И јас имам такви грчеви 14 недела не сум прашала докторот беше викенд сега немам ако прашаш доктор кажи што ти кажал дали е нирмално
Нормално е. Мене обично ме заболуваше кога лежам или кога се смеам... Докторот вика нормално било... Сега сум 20 недела, уште така знае да се случи од време на време да ме заболи.
Во оваа бременост до крај уште што не ќе ми се појави. Во тоалет кога бев гледам на гаќите како крв ама позади од кај анусот. А вака на тоалетна на бришење немам ништо. И зедов со огледало да се видам, и што да видам . Ми излегол хемороид надворешен. Дали тоа значи цел живот дека ќе си го имам? И дали е многу лошо за природен пораѓај со хемороид?
Не мора да значи дека ќе го имаш цел живот (иако мене тој од првата бременост не ми исчезна, ама па не ми ни прави проблем, така си стои само) Искуство со природно породување и хемороиди немам.
Дали некоја користела канестен вагиналети последните недели? Ми најдоа candida на брис, др се беше негативно..Матичната ми рече 3 дена по 1 вагиналета канестен мавечер да ставам.. Фала
Честитки мајка Јас кога ве чиѕам се што испитувате и пиете на моменти ми станува шубе и ме јаде тоа. Сериозно. Јас имав уринарна инфекција, ставав вагиналети и се среди, ама уринокултура не правев. Брисеви не, знам само сега за стрептокока правеле пред пораѓај. Резултати од крв и скриен шеќер немам, ако не се добри, се јавуваат. Ако не, на преглед ќе ги видам. Толку. И многу се опуштив, ама еве ве читам, и се замислувам.
Честитки мама, живи и здрави бебушките. Јунската трка започна изгледа, кој е следен? @Indi96 каква е ситуација кај тебе?
@JuLleE па реално ако нема потреба и не треба да ги знаеме резултатите, барем ко мене паничари. Мене детална крвна слика ми дава секој месец, и ем знам дека не се испитува нешто во бременост, ем се паничам ко ќе видам повисоки вредности. Хемоглобинот ми е намален сега на 118 (а со 150 скоро почнав), одма се јавувам по доктори. @fana со ферозомал ќесички имаш искуство? Такви да почнам ми рече матичниот, како што мразам се во ќесичка ме погоди грди се за пиење? Само твоето мислење ми излезе на search за нив.
@kristina.k не се грди. Предобри и превкусни се кесичките и одлични за стомакот. Арно ама МЕНЕ не ми го кренаа железото тотално ич.
Ич да не се замислуваш. Јас еднаш направив брисеви само во 12та недела, имав уреаплазма, пиев антибиотици, д-р ми кажа тоа е тоа, третирана, нема никаква опасност ни последици. Уринокултура ни еднаш не направив, ако имаше индикации на обичната анализа на урина д-р ќе ме препратеше. Брисот пред пораѓај е задолжителен и тоа е тоа. Ако се си е во ред, ич да не си правиш стресови. Еве ме мене 38ма недела, секој момент ја чекам бебка