Жени за во болница само еден комплет се носи за изнесување или треба алишта и за таму да се земат за бебето? И спаваќа дали да земам од дома или мора да носам од нивните?
Зависи во која болница , некаде само за излегување ти требаат алишта , најдобро е да прашаш таѓу каде што ќе се пораѓаш …мене ми рекоја за бебе да носам само памперс , влажни и шампонче и после да ми донесат алишта за излегување
Зависи кај ќе раѓаш. Мислам во државните не даваат од дома. Во приватна го раѓав синко спаваќи ми даваа секој ден различни и ок ми беше. Алишта за дете исто од таму.
И јас се зачудив, прв пат слушам дека приска по закон мора секоја трудница да прави, па и без индикации. Од пред три години бил донесен законот. Јас индикации немам никакви, а и искрено воопшто не сум во можност сега да се малтретирам по Скопје. Така да решив приска да не правам. Само ми е на докторот да не му направам проблем некој.
Конкретно за на ГАК прашувам. И јас знам дека таму ги облекуваат и не дозволуваат од дома алишта ама да не се сменило нешто во меѓувреме.
Денес ме утепаа овие стврднувања Бебето само се тегне и на секое папчење на газето мене ми се стврднува. Ама нонстоп цел ден. А легнам или седнам готово. Кога се движам не. Барем не толку често. 34та ја терам, сигурно сега ќе бидат позачестени. Маж ми ме теши од промена на времето било и него нешто мускулите го болеле. Ми ствараат нервоза цел ден
I mene, denes najmnogu imav! Me poludea cel den, a ne mozam da odmaram sami bevme so malava u bestraga veke, jas sum 35+5
Цела недела беше ОК. Дома сум, не се движам којзнае колку, ми е страв да легнам да ти кажам. Штом испружам нозе почнува женската и веќе незнам. Онојпат докторот ме прашуваше дали навистина знам да разликувам бебе од лажни контракции. Газето му е на десно и некогаш ќе се стврдне само тоа, кога ќе се размрда , некогаш стомакот од двете страни на папок. Почнав пак но -спа да ги пијам од денес и магнезиуми 3x400 испив . Ме полудеа оваа бременост, дека рано почнаа
Да не е тоа бебето што го осеќаш. Мене ко ќе ми се натрти со газето цел стомак ми е тврд ама знам дека не е лажна контракција се осеќа. Ама и да се лажни нема зошто да се вознемируваш нормално си е матката си се припрема. Јас од пред 20та недела ги имам не ги ни перцепирам више.
Знам знам , сто пати сум отишла на дежурен и на цервикс мерење и на ЦТГ дури бев. Се било во ред. Јас од 16та недела ги осеќам. Кај бебево мава лошо цел ден и контракциите , абе пукнав од нервоза Едит :А јас и газето го бројам ко контракција? Дека стои испапчено ко стврднато? А некогаш пишав погоре од двете страни на папок се стврднува цел стомак….
И така не можам да спијам, листајки низ инстаграм ми излезе предавање за трудници во Capitol mall residence, со Проф. Јаковска и Др Гуржанова. Имаа баш интересна агенда и теми, така да доколку сте заинтересирани страната е drvonazivotot на инста.. Мене мислам дека ми е рано ама за тие при крај што сте може ке ви послужи, јас како што заборавам у 9ти месец ке треба да одам
Dobro utro Za nekolku casa treba da odnesam urinokultura, a zaboraviv i sega se napiv magnezium direct. Bi imalo li toa vlijanie na rezultatot? (Znam deka od magnezium se menuva bojata, no dali dokolku imam nekoja bakterija bi pokazalo...) Fala i sorry na latinca, nemam mak.poddrshka na ovoj tel.
Тоа не но максимум за саат, два можеш да ја носиш ако си измокрила, во спротивно ќе се намножат бактерии
Добро утро, друштво! имав скроз нездрав појадок. Не ви кажувам што ке ме карате. Инаку од денес по мое 35 недела, а спрема докторот за породување веке од саботата сум 35.како и да е денес е ден да видам бебе. И после обавезно една богата салата за ручек!!
Во која недела се прави крвна слика и уринокултура? И кои параметри се испитуваат ако знаете? Сеуште не ми даде упат гинекологот да проверам, чудно ми е.
Која недела си? Побарај си сама, секој месец се прави. Јас ко ќе му ја однесам крвната слика ми дава упат за нова, 30 дена има рок.