Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    8.133
    Мене крвта со фемибионот ми е подобра и од пред бременост, не планирам да ги сменам, крај краева креми нарачуваме од странство ене Врање кај е сигурно ги има :D
    Ако не ги најдам ке одам ке ви донесам на сите, хаха :):)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Јас сум една од нив:lol: не најдов лек.

На V.N. и Eli23 им се допаѓа ова.
  3. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Јас оваа ја земав , не е лоша :)

Прикачени фајлови:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    8.133
    И се запнавме на членкава со свекрвата и излегувањето од болница :D
    Мое мислење е ( немора да се сложите) кој како ке си се постави и колку ке си дозволи, толку му се мешаат, крај на приказната...
    Ок е да имаш коректен однос со сите ама и да се знаат граници до каде кој може до каде не.

На Rtulka, Kate Rina 93, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  5. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    969
    Ако на некој не му е важно со што бебе ќе излезе од болница, на друг му е и тоа како! Така да, не секогаш треба да појдуваме од својот став. Тоа се спомени кои остануваат за цел живот. Колку многу родители и ја урамуваат таа облека или пак ја ставаат во кутија со мн. др. први работи од бебе како успомен. Кај и да е и јас така планирам. Тоа што кај нас во Мк. сите се мешаат и овие преубави моменти им ги унакажуваат на родителите е друг муабет.

П.С. Витамините во бременоста, особено фолната Е од огромно значење: https://www.cdc.gov/ncbddd/folicacid/about.html
    Нема врска дали е Мк. или странство.

На TheBluePhoenix, Doktor F, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Јас умирам последниве денови, не можам ни да спијам од што ме чеша ама јас имам осип. Прво точкички на стриите беа и кога почнав да се чешам пликови цели ми се направија. Ставам бела пудра течна ме лади ми помага малце некое време ама за кратко пак почнува да чеша. Ако знае некој чаре за моево нека каже :(

На Калатеа и V.N. им се допаѓа ова.
  7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    8.565
    До колку сат на гинекологија земаат крв за приска?

8. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.596
    Проверивте хепатална холестаза?

Во врска со облеката за излегување од болница мислете само за тоа да ви се родат здрави живи бебињата облеката не е битна.
    Лани многу се нервирав и јас со свекрвата дека сакаше да се меша во се и она да биде главна , она ќе го чувала бебето, со нејзе ќе спиело ја да не сум го угушела и сл . Немавме ништо купено, а бев скоро 6 месец и добро што беше така пошто го изгубив бебето. Муабетот ми беше наредна бременост здравје пак ништо не купувам само кога ќе ми кажат се е во ред си одите дома тогаш ќе им кажам купете едно комплетче си доаѓаме дома после се јас ќе си купам.
    ЗДРАВИ ЖИВИ ДЕЦА САМО , ЦЕЛ ЖИВОТ ЌЕ ИМ КУПУВАМЕ !

На oblace1, Srcka28, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Pajace77

Pajace77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    109
    Jas Samo edno mislam deka vlijae na plodot, toa e spored mene, ne sum prasala doktor, znaci ne me fakjajte za zbor, samo kleksanite vlijaat za dobro razvivanje na plodot I dobri protoci, znaci da napomenam ova e Spored mene, moe mislenje, mozebi i gresam, neznam !!!

На Zumbulche, An angel и JuLleE им се допаѓа ова.
  10. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Се проверено, срц! Ми стана нормално оти и во првата бременост ми беше вака.

11. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.596
    Сите трудници не примаат клексани.
    Бебињата влечат од резервите на мајката затоа во рана бременост не треба да се "замараме" со хранливи вредности и што ќе внесуваме покасно да затоа што нели е поголемо и повеќе му треба на него. Од гинеколог ми беше кажано да не се замарам со храна многу многу до 5 месец , затоа што се што ќе јадев повраќав и си мислев нема да има од што да се храни бебето.

