Јас кога бев настината,кашлав само и имав шлаем, прво се консултирам со општатата докторка,ама потоа задолжително се јавувам кај гинекологот.Малку сум зачудена како тоа да ти даде сируп,а ти си со температура ,зарем антибиотик не ти даде????Не ме сфаќај погрешно, несакам да се мешам во нејзина работа,ама консултирај се со гинекологот за состојбава.
pa seriozno e mn, zanikade sum nemozam da stojam, znam deka i ginekologot ke mi rece da odam na infektivno :/
Pijam pijaam, eve i sirup od tegavec pijam... Lom mi e grloto nemozam da zboruvam :/ se nadevam do utre kje sum podobro, se molam da ozdravam..
Pa za antibiotik i bese strav da mi prepisuva, zatoa rece da odam vamu i da mi prepise specijalist.. :/
Nemoj da se grizis, pij se sto ke ti recat....no mislam deka obavezno ke ti Dadat antibiotik sprema ova so go kazuvas iako sigurno prvo krv ke ti ispitaat da vidat sto e kako e, dali treba...kaslicata ke ti se smiri so caj i sirup I gledaj da go isfrlis slaemot za da ne te tera ponatamu da kaslash...
Ми се чини нормално е тоа. И јас се пронаоѓам таму. Другарка ми раскажуваше дека откако се породила, била уште позбунета. Е тогаш емоциите и биле најизмешани. Останува да видиме! Не се брзаме, нели?
Abe jas i vekje pijam antibiotik ustvari... Za bakterijata sto ja imav, Eritromicin pijam vekje 6 dena, imam uste za 4 dena apcinja na 12h se pijat, mislam deka tie se za povekje raboti... A sabajle povrakjav i deka ne bev jadena, samo voda povrativ i slaem... Sega imam malku, samo mnogu me boli grloto nadrazneto mi e od kaslanjeto..
Aj и јас да се пожалам јас имам огромна желба ,ама откако сум бремена,нема секс.....а хормони уфффф....ама си велам ајде уште некој месец
Епа,најдобро да си одиш на инфективно, да те ,,средат,, ќе издржиш,ќе помине се,па уште малку ќе се гушкаш со бебушот
Malku sum podobro se napiv paracetamol, maz mi me izmacka so rakija i se pokriv so kebe, se ispotiv i si se istusirav. Sega caj kje si se napijam i kje si lezam. Eve i bebus se razmrda malku no sepak doktorkata mi rece i da sum podobro da odam do infektivno, sepak i vcera cat pat loso, cat pat dobro bev...
Штом ти рекла оди, да не пак ти стане полошо,па да се вознемириш....а штом бебуш мртка, те замислувам дека веќе се смешкаш и си подобра
Mariz, за кашлањето да пробаш млеко со прегорен шеќер и малку маргарин и топло да го пиеш. Исто така јас пиев една главица кромид убаво да изврие во вода можеш и јаболко да ставиш и да го пиеш топло, мене ми го олесни искашлувањето и ја се нервирав викав само да не кашлам да не го мачам бебуш ама докторката ми рече ништо не му е не се се секирај. Кога сме кај паника, страв, искушение што за пораѓај што за бебуш и ја сум тука ме фаќаат нервите и неконторлирано зборам и си праам филмови а што ако биде вака а што така а никој незнае како ќе биде А секс ич немам желба и не ни помислувамси викам нешто да не ми бидне освен кога ќе влезам во деветти ако мора нели викаат полесно се отвораш па тогаш
Haha lele jas kolkava zelba imav za seks koga piev dabroston sega veke pomalku ama pak ima momenti ama nesmeeme celo vreme pod terapija eve sega uste 5 dena imam utrogestan vag. i veke ne stavam za da pocne da meknee i da se skratuva grloto na matkata )) e za 9 ne veruvam celo vreme sum vo grc i strav, a i se osekam kako kit edvaj se mestam za da podlegnam i za spienje, a tek za sex heheh eheee ke pocekame uste nekoe vreme so mazmi
@Ivanushkaa ako e problemot Utrogestanot,mozes i da gi pies.Ne vadi se na niv... Se dodeka ne vi zabrani doktorot smeete..
Женски ,јас си имам нова мака...што и да каснам ,што и да се напијам, значи и по вода,имам многу киселини,ме тераат на повраќање,уф,гадно ми е...
Bogami u pravo si hahaha ama od start ne smeeshe i jas si teram taka posigurno mi e dan predizvikam neshto
Zenicki da ve prasam, gradite kakvi vi se? mene mi se premekiii ni me bolat nit se osetlivi....ama epten se meki kako zele
Pretposled Probaj so jabolki,na mnogu im pomagaat i vo brrmemost i opsto za kiselini,jas licno neja podnesuvam uste poveke me iritira no tebe moze ke ti pomogne ili nelolku zrna oriz progoltaj gi,e toa mi pomaga mene