Aко има повеќе деца во група треба да дезинфицираат, неколку дена нека поседи или оваа недела барем ако имаш можност. Не се секирај во ред ќе е, има време до пораѓај.
@Black girl јас пиев алпенкрафт , или пробај свари си кромид и додади мед да не ти биде гадно, мене ова повеќе ми помагаше .
Женски не викнаа на гости кај другар на мажот ми. Имаат 3 месеци бебе, јас вчера шетав барав низ град ништо не знам што да купам. И дај помогнете ми што да купам, што се носи?
Облека, можеш комплетче некое и бомбоњера. Ако сакаш да додадеш уште нешто може козметика или плишана играчка.
Ако купуваш кратки земи нешто големина 6-9 или 9-12, ако купуваш тренерчиња земи 12-18 и мирна глава. И да е крупно бебе ке си ги износи. Можеш и играчка, козметика не препорачувам, не знаеш што користи.
Фала женски, купив едно слатко летно фустанче, 6-9 пишува, таман сега за летово. И сет мн слатки во сите бои стегачиња и чорапчиња исто во неколку бои, ваљда е таман. Навистина имам проблем со облеката, од толку алишта немам ништо што да облечам, се осеќам како слон, сакам вечер да си се дотерам а се ми стои прегрдо, останав во истите алишта цела бременост, денес за тоа се нервирам и тагувам
Jas sega da ti ja objasnam mojata situacija, ziveam daleku i od majka I od svekrva I od se zivo I divo, Imam Samo maz pokraj mene koj odi na rabota od jutra do sutra i sestra koja isto taka raboti po 5-6 dena vo nedelata I nemoze mnogu mnogu da mi pomogne. Se porodiv pred 10 dena, probav da dojdam, Arno Ama bebevo e prava piranja I cela me napravi lom, krvista, plavi fleki ednostavno mi ja zaeba majkata. Dva dena bev u bolnica i uste 5 dena bev sto Se vika skoro sama. Ziva nenaspana, premorena, so bolki na sekoe cicanje, od sto imav bolki nemozese I ne dozvoluvav bebeto da iscica ubavo Pa od nervoza krenav 3 dena temperatura, I posle edna nedela dojde majkami. Bebeto go zema Samo na edna vecer da spie so nejze, luge tolku I bev blagodarna, sabajleto Stanavme so maz mi od spienje I takvi Se gledame svezi odmoreni naspani pred se, nemozam da go opisam toa cuvstvo!!! Site sto imate nekoj da vi pomogne neznaete kolku ste srekni I vo prednost. Za zdravo I mirno bebe treba I psihicki stabilna majka koja ke bide barem malku odmorena I naspana. Koj kolku saka neka zbori majkata vaka svekrvata taka, ako gi imate I vi pomagaat bidete malce blagodarni, da I ne sum pomalce majka ako sum go ostavila edna vecer da prespie so majkami, I nema da bidam pomalce majka ako I go ostavam na svekrvata ednas da mi go izbanja Ili 10 pati. Ne toa ne e pomalce majka, ke bidam pomalce majka ako sum nervozna I ako mu Se deram za Se I sesto, ke bidam pomalce majka ako ne go naucam na bon-ton, ke bidam pomalce majka ako Se karam so mm sekoj den za sitnici pred deteto e togas ste pomalce roditeli I pomalce majki, a se dodeka nekoj na Moment vi se naoga pri Taka I vo pomaga ne ste pomalce majki!
Некој на таа помош после ќе ти вика јас ти го пораснав детето, јас ти го изгледав ,има и такви по нос ќе те маваат после.
Значи не е по секоја цена да се остави кај некој и да се најде некој за помош. Јас би ги оставила кај сите блиски што ги имам, ако се бројат на една рака, од нив ќе прифатам помош ама знам дека никој од нив ни на нос ќе ми извади, ни ќе има некакви негативни реакции ни глупи изјави и глупости. Зошто реално повеќе ќе се нервирам со тој што ќе ми извади на нос, него со бебињата. Ако некој е таков во моја близина и ми се нуди за помош, ќе цркнам од умор, ама бебиња не давам и помош не ми треба од таквите. Никако.
Јас со малку смотани прашања, има шанси да почнам да се отварам ако ЦТГ е мирно? Изгледа беба се спушта надолу, страшно многу ме боли цел пелвис, срамна коска, перинеум, се исплашив. Сабајле на ЦТГ немаше ништо.
И кај мене мирно цтг а цела карлица ме боли ПРЕМНОГУ, докторката ми рече дека со главата е многу ниско спуштено ама уште не ми е спуштен стомакот тоа ме чуди.
Да има, јас пред десет дена бев еден прст отворена а ЦТГ мирно, од тогаш не ме проверија бидејќи ќе сум царски за брзо време, а веќе на ЦТГ имам и слаби болки кои јас не ги чуствувам.