Можно ли е да го осеќам бебето денес помалко? Точно 23 недела сум. Пиев вода, апнав и благо ама не го осекам како вчера.
Да. Нормално е. Друшки од што може да ме боли левиот бубрег? Не знам дали бубрег ама на тоа место. Од бебе или од што? Константно ме боли ќе пијам парацетамол и магнезиум
Исто и Ремедика на секој преглед го проверуваат истото што и на трет скрининг. Не знам ни зошто го викаат скрининг воопшто. Исто се плаќа како обичен преглед
Значи истиов е и од кикка бу, и од би бејби од кај што го земав јас (само внатрешниов дел кај мене е како оној материјал што држи топло-ладно) Ептен е практичен јас 1500 го земав.
И моето е премногу активно цело време па еве денес сум 40+1 и уште нема абер да излези и денес на цтг ништо мирно. Така да не би требало да има врска.
Прашање. Дали изводот на родени на бебуш мора да е доставен до фонд за да почне исплатата на породилното? Прашувам зошто уште има штрајк и што ако не можам да извадам извод?
@Калатеа Многу скапи тоа, види во Локо Кроко треба да се поевтини, ама нз колку. Која цена беше? Да направиш едно ехо. Јас со првото имав мака во бубрези, испадна застој во работата па ме следеа често со прегледи.
Epaa dobrodojde uste eden vid apcinja vkupno 21 , ubo vika jass prvo i posledno ovaa. Nikogas ne pram drugo , fala ti
Јас, лани, во некаде 14-15 недела. Пиев панцеф и уро-3. После испиена прва доза, на контрола, немаше ништо.
Ви се случило ли некогаш да почуствувате брзо движење на бебето како пулсирање што трае неколку секунди и прекинува, не знам ни точно како да го објаснам,како да се тресе бебето,отсечно брзо движење во стомакот, различно од дишење или од отчукување на срце ? Неколку пати имам осетено и некако ми е баш без врска може си правам филмови ама ми личи како на некој конвулзии или недај боже напад.
Женски дали знаете Јани кои денови држи амбуланта на трансфузиологија и дали примаат со приоритетен упат?
Уф ми олесна. Последниве денови од што немам што да правам се приметувам и само на глупости мислам, 300 филмови и различни сценарија за пораѓај, за бебето, за се. И згора на тоа имам PUPPP осип, се ме чеша, не можам да се трпам денес почнав да мачкам кортико некоја маст ама некако не помага нека излезе више бебуш