Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Да си очекувам наскоро болки :inlove:
    Во вторникот имав вагинален преглед мислам дека така се испровоцира за да почне да паѓа

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Ели извини на прашањето, но што е тоа позитивен хцг? Кога се испитува и зошто? Прва бременост ми е па за се имам прашања :).

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    Тоа е хормон што се испитува преку крв за да се провери дали си бремена и дали добро се движи бременоста (на почеток се испитува) оној хормон што го пратат дали се дуплира на 2 дена.
    Бета хцг е скратеница од бета хуман хорионичен гонадотропин.

4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Да да знам за хормонот што е, мислев дека нештп друго сака да каже членката но јасно ми е сега.

5. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Па би требало со бога напред ама и во термин и јас сум 36.6 дена ни останува уште малце да ги гушкаме малите душички :inlove::inlove::inlove:

На Indi96 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Со лесно нека ни е на сите :inlove::inlove: ни останува да чекаме сега:hug:

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.497
    Допаѓања:
    8.910
    А треба ли со сондата да врти пола саат за да ги ‘оправда’ платените пари? Реално трет скрининг е како обичен преглед, протоци, плодова вода, мерки на бебе и тоа е. 10-15 минути, колку да трае гледањето. Се на сѐ ако нема никаков проблем за 15-20 мин искачаш од амбуланта. Сосема е доволно. И кај мене се погоди еднаш да брза за пораѓај сестрата 2 пати дојде ја викна, ама не отиде додека не ме прегледа убаво. Бебе не беше убаво свртено и долго ме гледаше а беше обичен преглед. Плус дава и вибер ако сакаш нешто да се консултираш во било кое време. Па матичниот не ми беше толку достапен за консултации колку докторката.
    И Систина сум била, е таму на закажано чекав саат и пол за преглед кој траеше нецели 5 мин. Ама тоа што требаше се виде.

На Pajace77, Black girl, le.dentiste и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Videte jas od simonida deneska sum mnogu zadovolna, pred se bese mnoguu ljubezna mnogu dobra aiko imase 20 pacienti pred mene tolku ubo me preceka sto celiot stres zaradi cerviksot mi e izvaj. Sega kako 3 skrining i jas mislam deka nemat sto da se gledat mnogu a jas vo 23 nedela bev kaj Petrova e citase i nejziniot izvestaj pa i nifti imam napraeno taka da mislam za tie 10-15 minuti stvarno si pomina sve sto trebase da vidit kaj bebuskata. Pa se potrudi mnogu da mi izvajt ubaj sliki. Taka da stavrno mislam deka tolku brzo me pregledna oti nemat i sto mnogu da se vidit vo 3 skrining. Toplo vi ja preporacuvam, duri ajo resam da se porodam
    So zadovolstvo ke odam kaj nea

На Erika.greeneyes, Tiny Love, Lovebug01 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Јас прелегав ковид во 7ма недела. Црп ми беше 45, и ми препишаа панцеф по дифолт,додека другите парсметри во крвна слика ми беа ок. Следниот ден бев подбро,повторив ЦРП, падна само без антибиотик на 35 и во консултација со доктор одлучив дека не треба да ги пијам,затоа што ми беше покачено само заради вирусот... Имав ден и пол температура,со 4 працетамоли поминав корона. Инаку бев втор пат позитивна,после година и пол, невакцинирана

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    2.626
    Незнам јас немам такво искуство и ептен сум задоволна, дури си ја одбрав и за пораѓај 24/7 е достапна на тел и да не е на работа иде.

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.912
    Хаха, ок е да, маж ми го обожава дека бил смирен таков, после секој преглед излегува да му објасни дека не пушта внатре, па не испраќа до врата :D

Коста отишол во тетовската заедно со таа Јана ако ти текнува, таа една арогантна беше, на визита ако прашав нешто па си родила што сакаш ми се издераваше :o:envy:
    А Коста да таков личеше , само се шлаеше по ходниците изгледа немаше ни пациенти.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И Јана си отиде? Мене па ок ми се погоди, фина беше ама да, има некој дрзок тон :D Коста не го ни знам.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    8.955
    Мајки абе ранци/торби за колички имате ли?

Сфатив дека и тоа ми треба, почнав да разгледувам предложени по темите и цените варираат од 2000 до 5000, зошто се толку скапи?
    Еднаш во Пренатал влегов и имаше две изложени, освен 3 прегради за шишиња, друго ништо посебно немаше, а 4800 беше торбата.
    Треба да се дадат толку пари или и Kikka Boo од 2000 ќе ми заврши работа?:^)

Дури ни дезен некој посебен немам бендисано, сите се грдички.

Околу докторите, јас се имам заљубено во Ефремовски, и искрено се надевам дека бебево ќе седи умно до 28 мај, тогаш се враќал од одмор.

Во сабота сум на ЦТГ кај друг дежурен доктор, ќе споделам импресии.

До сега еднаш кај Јовановски и кај Петрова сум била, вака океј се, ама мислам секоја трудница посебна врска развива со тој што и е одбран доктор да ја води бременоста.

На Eli23, JuLleE, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Нема потреба од толку скапа торба, обичен ранец врши работа. Маж ми купил додека бев во болница ама мене поедноставно ми беше во ранче да си ставам.

На Eli23 и Калатеа им се допаѓа ова.
  15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.497
    Допаѓања:
    8.910
    Јас имам торба-ранец од bi baby на fb, слична на тие од kikka boo, 1500 ja купив, еве уште ја користам, година и пол веќе.

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.396
    Допаѓања:
    260.042
    Јас ја искористив со првото дете, ама не беа волку скапи мислам.
    Некогаш одат и во пакет со количката.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.912
    Да , во пакет отишле.

На Eli23 и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.199
    Допаѓања:
    111.378
    Правев крвна слика, во Биотек не платив ништо, да ви кажам само зошто нели се дискутираше кај се наплаќа кај не. Утре ме чека ехо, се молам на Бога да е се во ред, само тоа ми е на ум.

Што се однесува до торбица минатиот пат сакав да носам една мала торбичка од свекрва ми од Орифлејм и беше, ама многу практично нешто, убаво се отвараше, многу прегради, и реков не купувам, ама они ми купиле една никаква ич не ми беше по ќеиф. Е овој пат здравје сама ќе си купам од тоа ранчето, го има тука кај мене у едно маалско продавниче.

Ме разбудија сташни мачнини, страшни, што сум будала и не знам да повраќам бре аман, ќе ми олесни.

На Mateas, Eli23, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.912
    Ефремовски е супер , опуштен , не го одбрав заради муабетот со алкохолот.

Јас имам од првото торба.
    Сега се уклучив на бебехоум да ти ја покажам, леле што им е торби продаваат по 8-900 ки? Ненормални. Јас мојата 2000 ја зедов, пред 4 год.

На Eli23, JuLleE и Калатеа им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    :o Што било?