А И јас имам папагал, син ми го доби з роденден и се мислам што да му правам, ке го однесам кај мајка ми ваљда, до 3 год папагал не треба да биде заедно со дете многу алергени испушта кога пафта со крилата, од тие причини синко доби дури за 4 роденден, ама сега незнам, не ми смета папагалот го сакам, ама страв ми е да го изложам бебето. Од други миленици имаме рипка, и куче, ама кучето е во двор.Ке видиме, здравје, други ниленици сега за сега со бебе внатре не би чувала. Имам мерак за мало кутре за внатре ама за некоја година здравје. Маж ми е алергичен на мачки, и тоа отпаѓа како опција.
Навечер не би ја оставала да спие во иста соба со бебе. Се мушнуваат во топло и меко. За друго нема да има проблем
@Mantub ќе ја учам за во друга соба некако, само тешко ќе оди лепенка ми е мене и сега, само се пика во мене. Ама ќе мора, страв ми е многу. @Mari-Li јас 25та. Може нормално е. Јас и болки имам оваа недела, кичма, стомак, нозе, се.
Da si prasam poso malce panicar sum, pa site promeni mi se panika Koristam krinon gel sekoja vecer, no nekogas nautro, ne sekoj den, ima grutki od krinonot, no toa sto me buni e zoltenikav ligav iscedok. Znaci ne se slucuva cesto, no dali ima prostor za panika, infekcija i sl? Brisevi cisti imav pred bremenost, znam deka se pravat vo 12 nedela a jas sum 9 nedeli, ne znam dali da pravam sega?
Јас исто паничев пред некој ден да не е плодова вода. Ако ти е на мисла за да си мирна можеш да одиш ке ти направат ехо и ке те прегледаат, иако е нормално зголемен исцедок, ама ако ти преовладува паниката оди.
3 дена како ме боли грло, не пиев ништо и преска како ми спука нешто во зглобот на вилицата од десна страна, болка ненормална, како да ми се откачи вилицата, се извадив од памет, ме боли десно од увото цел долен дел лд вилицата и зглобот, и како д ми трне, се јавив на матичната ми рече дека најцеројатно е проширена инфекција од грлото кон виличниот зглоб, ми даде амоксиклав и бруфен да пијам, сабјле ке направам крвна слика да види дали е инфекција. Пред сат време испив бруфен не ми поминува и страшно ме боли.
Бев да си ја видам бебка денес. Си направив филм да не ми паѓа мукозниот чеп, а тоа абер нема. 37+2 денес, беба има надеж дека главично ќе се намести, како што треба, цтг мирно. Ме бркаше д-р вагинално, не беше болно, совет од мене само опуштете се Ќе си ја чекаме изгледа, да добијам болки. Кој ќе се тркала уште еве не знам
@AugusTina! На почеток поголема внимателност. На сам почеток доволно е кучето само да ги душне бебињата за да почне да го препознава нивниот мирис. Допирање не е пожелно, сем шат пат ако се деси е ок. Немаат развиена цревна флора, и колку и да изгледаат слатки видеа на интернет со животинчиња и новороденчиња гушнати, апсолутно е непотребно првите месеци. По 6 месеци, можеш да дозволуваш повремено да го допрат кученцето и нормално раце да им миеш. Тоа време почнуваат и да лазат и се смета дека се доволно спремни да се запознаат со нови бактерии. Ама лижење по лице не дозволувај. Ја бебе донесов дома кај мачор. Мачорот беше љубопитен првите денови кога сакаше да ја мирисне, па застануваше на 2 нозе и пробуваше да ја види. Откако ја научи, по некој ден веќе не и беше интересна и скроз ја игнорираше. Битно е кучето да не се чувствува запоставено и да му се посветува време. Дали дома ќе најдеш 20тина 30тина минути за вас, или ќе го носиш на мочање. Еднаш ти еднаш маж ти. Ние по дома со мачорот поминувавме време. Бебе ќе седеше со маж, јас ќе излезев на тераса или во друга соба сама со мачорот. Маж ми имаше ритуал со него ноќе пред спиење, да му смени песок, да го исчешла и поигра пак сами нив двајца. И немаше никаков проблем. @kristina.k ако е премногу љубопитна мачката да внимаваш да не влага во креветче. Мачки знаат да легнат врз главата. Највеќе од безбедносни причини ноќе е подобро да не биде со вас во соба. @eli25 тебе те чекав да пишеш за градниците од H&M. Не ми текнува дали збореше за обични градници или за доење. А може те имам и помешано со некоја друга членка. Ако случајно сум те погодила и ти фалеше некои градници за доење од H&M ако ти текнува кои поточно па да пишеш ако сакаш.
@Yowannty да и за доење ги фалев Како со корпа се ,ама без жица Убаво држеа и нели се откопчуваат да вадиш града
Секој антибиотик на кој не си резистентна и ќе ти го даде доктор е безбеден. Јас за овие 8 месец испив повеќе антибиотик колку претходните години се заедно.
Не никако да го дадам ако мислиш на некој да го подарам. Нема шанси, ептен го сакам. Од љубов е така разгален и распрден. Имам роднина што ни го чува по потреба, па некој месец откако ќе дојдат бебињата ќе поседи изгледа таму, па после ќе ги запознаваме полека полека. А ова обратно, изгледа како јагне, со невино фациче, а бетер е од предатор. @Yowannty така и ќе направам. Ќе ми недостига тие месеци, ама ајде ќе помине одма си велам времето со бебињата.