Mamicki da ve prasam nesto, 14 nedela sum ii denes osekjam dolu od levata strana kako bockanje odvreme navreme po 1-2 min ke mi praj taka pa se smiruva po pola sat sat pak taka blago bockanje. Dali treba da se zagrizuvam ili e normalno ovie nedeli takanda se osekja dali se siri matkata?
Овој 9ти месец ме побудале. Сега приметив дека стомакот под папокот ми е некако разделен ко ќе легнам од другиот дел и многу помек. Како дупка буквално се осеќа. Прогуглав нормално и најдов за состојбата Diastasis Recti, разделување на стомачните мускули. Знам дека до негде е нормално во бременост ама дали може да има некој последици големи, потежок пораѓај или нешто не знам ако имате искуство да кажете?
@kristina.k браво. И јас бев така со 5,4 , па се симна на 4,9 (тоа ми е максимум спуштено) и на скриениот кога покажа 5,4 ќе се убиев Ради таа вредност ми пишаа гестациски, другите вредности беа во ред. После една недела одам, пак 4,9 После месец диета 5,0. Без благо во уста со кркорење на црева со се Е сега почнав по коцка чоколадо, пола сладолед некогаш, да не гладувам до толку Сакам и во друга лаб. да проверам, а и уште малки 35та , секако ќе сум царски . Во принцип ми прија вака, само 7кг сум покачила, повеќето 4и5 месец , веќе 2 ипол месеца сум иста килажа. Со синко 15,16 качив .
@eli25 супер си ти, браво и до сега како се држиш, мене кризи ме фаќаат ама се издржува. Овој месец немам ни грам качено исто, а и поздраво се хранам, немам проблеми со стомакот од ко престанав со бело брашно. Ако е во ред и кај мене гестацискиот, вака да се движи во граница, ќе каснувам и јас коцка-две чоколадо или сладолед, ама со исхраната ќе си терам. Јас за првото 20 сега немам фора за толку.
@eli25 @kristina.k со некаде 2 недели диета на гладно ми беше 4,5 во сабота, од вена. Се почастив со четврт бурек и оооп после 1 час одма над горна граница шеќерот. Нема више четврт бурек за частење, само осминка може, и така поскапе