Во понеделник работи со редовни термини, а мислам дека и среда е таму само тешко се влага кај него, евентуално ако може матичен да ти издаде приоритетен упат
Koja nedela si ? I jas edvaj cekam da izleze ama denes rezultatot od brisot imam ureaplasma a alergicna sum na sumamed i nisto radi reda samo ke pijam amoksiklav …se nesto izleguva na kraj
38ма недела. Цела бременост ми помина како од шала и овие последни недели ми траат цел век. Тешко било
Ajde sitno broime so lesno da si gi donesime na ovaj svet nasite najmili zdravi i pravi Pa letovo ve cekam site kaj nas vo ohrid na plaza da se odmarame D
Доколку си алергична на сумамед има и др антибиотици на кои би требало да е сензитивна, инаку јас пред бременост имав и во меѓувреме додека да земам антибиотик дознав дека сум бремена и само вагиналети користев Вагисан и на контролните брисеви во 13 недела немав уреаплазма. Брисевите ми беа правени во авицена двата пати и имаше и др антибиотици напишано на кои е сензитивна ама ти викам и вака со вагиналети ми ја снема, така да пробај ништо не те чини, консултирај се за секој случај со матичниот..
Doktorov koj sto ke me poragja mi dade polygynax vaginaleti da pijam , i rece deka druga grupa na koja e osetliva bakterijata se vibramicin i tetraciklini ama ne bile indicirani vo bremenost i zatoa resi penicilinski da pokrieme i ne znam iskreno kolku ke deluva penicilin
И мене првично тие ми ги кажа гинекологот ама не ги најдов и во аптека овие ми ги препорачаа као демек поефикасни... Кај мене делуваа според резултатите. Ке ти пратам слика како беше кај мене со 10-15 лека на кој е сенз и резистентна.
Женски ме боли увото, прво крајникот ме болеше, едвај голтав , после еден ден исчезна болката во крајникот ама увото боли. Што смеам да ставам? Капки некои? Пиев сабајле само парацетамол,малку се поднамали болката..
Денес имам многу течна темно зелена столица. Нормално е? Се мислам да не е од апчињата за железо што ги пијам толку темно зелена?
Женски јас се породив Синко не реши да излезе ама докторите го испровоцираа па мораше веќе 1 недела после термин 3820г и 54цм