Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.290
    Допаѓања:
    4.949
    А
    И јас имам папагал, син ми го доби з роденден и се мислам што да му правам, ке го однесам кај мајка ми ваљда, до 3 год папагал не треба да биде заедно со дете многу алергени испушта кога пафта со крилата, од тие причини синко доби дури за 4 роденден, ама сега незнам, не ми смета папагалот го сакам, ама страв ми е да го изложам бебето. Од други миленици имаме рипка, и куче, ама кучето е во двор.Ке видиме, здравје, други ниленици сега за сега со бебе внатре не би чувала. Имам мерак за мало кутре за внатре ама за некоја година здравје. Маж ми е алергичен на мачки, и тоа отпаѓа како опција.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Навечер не би ја оставала да спие во иста соба со бебе.
    Се мушнуваат во топло и меко.
    За друго нема да има проблем :D

На Kate Rina 93 и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    2.921
    26+

топлово ми мавна во глава(facepalm)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    2.948
    Ако си 9м. прво е цтг. Ако ти е првпат прво на преглед и со него ќе си се договараш за понатаму.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.543
    Допаѓања:
    38.809
    @Mantub ќе ја учам за во друга соба некако, само тешко ќе оди лепенка ми е мене и сега, само се пика во мене. Ама ќе мора, страв ми е многу.

@Mari-Li јас 25та. Може нормално е. Јас и болки имам оваа недела, кичма, стомак, нозе, се. (facepalm)

На girlgirlgirl, AugusTina!, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    923
    Da si prasam poso malce panicar sum, pa site promeni mi se panika :)
    Koristam krinon gel sekoja vecer, no nekogas nautro, ne sekoj den, ima grutki od krinonot, no toa sto me buni e zoltenikav ligav iscedok. Znaci ne se slucuva cesto, no dali ima prostor za panika, infekcija i sl?
    Brisevi cisti imav pred bremenost, znam deka se pravat vo 12 nedela a jas sum 9 nedeli, ne znam dali da pravam sega?

7. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Thank you mila :inlove:

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.413
    Цтг па ехо

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Женски дали некоја користела антибиотик алмацин во бременост?

10. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    1.763
    Јас користев кога ми најдоа бактерија вагинално и уринарано ама не ми помогна.

На ^Jasmine^ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    8.250
    Отвори му прозор и решена работа, хахаххаха...
    Се шалам, си го замислив моментов како на цртан :D

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    8.250
    Јас исто паничев пред некој ден да не е плодова вода.
    Ако ти е на мисла за да си мирна можеш да одиш ке ти направат ехо и ке те прегледаат, иако е нормално зголемен исцедок, ама ако ти преовладува паниката оди.

На Mari-Li му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.290
    Допаѓања:
    4.949
    3 дена како ме боли грло, не пиев ништо и преска како ми спука нешто во зглобот на вилицата од десна страна, болка ненормална, како да ми се откачи вилицата, се извадив од памет, ме боли десно од увото цел долен дел лд вилицата и зглобот, и како д ми трне, се јавив на матичната ми рече дека најцеројатно е проширена инфекција од грлото кон виличниот зглоб, ми даде амоксиклав и бруфен да пијам, сабјле ке направам крвна слика да види дали е инфекција. Пред сат време испив бруфен не ми поминува и страшно ме боли.

14. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    791
    Бев да си ја видам бебка денес. Си направив филм да не ми паѓа мукозниот чеп, а тоа абер нема. 37+2 денес, беба има надеж дека главично ќе се намести, како што треба, цтг мирно. Ме бркаше д-р вагинално, не беше болно, совет од мене само опуштете се :D Ќе си ја чекаме изгледа, да добијам болки. Кој ќе се тркала уште еве не знам :sweat:

На Mari-Li, Eli23, Kbr и 2 други им се допаѓа ова.
  15. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Од 500 мг. Муабетот ми е дали се безбедни во бременост.

16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.774
    Допаѓања:
    187.270
    @AugusTina! На почеток поголема внимателност. На сам почеток доволно е кучето само да ги душне бебињата за да почне да го препознава нивниот мирис. Допирање не е пожелно, сем шат пат ако се деси е ок. Немаат развиена цревна флора, и колку и да изгледаат слатки видеа на интернет со животинчиња и новороденчиња гушнати, апсолутно е непотребно првите месеци. По 6 месеци, можеш да дозволуваш повремено да го допрат кученцето и нормално раце да им миеш. Тоа време почнуваат и да лазат и се смета дека се доволно спремни да се запознаат со нови бактерии. Ама лижење по лице не дозволувај.

Ја бебе донесов дома кај мачор. Мачорот беше љубопитен првите денови кога сакаше да ја мирисне, па застануваше на 2 нозе и пробуваше да ја види. Откако ја научи, по некој ден веќе не и беше интересна и скроз ја игнорираше.
    Битно е кучето да не се чувствува запоставено и да му се посветува време. Дали дома ќе најдеш 20тина 30тина минути за вас, или ќе го носиш на мочање. Еднаш ти еднаш маж ти. Ние по дома со мачорот поминувавме време. Бебе ќе седеше со маж, јас ќе излезев на тераса или во друга соба сама со мачорот. Маж ми имаше ритуал со него ноќе пред спиење, да му смени песок, да го исчешла и поигра пак сами нив двајца. И немаше никаков проблем.

@kristina.k ако е премногу љубопитна мачката да внимаваш да не влага во креветче. Мачки знаат да легнат врз главата. Највеќе од безбедносни причини ноќе е подобро да не биде со вас во соба.

@eli25 тебе те чекав да пишеш за градниците од H&M. Не ми текнува дали збореше за обични градници или за доење. А може те имам и помешано со некоја друга членка. Ако случајно сум те погодила и ти фалеше некои градници за доење од H&M ако ти текнува кои поточно па да пишеш ако сакаш.

На Eli23, Coco31, AugusTina! и 2 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.267
    Допаѓања:
    125.445
    @Yowannty да и за доење ги фалев :)
    Како со корпа се ,ама без жица :)
    Убаво држеа и нели се откопчуваат да вадиш града:D

На Eli23 и Yowannty им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.267
    Допаѓања:
    125.445
    Вакво нешто @Yowannty Screenshot_20220517-205657_Samsung Internet.jpg

На Eli23 и Yowannty им се допаѓа ова.
  19. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    1.763
    Секој антибиотик на кој не си резистентна и ќе ти го даде доктор е безбеден.
    Јас за овие 8 месец испив повеќе антибиотик колку претходните години се заедно.

20. AugusTina!

AugusTina! Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.416
    Не никако да го дадам ако мислиш на некој да го подарам. Нема шанси, ептен го сакам. Од љубов е така разгален и распрден. Имам роднина што ни го чува по потреба, па некој месец откако ќе дојдат бебињата ќе поседи изгледа таму, па после ќе ги запознаваме полека полека.
    А ова обратно, изгледа како јагне, со невино фациче, а бетер е од предатор.
    @Yowannty така и ќе направам. Ќе ми недостига тие месеци, ама ајде ќе помине одма си велам времето со бебињата.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.