Не бре почит. Сарказам беше. Ама ако толку и значело да го бања гарант ќе и дадев ( да беше жива само, и помлада де)
Секој како си верува така, јас лично во тоа не верувам а и не ја разбирам целта на тоа. А од друга страна и онака е мало бебчето па и нема ни каде да одиш кога ке видеш, посебно поладно ако е кога ќе се роди.
А јас и не правам разлика дали ќе ми даде пари за јас да си одберам или ќе купи сама свекрвата Едноставно мислам дека сите треба да си го знаат местото до каде е. Ако е за така, нека се исполни кејфот на мајката па после нека се облекува во облека од свекрвата
Дефинитивно тука на форумов може да согледаме различни искуства и мислења, за мене лично типични за Балканот. Мислам дека во странство и родителите на едниот и другиот брачен партнер воопшто не се никако вклучени во овие активности, што е добра опција да се одбегне секаков конфликт. Не дека имам против кој на кого колку да помага и бања, секое семејство различно функционира, ама еве мене како млада идна мајка ми беа несфатливи овие работи, да ми бира облека друг, да ми го бања друг, да ми дели совети од пред 40 години, од наједноставна причина што јас и маж ми сами сме го направиле, свесни дека се работи за друго човечко суштество за кое ние треба да се грижиме и одговараме, а не да чекаме од некој друг. Можеби ќе ми биде страв, и ќе се тресам и ќе бдеам над него, ама дефинитивно сама себе повеќе си верувам отколку на мајка ми, свекрва ми или некој друг, а и маж ми исто треба да е спремен на тоа.
Па има врска. Ако ве нервира свекрвата општо за се, ако се меша каде што не и е местото не за дете туку за се, ако си имате други недоразбирања ке ве нервира и за дете. Мене никогаш не ми се мешала во ништо, автоматски избор на облека не ми смени ништо во животот. Да ми беше битно ке кажев и немаше да ми се налути, да сфати дека јас сакам сум главна итн. Како што сум кажала за други работи и сите ги прифатиле најнормално. Каде што мислам дека треба зборот на мајката да е главен, главен е, каде ми е сеедно, не се нервирам и не водам ред. Мене ми го бањаа и јас уживав во тоа. Што имав на кого да се потпрам, што можев да побарам секој ден некој да ми прави услуга. Значи не бараа тие да го бањаат, јас од нив барав. Си правите драми како ви одговара.
Devojki aj da trgnam od pamet i cervix i serklaz, veke 29 nedela mislam deka e vreme sa pocnam da kupuvam nesto osobeno koga mi vikat deka nema da teras do kraj … poracav krevet i kolicka od encimenci, so krevetot mi dojde gratis dusek. Benkici si kupiv eden kup od HM koga bev Svajcaria pred 4 meseci: sto drugo mislite deka ke mi trebit za prv bebus? Vrtam po cel den na internet imat sve i svasta ama ne sakam da se nafrlam mnogu na nesta sto nema da mi se potrebni
Што има за уживање кога други ти го бањаат детето? Женче што си раѓала бе. Услуги и правеле , имала од кого да бара и да се потпре. Ние што “немаме” нема уживање. Баш си ми интересна
Бодиња, шпикозни, комплетчиња, бањарчиња, пелени, креми, шампон, за повивање ќебенца тенки. И се памучно
Мене свекрва ми ептен ме нервира. Ем ги двои внучињата... Какви се муабети ми има изнакажано најпрвин кога кажав како сакам да се вика син ми... Лелеееее па дури и предлог име смислила За неа толку, иако ми го чуваше син ми,сепак по нејзини правила, не ги почитуваше моите и од неодамна не ни комуницирам со неа... Ама... Од друга страна,знајте дека има и саглам луѓе, на место поставени во односот со снаите, за нив задоволство ќе ви биде да им го направите меракот, не би било тоа строго мешање и сл. Едноставно-складно и сложно функционирање... Па зошто да не му купи облека, или да не доаѓа да го бања... Секоја помош е добредојдена! Свекрва ми 7месеци не се појави,син ми плачеше од неа во старт...
Мешиња ај да смениме тема. Умешавте и свекрви си има тема за тоа. Може да не преселат таму, се отру темава. Бањарчиња убави каде начекавте? Во Стружанка има? Мајка ми нарачала една од тач, ама сакам уште една да си земам.
Ако завршивме со свекрвите и адетите да ставиме по едно кафе и да се вратиме на нашите труднички маки Секој како сака нека си тера, како и е убаво така. Ако сака да си ја олесни душата нека си ја олесни, ама и нека нема осуда од другите. Сепак хормони на сите тука ни вријат така да незнам колку ни се меродавни на сите мислењата баш сеа, ама ај. Сите сме со бубачки вакви или онакви. Башка тие што раѓаат прво , за разлика од тие што се со 2 или 3 дете сметам дека размислувањата им се дијаметрално спротивни, а богами и очекувањата. Така да уживајте додека не се родиле бебушките и не отвориле тоа пештерите зошто тогаш маф ние работата Сега наздравје кафе
Da i jas sakav da vi recam aj da smenime temaa kazete mi kaj imat online da si vidime banjarki i sve drugo za novorodencinjata na nas sto od pusto cerviks ne mozeme da se dvizime