Јас го користам од 4ти месец бидејќи тогаш ми се појави по една стрија од двете страни на пупакот....еве ме 9ти месец си останаа само тие две стрии...веројатно делувало штом не се појавија нови. Инаку едно шишенце само купив и имам уште од него, се мачкав еднаш на ден редовно.
Ве читам за ќесички и се чудам, јас и пренаталните да ги има во ќесички би ги пиела, многу ми се вкусни. ВитЦ на Фармавитал земав, од 1000ка, топ ми е. Магнезиум исто на Фармавитал зимам.
Пораѓајот ич не е болен верувај , ни хемороиди осеќаш ни ништо можеш само да си добиеш плус некој надворешен од нап ама тие поминуваат а тој од бременост си го носам уште … + имам проблеми со внатрешни целото тело ми се смени од како се породив ама тоа е
Deneska primav flosteron ampulite i celo vreme imam kako menstrualni bolki, me bolat i preponite i sve po malku se nadeva da e nekoja nus pojava od niv a ne nesto drugo (
Јуле како ја среди уринарната инфекција? Јас од почетокот на бременоста се мачам. Уринокултурата чиста а на обична анализа на урина зголемени леукоцити. Како ти дадоа терапија без уринокултурата?
Ама кога уринокултурата е чиста би требало да немаш ништо. Инаку би покажало на уринокултура. И јас имав покачени леукоцити а уринокултура чиста. Матичниот ми рече не сум за терапија. Може чај од брусница и увин да пијам.
Имав леоукоцити во урината да, и имав така зголемени леоукоцити. Имав и секрет. Ми даде вагиналети. И се среди, еве сега немам проблем. Очигледно беше дека е инфекција, ама не провери која.
Во која недела го прават pcr то во Ремедика? Јас претпоставував 38,39та ќе ме пораѓа со царски, во 36та треба ?
Јас имам 115 хемоглобин и 11 железо,матичната вика супер е,стигнав до 23 недела не пијам ништо.Ако и побарам да ми даде упат ми дава да проверам иначе не.
Јас би ти препорачала ако ништо друго на природна база да почнеш нешто. Мене за 1 месец железото ми падна од 20 на 4, среќа па направив крвна слика пред 3 недели и видов колку ми е слаба крвта,па ги почнав тотхемата, инаку на пораѓај со толку ниско железо..
едните беа овие а другите не можам да најдам. Не знам од која недела членки што ги правеа пишаа дека другиот ден ги фатиле болки. Јас правев нешто по малку уште од 37ма ама џабе ми се виде.
Мене ми е 118 со 14 железо, ама ми даде зошто ми падна од 140 и нешто со 19 железо. Може ти е константно такво и не паѓа пониско затоа не ти даде.
Кои вагиналети ги користеше? Јас исто чиста уринокултура а + леукоцити и во урина и во крв 9, на горна граница... И дали по вагиналетите ти се регулираа леукоцити во крв и урина..?
Уринокултура е многу важно и како е правена за да е валидна. Во мојата борба со Е.коли тоа го научив и во една прилика за точна уринокултура дури и со катетер ми зимаа урина. Докторот тогаш ми рече дека при обично зимање урина дури се препорачува за најправилно да се земе да се чучне ниско, во спротивно се контаминира. Јас сум малтене за уринокултура, урина и испитувања тата мата, дури си имам нарачани и ленти за сама да си проверувам урина скоро па секој ден. Минатата бременост наводно ја завршив порано поради е.коли.