеш кучето ако не дозволиш. И тоа е баш дел од семејството. Мене ми е најмногу за спиењето страв, спие со нас и љубоморна е, со мене е најмногу поврзана, ама ќе ја учам летово со малиот да спие, ќе преместам и храна и ќе затварам врата кај нас, па се надевам ќе немаме проблеми. Еве @joy1 е со бебе, маче, куче, папагалче (и уште нешто имаше ) и баш ја прашував, немаат никаков проблем.
Сама да. Си купив мед и мелено семе од коприва од продавница за здрава храна, измешав 5 големи лажици семе со 5 мед и сега сркам 2 пати дневно по 1 мало лажиче
Никако немој да го оставаш по роднини ќе пати може и да умре од тага. Јас имам две со едното уште сега одам на дресура зошто не сака многу деца па работиме на тоа да го прифати бебето. Башка твоето е мал раст моите и двете се по 30кг.никогаш за ништо на свет не би се откажала од нив.
Ама ова е агресивно со странци. Ете што се не сме пробале такво си е. Само јас и мажот ми. Ние си го знаеме како мило кученце, мирно, ама другите го знаат како крвожедно чудовиште, каса, ржи, ги плаши сите. И самата јас знам дека и со бебињата ќе се буни, еден поглед на страна и ќе ги изгази. Јас не го оставам никако, компромис само да ми го почува некој првите месеци, после кога ќе пркнат малце ќе гледам да се посветам на тоа да ги засака како нас.