Женски извинете за прашањево,каков исцедок имате? Мене ми е ко водичка ама бел.. нема мирис, нема ништо најнормално.. да правам пак брисеви или нормално е? Сум заборавила со претходната бременост како ми беше
Девојки, дај кажете некоја крема што ја користите за рехридрација на кожата на лицето. Јас сум 16 недела и кожата на лицето ми стана многу сува
Ги има некоја овие пробано? Ми ги препорачаа во аптека, подобри од премама биле. Фемибион дефинитивно нема и нема да има за брзо, дефицитарни биле. Или препорачајте некои други. Спојлер
Dali ima nekoja da se razbira od CTG , bev vo 5 sabajle na GAO so kontrakci mojot doktor kaza dezurnata da me pregleda vaginalno i nejziniot naod bese omeknato skrateno grlo verojatno tvojot doktor koga ke te pregleda so negova raka ke si 1 cm otvorena Sakase da me zadrzi na odd za magnezium da primam i da sedam sekako potpisav i doma si zaminav nemam nekoi bolki samo kontrakci po jaki i od vreme na vreme bolka
Сега само што се јавив, до наредната недела сите да бидат исплатени, а кога ќе биди бог знај, изгледа кој како се јавува и и му викаат до наредната недела секако
Околу 1300, ама многу витамин А имаат, и не ги купив. Ги зедов Novalac prenatal од Еурофарм, 823 на акција со картичка, во една капсула се има, добри биле. Активни форми на фолна и железо. Ќе пробам еден месец.
Ништо ако не најдам фемибион некаде ќе морам и јас други да зимам. Тоа се витамини нема гајле ако мењаме бар да се само приближно исти содржините
Се прават 3 пати еднаш од 11-13 недела, еднаш 22-24 и после пред крај, така барем ми кажа гинекологот кога го прашав кога следен пат да правиме. Може и по потреба доколку имаш необичен исцедок, чешање или било какви промени кои укажуваат на инфекција.
Ако нема Фемибион, сменете, нема ништо да изгубите. Еве јас не пијам ништо и пак терам нормално. Овие витамини се за вас инаку, за бебе е само фолната до 12 недела. Мојот лекар вели дека се само реклама. И моето искуство вели дека е така, ама во Мк ги препорачува доктор, така да пијте си и слободно сменете си ги.
Јас ги земам Прегнатол Мулти и ДХА, малку се скапички ама најважно ми беше што во составот има активна фолна киселина. Имаат необичен мирис ама доста добри се. И сега мислам имаат акција во аптеката во Ремедика ако не е завршена, земаш едно Прегнатол ДХА ти даваат едно гратис.
Имаш контракции припремни не се оние вистинските тие треба ба да бидат како планина со заоблен врв а не со шпицаст.
Јас три пати до сега сменив. Прво почнав со витал прегна ама ми беа тешки. После со прегнатол тие уште погадни на риба мирисаа. Сега моментално премама дуо овие не ми мирисаат ама па некако желудников ми е подуен од нив. Изгледа ќе одам на 4та среќа Баш сакав Фемибион да ги пробам, штета што ги нема.
Да, јас за мене ги пијам повеќе. Месо јадам многу ретко, претежно пилешко, риба не јадам никаква, јајца не јадам, зеленчук свеж само марула и краставица. Крвта ми беше подобра со Фемибионот од пред да сум бремена, железото 20, а пред тоа 6-7. Многу сум проблематична со исхраната, морам некако да надоместам. А бебето ќе си зема секако од нас.