На Pajace77 и anngelique им се допаѓа ова.
  12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.596
    Можеби ти е сува кожата??
    Уште од почеток на бременост ми беше многу сува кожата и на мене али па не чешаше :^)

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.858
    Допаѓања:
    18.714
    Свекрва ми има купено многу работи, премногу. Мене конкретно не ми кажа и не ми нареди да се носи тоа што го купила, ама беше посебно убаво и мене ми беше мерак да биде тоа.
    Имаме здрав однос и јас немам потреба да биде по мое затоа што свекрвата сака поинаку.
    Мене не ми помагаат нешто, ама вас тоа нема ништо да ви смени.
    Чување на синко за јас и маж ми да излеземе и одмориме не е одговорност на никого. А сепак бабите и дедовците се тука за нас кога и да треба. Не треба да се правдаме каде одиме и што правиме, прашуваме дали може да ни го чуваат и не не одбиле. Синко темпераментен многу, а тие луѓе во 6та деценија, трчаат по него, го молат да јаде итн. Тоа е мој начин да кажам фала. Затоа што знам колку им значат некои работи.
    Не ми е јасно зошто толкава одбивност свекрвата да го облече бебе за од болница?

На AugusTina!, oblace1 и Bubce38 им се допаѓа ова.
  14. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.611
    Јас знам случаи што цела бременост примаат клексани а Д димерите одат нагоре и детето стагнира. Јас сум со зрела постелка веќе 2 недели, високи д димери цела бременост (без клексани и други антикоагуланти), протоците не се како на почетокот на бременоста добри ама бебе пак е за недела понапредно и прогнозираат дека ќе биде крупно. Сакам да кажам дека е индивидуално кај секоја жена, голема улога има и генетиката со развојот на бебето,не може сите да бидеме големи и крупни од раѓање па и во текот на целиот живот.Хемијата што ни ја препишуваат пошто никој не сака да се замара со трудниците и гледаат само да профитираат од нас не е фактор за тоа дали бебето ќе биде големо,мало,крупно и слично. А и да, ако е детето мало не значи во никој случај дека не е здраво и доволно развиено.

На Pajace77, JuLleE, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    1.757
    Не ми е јасно зошто толкава одбивност свекрвата да го облече бебе за од болница?[/QUOTE]
    Затоа што не и е работа тоа.
    Бебето си има родители кои одлучуваат што ќе му облечат.
    А ако некоја сака да се улижува на свекрвче тоа е друга ствар.

На joy1, mal.ecka, Inamya и 3 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    124.651
    Ама зошто?
    Ни мајка ми не се меша.
    Која глупост свекрва да го облекла.

На joy1, Doktor F, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    За високи димери не ти препишаа клексани?
    Мене само паники ме фаќаат зошто немам испитано, ќе барам пак од матичниот. Прв пат ко спомнав ми рече нема потреба, јас сама си испитав на приватно ама без хемостаза и не знам колку е валидно тоа.
    Си мислам што ако се покачени, а да не знаеме.

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.858
    Допаѓања:
    18.714
    Одлучувам секој ден за сешто. Мене не ми беше битно, на свекрва ми и беше мерак. Да појаснам дека мене не ме нервираше тоа што таа избра алишта. Ако ве нервира пресечете, не велам не. Прво тоа и го кажав.
    Мешање да купи алиштенца за од болница?

На AugusTina! му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.525
    Допаѓања:
    8.516
    Јас кога му реков на матичниот да не е мало моево за неделите?
    Ми рече мене килограмите не ми се многу важни.
    Не значи дека бебе од 4кг ќе биде здраво бебе и обратно може бебе да има 2 и нешто кг и да биде поздраво.

20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.858
    Допаѓања:
    18.714
    Времињата се битни исто колку и димерите. Дури и димери да се добри а времиња изместени, може да препишат антикоагуланти.

На eli25 и kristina.k им се допаѓа ова.