А за прслук, од сара фешн купив два и ај што ми беа неудобни и цело време ми се одместуваа, него после второто перење се изместија цели, се распаднаа, се направија како 5 години стари и веќе не купувам прслук од таму и вас не ви препорачувам. Случајно на пазар видов едно прслуче така поспортско, без жици, зедов две такви, месо боја и црно и презадоволна сум, како лежат на тело, не се ни осеќаат дека ги носам и преубаво изгледаат. 300 денари едно беа, ама ај дека си трудна ми вика таа женичката земи ги за 500 двете
Денес бев на контрола и сакам да прашам ми кажаа дека постелаката ми била поставена ниско друго се си е во ред дали некоја има искуство со ниска постелка и дали после некое време се е кренала повисоко
Jas jadam, sega sum 15 nedela, go jadam od 5ta. I onaka imam problem so zelezo, ako ne mi e semeto, koe go mesam so temen med, priroden, ke pagam po ulici.
Moite cuvaat retriver. Koga prv pat ja vide kerka mi, se ukotvi, ja mirisna, bese nezna kako nikogas do togas i do den denes se nerazdelni. Najdobra rasa za familija.
И јас од Сара фешн не сум задоволна, купувам од пазар, 250 до 300 денари (без проба хаха) сега за сега добро се покажале, и јас купив еден од Сара фешн ми се распадна на перење, мислев дека јас ја итнав работата, ама сите исто ги перам во машина со мрежичка, така да јас сарата ја заменив со пазарчето хахаха ❤
Јас мислам дека сите животинчиња се исти, не напаѓаат деца, другарка ми чува пит бул ( тоа страшно нешто) значи на кафе кога и одевме ако беше во другата соба ќе ја бутнеше вратата, од лаење и од ржење, кафе сме пиеле набрзина и бришка од страв, по непознати знаеше и да лае и да ржи. Луѓе откако и се роди малата се плашеа за кучево како ќе прифати, Вие не сте виделе по мило кутре сменето сто на сто, мислиш зајче чуваат а не ѕвер, ја душкаше на почетокот само, и спиеше до креветче или количка, ама не дај боже да му се доближиш на бебето ќе те изеде. Малата сега има 3 години, го препарира кога ќе го фати да го гњави, кучево лежи мирно како играчка не мрда, дури она се мести шише во уста легнува врз него и спие. Неразделни се, сите мислевме ќе имаат проблем ама испадна спротивно, дури ако заплачеше малата, ако немаше никој до неа кучево идеше по соби ги бараше да одат кај неа да ја смират. Мислам дека и лав да е нема да наштети на мало бебенце.
Jas sekoj den po malce ve citam, so bebka Se guskame od vtornikot navaka, eve skoro edna nedela, Jas bev so padnat cep skoro nedela ipol I poveke, bidejki spored edna slika prv pat na 21 April mi padnalo a Jas se porodiv na 10 maj znaci mnogu denovi pominaa. Vo ponedelnikot pojdov pak vo bolnica vo 20:30 vecerta, mi stavija PDA vo kicma, bolje cuvstvo nemav, sekoja bolka sto ja imav iscezna vo 6 sabajle bev otvorena 5-6 cm, vo 9:20, 10 cm i vo 9:40 pocna poragajot I mi ja isklucija pda I vo 10:32 izleze bebka ziva I zdrava. Lesno pominav pomalce od Saat vreme traese glavniot cin. Bebe 9|10|10 mislam sei se super ocenki
Живи и здрави да сте мајка ♥️ Да те прашам одценувањето кој го дава и дали одма после раѓање одценуваат?
Кога ќе ни се родат бебињата, каде ќе се дружиме? Труднички муабети тогаш нема да има логично... И кај ќе тепаме време? Секако ако го имаме, ама колку толку да се потсетиме на овие денови.
Има тема Мајчински муабети, таму ќе се местиме Колку и да немаме време, гарант испаничени ќе доаѓаме пак на форумот за да се оправаме како и тука
Може да се крене мила, мене ми се крена, сега сум потполно ок. Мирување само. Има мајчински муабети во категорија бебе. Само јас изгледа сум задоволна од прслуци од Сара.
Ели кога се крена кај тебе постелката? И кај мене е ниско, последно кога ме гледаше докторот пред две и пол недели, 20+4 бев, не ми даде надеж дека ќе се крене.
Јас ги имам сите три бои од овој модел од Сара фешн. Инаку сум со големи гради, а сега во бременост бетер. Позгодно нешто не памтам кога последен пат сум носела
Мене ми рекоа дека во 7 ми месец се поставува таа дијагноза дали ти е ниско постелката.. До тогаш има време да се качи, пошто се шири матката и како се шири така постелката се крева.
Незнам кога беше точно, првиот триместар бев на строго мирување. Негде 4ти месец ми се крена мислам 16та недела. Веќе 5ти месец цел бев на работа.
Па не баш... После 3ти месец се крева бебето нагоре. Заедно со него и постелката се крева. Ако не се крене, те водат како патолошка.
Па искрено не знам. Мене матичната вака ко ти ми викаше, дека ниско долу ми е постелката, дека понатаму во поодмината бременост ќе треба да лежам за да се крене, па ако не се крене ќе треба царски... И кога му кажав на специјалистот ,значи стар доктор, навистина добар, ми вели каде постелка 3ти месец, постелката почнува да функционира онаму после 18та недела а таа дијагноза се поставува во 7ми месец . И еве баш вчера кога бев на преглед, го прашав за постелката, рече еве супер си е, горе е. Беше ниско ама како се шири матката и таа се крева. Така тој ми кажа, колку е точно не знам ,ама јас нему повеќе му верувам ..
И Афродита во Ремедика на прв скрининг ми кажа дека после 20та недела има шанси да се крене. Ама мојот кога се видовме последно ми кажа тешко таа работа кај мене. А со краток цервикс сум, со серклаж, па и ниско поставена плацента… Среќа не била врз цервикс притисок да прави, во близина над била. А многу ме паничи на периоди, имав кафеави исцедоци уште од почеток од тоа.