Женички, еве ме мене, печењето два дена го нема воопшто ,ни пецкање, фала богу, ама неможе да сум спокојна,еве денеа мака мачам со главоболка, притисокот си е ок,ама главава ме боли,може и од промена на времево. Сега пак,откако се најадов ме фати некоја тапа болка во стомак дел над папокот,така по малку ме заболува, и од памет се вадам..секој ден мора некоја болка
Здраво драги феминки еве ме и мене со моите најубави вести конечно станавме родители дојдоа на свет Петар и Павел.Во четвртокот на 26 во 23 и 30 часот ми пукна водењакот и отидовме на преглед на каде што се виде дека сум отворена 1 прст и веднаш со брза помош бев однесена за Скопје.Веднаш таму бев ставена на цтг каде што имав слаби контракции и ме оставија на патолошко одделение и каде што во петокот во 9 и 30 часот се породив царски со спинална .И бебињата се родија 2990 грама и 2810 грама и после една недела помината на гинекологја сега сме си дома
Toa za folnata zalna rabota.. do 14ta nedela samo kje ja davale, a trudnici do 8ma sto se vika edvaj znaat deka se trudni i koga kje vidis duri edno paketce besplatno dobivas sto e 140 den. A za poragjaj prirodno si e prirodno, site ragjaat mozam i jas e sea carskiot za nedaj boze ako nesto se iskomplicira...
Да се живи и здрави Петар и Павле и најсреќни заедно со мама и тато.. А во која недела се породи, и дали избор за царски со спинална наместо целосна беше твој или на докторот?
I jas se vadam deneska od pamet, osekam nekoi tapi bolki vo desniot jajnik- (valjda e jajnik ili kuznae...)i malku nakaj preponot, pa nekoe steganje osekam od vreme na vreme vo tekot na denot kako da mi se kinat, tegnat muskuli vo stomakot pod papokot dolu i mi se stvrdnuva nad papokot i od leva strana na papokot , stomakot, kako grutki....dali e bebeto pravi nekoi cudni pozicii ili sto e pojma nemam....sekoj den nesto i sekoj den so ista pomisla dali e nesto za koe treba da odam na ginekolog..... i nekako poslabo go osekam deneska bebush (( utre sum na zakazana kontrola fala bogu, ama ke vidam kako ke projde vremevo do utre
Е баш така @Ivanushkaa и јас со тоа прашање,дали треба да одам ,да не е итно....јас сум понеделник на контрола и едвај чекам да ти кажам...мака ми е да одам, спиењето ми е катастрофа, тешко додека се свртам од една на друга страна,ама ајде ден за ден само нека минува...
Фолна не е ни потребна после 16 та недела.Досега не сретнав трудница која пие таблети чиста фолна киселина после 4 ти месец.
@espana Обично царскиот се изведува со спинален блок освен ако од било која друга причина не се утврди дека не бива така. Поубаво е за докторите затоа што пациентот е буден, полесен е за следење, а за мајката е поубаво затоа што е свесна во моментот на раѓањето и го има контактот мајка - дете.
супер... честитки, да сеживи и здрави...баш пред некој ден те мислев дека те снема...а во која недела се породи?Машала, за близнаци доста големи си ги родила, а колку што се секавам не беше некоја голема трудница, мислам со многу качени килограми...уште еднаш честитки... сега останува да растете и се гледате јас сум27 недела, наредната недела ке одам да ги мерат моите девојчинја, и да направам уште едно 4 д, инаку во ред е, мрдат постојано, ја поминав прилично добро и настинката (грипот) со 4 дена температура и една недела кашланје, но помина, полека ми се врака и апетитот, го започнав последниот триместар со + 7 кг... и тоа е, полека психички и физички ке се спремам за кога ке излезат
Kako i da e sramota e duri edno paketce folna da ti dadat, pa na vesti kako kazaa kako kuznae sto kje davaat. A folnata mene na pr doktorkata mi rece da ne si ja ostavam, pa si ja pijam seuste
Од фолната нема штета, само во понатамошните етапи од бременост е потребна во помало дозирање. А и најчесто е застапена во витамините наменети за второ тромесечие, на пример во фемибион2 .
фолната обично ја има во оние таблети, фембион, или премама, или било што за бременост, јас пијам прегменси, + магнезиум, + за железо, до 3 месец се пие само фолна, а потоа не затоа што е составен дел во другите таблети
Здраво трудници, јас улетувам во оваа тема само да ве прашам дали имавте многу бело прање како симтом на бременост? Прашувам бидејќи многу ми е влажна ккао помочана сум цело време + ми касни
Да,тоа сакав и јас да го кажам.А искрено нам никогаш не ни е погодено.Прво зошто не даваат,а кога ке дадат зошто едно или две пакетчиња.
Beloto pranje moze od se da bide i od obicna nastinka Test cim ti docni i taka kje si znaes... Vaka tuka dzabe kje nagagjame...
Здраво девојки. Вчера направив тест за бременост и излезе позитивен...е сега прашањето ми беше отприлика кога да појдам на гинеколог бидејќи само 2 дена ми каснеше што значи дека сум во рана бременост. Не сакам да одам а да не можи да се види ништо,па да си дојдам без да го видам бебчето макар и мало